שתף קטע נבחר

 

הסתדרות האחיות הודיעה: המו"מ נכשל - נשבות החל מהבוקר

אחרי כישלון השיחות בין ההסתדרות לנציגי האוצר ומשרד הבריאות, הודיעו האחיות על השביתה. סביר להניח שהמדינה לא תכריח אותן להגיע לעבוד. "זה ייראה רע מאוד", הודה גורם במערכת הבריאות. הסתדרות האחיות דורשת תקציבים כדי להבטיח את צעדי הממשלה. וגם: באילו מקרים ניתן לקבל טיפול רפואי היום?

הסתדרות האחיות הודיעה הלילה (שלישי) על כשלון המשא ומתן עם נציגי האוצר ומשרד הבריאות ותחילתה של השבתת מערכת הבריאות במדינה. בשעות האחרונות התנהל משא ומתן קדחתני בניסיון למנוע את השביתה - אך מאמצים אלו העלו חרס. במשא ומתן ניסו להסכים על צעדים למניעת האלימות כלפי צוותים רפואיים - אך הסתדרות האחיות דרשה שכל הפעולות יגובו בתוספת תקציבית משמעותית על מנת להבטיח שאכן ימומשו.

 

שביתת האחיות (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"האחיות והאחים במדינת ישראל החליטו כי דמם אינו הפקר" אמרה אתמול יו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן. "הכרזנו על שביתה כוללת עד שלא יבוצעו פעולות אופרטיביות לפתרון העומסים הבלתי-נסבלים ולהגנה על הצוותים הרפואיים ועובדי מערכת הבריאות".

 

כהן הוסיפה כי "לא יכול להיות שאחות תצא לטפל בחולים ותסיים בחדר מיון. לא ייתכן שהממשלה תעמוד כצופה מן הצד בעת שמערכת הבריאות הופכת לזירת מלחמה, והצוותים הרפואיים משמשים כשק חבטות. לא ייתכן שאחות תיאבק על חייה בטיפול נמרץ, בין חיים למוות, ושרי הממשלה יאלמו דום".

 

 

יו"ר הסתדרות האחיות מסבירה על השביתה    (צילום: אלי סגל)

יו"ר הסתדרות האחיות מסבירה על השביתה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
מחאה בבית החולים שיבא בעקבות דקירה של אחות בבית החולים שמואל הרופא (צילום: שאול גולן)
המחאה בבית החולים שיבא בחודש שעבר(צילום: שאול גולן)

על פי ההערכות, אם הצדדים לא יגיעו להסכמות המדינה לא תוציא צווי מניעה לעובדים. גורם במערכת הבריאות אמר כי "אם נציגי משרד הבריאות ילכו לבית המשפט ויכריחו את האחיות לחזור לעבודה - זה ייראה נורא ואיום. זה יציג אותם כמנוכרים שמפקירים את האחיות להתמודד לבדן עם האלימות הגואה במערכת הבריאות".

 

לפני כתשעה חודשים הגישה ועדה בראשות פרופ' שלמה מור יוסף את המלצותיה למיגור תופעת האלימות בבתי החולים. הוועדה, שהוקמה בעקבות רצח האחות טובה קררו ע"י מטופל, קבעה בין היתר כי יש להרחיב את סמכויות המאבטחים בבתי החולים, להציב שוטרים בחדרי מיון, להרחיב את הענישה לתוקפי צוות רפואי ולפתח יישומון שישמש כלחץ מצוקה. אולם רבות מההמלצות לא יושמו עד היום.

 

תיעוד הדקירה בשמואל הרופא ()
הדקירה בבית החולים שמואל הרופא בחודש שעבר

אורן קדוש, אח בחדר המיון של המרכז הרפואי לגליל בנהריה שהותקף, מתאר את שחוו:  "לפני מספר חודשים הגיעה מטופלת לחדר המיון. מכיוון שבאותם רגעים הגיע חולה קשה שנדרש לטיפול בחדר הטראומה, הטיפול בה התעכב.

 

המטופלת ניסתה להיכנס לחדר הרופאים וניסיתי לעצור אותה. בתגובה היא החלה לזרוק עליי חפצים, תפסה את עגלת הטיפולים וזרקה אותה עליי בזעם. הילדים שלה הצטרפו אליה וקפצו עליי עם אגרופים עד שהדפתי אותם ולהזעיק את אנשי הביטחון".

 

קדוש המשיך: "אי אפשר לתאר את הפגיעה בכבוד ובערך העצמי. אתה יוצא לעבודה במטרה לעזור לאנשים - ונתקל באלימות קשה. כל הזמן יש אלימות שברוב המקרים אנחנו אפילו לא מדווחים עליה. אבל אי אפשר ככה יותר. כדי להיאבק באלימות הקשה צריך קודם כל לטפל בעומסים הכבדים.

 

"רוב האלימות נובעת כתוצאה מהמתנה ממושכת. כשיש רופא אחד כשכולם מחכים אז באים בתלונות לאחיות, ועליהן מוציאים את העצבים. בנוסף, צריך שוטר בכל משמרת. יש לו את כל הכלים והסמכויות לפעול נגד התוקפים - ויש להרחיב את הסמכויות של המאבטחים בבית החולים".


פורסם לראשונה 06/08/2018 22:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
שביתת האחיות
צילום: שאול גולן
מומלצים