שתף קטע נבחר

 

בעזה עונים לליברמן: "לא רוצים להיות סינגפור - נסתפק במים לשתות"

שר הביטחון פנה לתושבי עזה ואמר להם שיוכלו להיות סינגפור של המזרח התיכון. דובר אונר"א ענה לו בגיחוך באולפן ynet: "אף אחד לא חושב על הדברים האלה, רוצים דברים בסיסיים, מים לשתות, שהחשמל לא יגיע רק שלוש שעות ביום"

  

דובר אונר"א בעזה, עדנאן אבו חסנא    (צילום: אלי סגל, בראל אפריים)

דובר אונר"א בעזה, עדנאן אבו חסנא    (צילום: אלי סגל, בראל אפריים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתגובה לדברי שר הביטחון אביגדור ליברמן, שפנה הבוקר (יום ד') לתושבי עזה ישירות ואמר להם "תוכלו להיות סינגפור של המזה"ת", אמר דובר אונר"א, עדנאן אבו חסנא, בריאיון לאולפן ynet כי הם "לא רוצים להיות סינגפור, נסתפק במים לשתות".

 

אבו חסנא הסביר כי "אני חושב שאנשים לא רוצים לשמוע שעזה תהיה סינגפור או משהו כזה, אלא רוצים פשוט מאוד דברים בסיסיים - רוצים מים לשתות, שהחשמל לא יגיע רק שלוש שעות ביום".

 

"אנחנו לא יכולים לצאת מעזה, אין חופש, אין שום דבר, אין חלומות", הוסיף אבו חסנא. "סינגפור? אף אחד לא חושב בעזה על הדבר הזה, חושבים על דברים בסיסיים של אנשים נורמלים שרוצים לחיות בשקט, בשלווה, לפרנס את הילדים שלהם".

 

תושבי עזה עם מזון של אונר"א (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תושבי עזה עם מזון של אונר"א(צילום: AFP)

אונר
(צילום: AFP)
על פתיחת מעבר כרם שלום והרחבת אזור הדיג אומר אבו חסנא: "יש אנשים שאומרים שזה דבר טוב, כי יש משהו חסר בשוק הפלסטיני העזתי, אבל יש אנשים שאומרים: מה זה ישפיע על אחוזי האבטלה? אנשים רוצים לעבוד, רוצים את הסרת המצור במאה אחוז. אני חושב שזה לא ישפיע על העבודה, וזו השאלה המרכזית. זה הדבר העקרוני והחיוני. אף אחד בעזה לא רוצה מלחמה, רק רוצים לחיות בשקט, רוצים שהכל יהיה בסדר, רוצים שלום. יש תקווה עכשיו שאולי הדברים ישתנו. אם זה יתממש אני חושב שיהיה לגמרי שינוי פה.

 

"אני חושב שבצד הישראלי חייבים לחשוב על עזה בצורה אחרת, שיש שם אנשים כמו כל בני האדם, יש להם זכות כמו לכל בן אדם בעולם", אומר אבו חסנא. אני מקווה שישראל תסיר במאה אחוז את המצור על עזה, שתגיד לאנשים בעזה 'אתם יכולים לנסוע, יכולים לעבוד, יהיה לכם קשר עם העולם. זה דבר חיוני, אני חושב שזה ישפיע על כל המצב וגם על המחשבה של האנשים. אם הוא קם בבוקר ואין לו מים לשתות, אז מדברים על פוליטיקה".

 

פתיחת מעבר כרם שלום    (צילום: בראל אפרים)

פתיחת מעבר כרם שלום    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות (צילום: AFP)
פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות, היום(צילום: AFP)

פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות (צילום: בראל אפריים)
(צילום: בראל אפריים)

פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

פתיחת מעבר כרם שלום לסחורות (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

לגבי השאלה מי אשם במצב הקשה בעזה הוא אומר: "לא כדאי להתחיל עכשיו בהאשמות מי אחראי, אני חושב שלכל הצדדים הפוליטיים יש חלק במה שקורה בעזה, הפילוג הפלסטיני גם גורם למשהו, המצור, הכיבוש הישראלי גם".

 

על הציפיות שלו מישראל אומר אבו חסנא: "ניסו כל מיני סוגים של דברים, שלוש מלחמות בחמש שנים, ומה התוצאה? רק דבר אחד לא ניסו, לתת הזדמנות אמיתית לשינוי דרמטי של המצב הכלכלי, החברתי והפוליטי בעזה. אחר כך שישפטו את האנשים ויגידו להם 'נתנו לכם את כל ההזדמנות'".

 

ליברמן: "שקט משתלם, אלימות לא"

בפוסט שפרסם היום בערבית באמצעות עמוד הפייסבוק "אלמונסק" של מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף כמיל אבו רוקון. כתב ליברמן: "אני מבדיל בין הנהגת חמאס לבין תושבי עזה מן השורה. לכן החלטתי לפתוח את מעבר כרם שלום ולהרחיב בחזרה את מרחב הדייג לתשעה מייל, כמסר ברור לתושבי הרצועה: שקט משתלם ואלימות לא משתלמת. לתושבי עזה יש מה להרוויח כשאזרחי ישראל נהנים משקט וביטחון, ומה להפסיד כאשר השקט מופר. תושבי עזה צריכים להבין שמדינת ישראל היא לא הבעיה אלא הפתרון. הבעיה היא הנהגת חמאס שמשתמשת באזרחים כתחמושת חיה וכמגן אנושי".

 

אביגדור ליברמן בפנייה לתושבי עזה בפייסבוק ()
הפנייה של שר הביטחון ליברמן לתושבי עזה

"בשבוע שעבר הנחית צה"ל מכה קשה על יעדי חמאס ברצועת עזה. לצערי, רק אחרי שמחקנו את בניין מטה ביטחון הפנים של חמאס ורק אחרי יום שישי אלים על הגדר, שבו נהרגו שלושה ונפצעו עשרות אנשים, השתרר שקט בגבול עזה. ארבעת הימים האחרונים היו השקטים ביותר מאז 30 במרץ השנה", כתב ליברמן.

 

עוד כתב: "אני רוצה להזכיר לכם שלפני תהליך אוסלו, כ-90 אלף עזתים עבדו במדינת ישראל וכ-80 מפעלים פעלו באזורי התעשייה ארז וקרני. אנו מקווים בשבילכם, תושבי עזה, שכל תקציבי חמאס והקהילה הבינלאומית יופנו לרווחתכם ולפיתוח הרצועה, במקום לטרור. לעזה יש פוטנציאל להפוך לסינגפור של המזרח התיכון. זה יהיה טוב לתושבי עזה, זה יהיה טוב לישראל ולאזור כולו".

 

ליברמן הבהיר כי "לגבי הצעות למיניהן להסדרה ארוכת טווח, כולן חייבות לכלול קודם כל הסדרה בנושא השבויים והנעדרים, אבל מה שיקבע בסופו של דבר זה לא ההצעות אלא המציאות בשטח, ושלאף אחד לא יהיו שום ספקות: אנחנו נעשה הכל כדי להבטיח את ביטחונם של אזרחי ישראל ואם חמאס יפנה שוב לאלימות, נגיב מיד ובצורה קשה בהרבה מכל הפעמים הקודמות".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חלוקת מזון באונר"א
צילום: AFP
מומלצים