שתף קטע נבחר

 

דיווח באיראן: מאות מפגינים תקפו בית ספר דתי

מנהל המוסד החינוכי אמר כי "לפחות 500 בני אדם תקפו את בית הספר, ניסו לפרוץ את הדלתות ולשרוף חפצים". הם פוזרו על-ידי כוחות המשטרה. בינתיים, נמשכות ההפגנות ברחבי הרפובליקה האיסלאמית על רקע המשבר הכלכלי שמחריף

 

 

הפגנות סוערות באיראן

הפגנות סוערות באיראן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההפגנות באיראן על רקע המשבר הכלכלי המחריף נמשכות: מפגינים תקפו הבוקר (שבת) בית ספר דתי במחוז כאראג' הסמוך לטהרן. כך דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית פארס.

 

"כ-500 מפגינים תקפו את בית הספר וניסו לפרוץ את הדלתות ולשרוף חפצים", אמר מנהל בית הספר לסוכנות הידיעות האיראנית. הוא הוסיף כי הם "הגיעו עם אבנים ושברו את חלונות בית התפילה תוך שהם קוראים קריאות בגנות המשטר".המפגינים פוזרו על-ידי המשטרה וכמה בני אדם נעצרו. בינתיים, נמשכות ההפגנות ברחבי הרפובליקה האיסלאמית על רקע המשבר הכלכלי שמחריף.

 

חוקר והיסטוריון איראני צייץ בטוויטר וגולל את שראו עיניו: "האנשים בכארג' צעקו 'שאה, תחזור, שאה, תחזור', במהלך ההפגנות נגד המשטר אמש. מאות סרטוני וידאו של מפגינים שקוראים ותומכים בהקמה מחודשת של המשטרה טרום המהפכה האיסלאמית של שנת 1979 הופצו ברחבי הרשת.

 

בתוך כך, דובר משרד החוץ האיראני, בהראם קאסמי, התייחס להצעתו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ להיפגש עם מנהיגי איראן: "לא ננהל משא ומתן תחת לחץ, בוודאי לא עם אדם שלא מכבד הסכמים והתחייבויות". לפי ערוץ "אל-מיאדין" הלבנוני, קאסמי התייחס גם למגעים עם אירופה בנוגע לחבילת פיצויים אפשרית בשל חידוש הסנקציות האמריקניות, ואמר כי "נגיע להסכם עם אירופה בנוגע לחבילה המוצעת הרבה לפני נובמבר".

 

מחאה ברחובות איראן ()

 

מפגינים באיראן ()

מפגינים באיראן ()

מפגינים באיראן ()

 

ביום שני הקרוב, 6 באוגוסט, ייכנסו לתוקף הסנקציות האמריקניות במסגרת החלטתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לפרוש מהסכם הגרעין. רוב המגזרים העסקיים של איראן ייפגעו כבר ביום שני הקרוב כשמשק האנרגיה האיראני יכול עדיין לנשום לרווחה עד חודש נובמבר, אז ייכנס לתוקף החלק השני של הסנקציות שהטיל טראמפ.

 

 

שוק בטהרן - איראן (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

שוק בטהרן - איראן (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המטבע האיראני ממשיך לאבד מערכו ואיתו הכלכלה האיראנית נחלשת. לצד דיווחים על ירידה חסרת תקדים בערכו של הריאל האיראני מול הדולר, מגיעים מאיראן דיווחים על עלייה חדה במחירי מוצרי מזון בסיסים, ומחסור חמור במים מתוקים לשתייה.

 

המשטר האיראני מנסה להתגבר על המשבר הפנימי ובמקביל מנסה לשמור על הנוכחות שלו בזירה הבינלאומית. זה מה שהוביל את התושבים לזעום נגד המשטר עם קריאה להפסיק להתערב בענייני מדינות אחרות ולהשקיע את המשאבים בבעיות של העם האיראני. לפי "אל-ערבייה", איראן ניצלה יותר מ-85% ממי התהום הקיימים במדינה. בוועדה לחקלאות ומים טענו כי הסיבה מאחורי זה היא "ניהול לא נכון".

 

בשבוע שעבר התחדשו העימותים במדינה, וחלקם הגיעו לכדי אלימות ועימותים פיזיים עם כוחות הביטחון. בין היתר נרשמו הפגנות בשיראז, משהד ובאיספהן, שם השתמשו כוחות משמרות המהפכה בירי וברימוני גז נגד המפגינים.

 

"העם האיראני החליט לא לשתוק עוד לחוסר הצדק הזה, והחליט להמשיך בדרכו אל החופש", צייץ אזרח איראני בחשבון הטוויטר שלו בפרסית. צייצן איראני נוסף כתב: "השלטון שולח כוחות ביטחון כדי ליצור אווירה של מתח ופחד ולהרתיע מפגינים פוטנציאלים".

איראן הפגנות נגד המשטר יום שלישי ()

 

גם בבירה בטהרן נרשמו הפגנות שהחלו בשוק המרכזי. אזרחים העלו לרשתות החברתיות סרטונים, שבהם נראו מאות אנשים מתאגדים ויוצאים לרחובות תוך קריאה להמונים להצטרף אליהם. ברשתות גם פורסמו קריקטורות להשתתף בהפגנות. בין היתר פורסם דגל איראן טרום המהפכה האיסלאמית בשנת 1979, דבר שמבטא את רצון המפגינים להחזיר את השלטון באיראן לתקופת השאה.

 

"אף אחד לא באמת יודע איך הסנקציות ישפיעו", אמר איש עסקים מערבי שעובד בטהרן בתחום הנפט והגז. "אבל לא כולם ממהרים לשתף פעולה עם האמריקנים. שמעתי שארבע חברות תרופות מגרמניה שמעוניינות לעשות עסקים עם איראן רק כדי לעצבן את האמריקנים".

 

 

למרות דבריו של איש העסקים, מרבית החברות שפועלות באיראן חוששות מהנזק שייגרם להן אם יעשו עסקים עם איראן. על אף שיש עוד שלושה חודשים עד לכניסתן לתוקף של חבילת הסנקציות השנייה נגד איראן בסקטור האנרגיה, ההשפעה בשטח כבר ניכרת.

 

"הסכם הגרעין היה טוב עבור משק האנרגיה, אבל לא עזר למצבה הכלכלי של איראן ולבנקים", הסביר פאריד דאהדילני, יועץ איראני לעניינים בינלאומיים. "עשינו הכול כדי למשוך משקיעים זרים, אבל בלי הבנקים שיכניסו את היד לכיס, זה היה קשה עד בלתי אפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים