שתף קטע נבחר

 

השירותים הציבוריים החדשים בגבעתיים: "פותרים את הבעיה של ההורים"

חברת מועצת העיר נתקלה בבעיה בכל פעם שבנה הבכור היה צריך לשירותים. בתמיכת העירייה היא הובילה מהפכה ויזמה את תאי השירותים המשפחתיים שאליהם ייכנסו אב ובת או אם וילד. "ראינו שאנחנו לא מקפחים אף אחד", אמרה

כשבנה הבכור של אור-לי ניב היה בן 5 היא נתקלה בבעיה שגרמה לה אי נוחות קשה. בכל פעם ששהתה עם בנה מחוץ לבית באזורים ציבוריים, ובנה היה צריך להתפנות, היא לא ידעה מה לעשות. מצד אחד, הוא קטן מדי בשביל להיכנס לבד לשירותי הגברים, מצד שני הכניסה איתו לשירותי הנשים גררה מבטים ותגובות.

השלט של עמותת
תא שירותים משפחתי בגבעתיים. "לא יודעת כמה נחמד לילדה בת 4 להיכנס לשירותי הגברים"(באדיבות אור- לי ניב)

"הייתה לי תקרית פעם אחת שאישה אמרה לי 'מה פתאום את מכניסה ילד? הוא כבר גדול, שיילך לשירותי הגברים", סיפרה ניב. "גם אם גבר הולך עם הבת שלו, ילדה בת ארבע או חמש, לשירותים כשעומדים שם גברים ומשתינים בעמידה – אני לא יודעת כמה זה נחמד לילדה בגיל כזה".

 

ניב, חברת מועצת העיר גבעתיים ומחזיקת תיק הנשים בעירייה, הבינה שיש צורך למצוא פתרון למצוקה. בסוף השבוע היא חשפה בפייסבוק שלה את מהפכת שירותה המשפחה החדשים בכל המוסדות העירוניים והגנים הציבוריים בעיר.

אור- לי ניב  (צילום: יעל צור )
ניב. "הוספנו מדבקות משפחה לתאי השירותים במרחב הציבורי"(צילום: יעל צור )

"מכירים את זה שאמא רוצה להיכנס עם בנה הקטן לשירותים אבל היא לא יודעת לאן? הילד קטן מדי בשביל להיכנס לבד לשירותי הגברים וגדול מכדי להיכנס לתא נשים עם אמא? בגבעתיים פתרנו את הבעיה", נכתב בפוסט. "הוספנו מדבקות משפחה לתאי השירותים במרחב הציבורי. מעתה, תאי המשפחה לשימושכם".

 

ניב אמרה כי כשהעלתה את הרעיון בפני ראש העיר רן קוניק, היא קיבלה את תמיכתו ואת תמיכת מנכ"ל העירייה וראשי האגפים השונים בעיר. בעירייה החלו למפות את כל תאי השירותים במתקנים הציבוריים, "מרכזים קהילתיים, ספריות, כל המקומות שמגיע אליהם ציבור רחב", סיפרה.

השלט של עמותת
השירותים המשותפים בגבעתיים. "ראינו שאנחנו לא מקפחים אף אחד אחר"(באדיבות אור- לי ניב)

"ראינו שאנחנו לא מקפחים אף אחד אחר. לצורך העניין, לא מבטלים שירותי נכים כדי ליצור תא משפחתי. או במקום שבו יש רק תא אחד לא ביטלנו אותו ולכל התאים החדשים הוספנו את השילוט המתאים", הוסיפה.

 

ראש העיר גבעתיים קוניק אמר ל-ynet: "תמיד ניתן לראות את הבלבול והמבוכה כשאב מגיע עם ביתו או כשאם מגיעה עם בנה לחדר השירותים. מצד אחד הם אינם רוצים שהילד ייכנס לבדו לשירותים ציבוריים ומצד שני הם לא רוצים להכניס בנות לשירותי גברים ובנים לשירותי נשים. השינוי הקטן שהובלנו כאן בגבעתיים יסייע לפתור את המצב. אני קורא לערים האחרות לנהוג כמונו ולהוסיף בשירותים הציבוריים תא נוסף המיועד למטרה זו".

 

"השלט פוגע בטרנסג'נדרים"

ניב התייחסה גם לאפשרות שהתאים המשפחתיים ישמשו גם טרנסג'נדרים: "אין בעיה שייכנסו לשם גם כאלה שאין להם מגדר או מי שיש לו איזשהו מגדר אחר ממה שאנחנו רגילים אליו". היא הוסיפה כי "בגבעתיים הצורך בתאי משפחה הוא מאוד גדול כי יש המון משפחות שהם הורים יחידניים עם ילדים ממין אחר ויש להם בעיה בכניסה לשרותים".

 

אלישע אלכסנדר, מנכ"ל עמותת "מעברים", אמר כי השילוט החדש בגבעתיים יכול לפגוע בטרנסג'נדרים, "שיחוו אותו כפוגעני – כי זה נראה כאילו אנשים טרנסים הם חצי חצי". הוא הציע שילוט חלופי שיצרה העמותה שבו נכתב כי מדובר בשירותים לא ממוגדרים המאפשרים למי שנעזר בליווי של אדם ממגדר אחר להשתמש בבית השימוש בצורה נוחה. עוד נמסר: "בשם אירגון מעברים אנו מברכים על המהלך החשוב, שירותים שאינם ממוגדרים הם צורך של אנשים רבים, ולא רק של אנשים על הקשת הטרנסית. עם זאת חשוב לזכור שבנוסף למהלך זה אין למנוע מאנשים טרנסג'נדרים להשתמש בשירותים "רגילים" על פי זהות המגדר שלהם, ולשלוח אותם לשירותים "מיוחדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות אור- לי ניב
השירותים המשפחתיים של גבעתיים
באדיבות אור- לי ניב
מומלצים