שתף קטע נבחר

 

מכרו תורים במאות אלפי שקלים: 83 עצורים בפרשת שחיתות ברשות האוכלוסין

חקירה סמויה של המשטרה חשפה שיטה שבמסגרתה שילמו תושבים במזרח ירושלים שוחד על מנת להתקבל ללא תור ולהנפיק תעודות זהות ותעודות מעבר. בין העצורים 4 עובדי הרשות ו-6 מאכערים. הסכום הכולל נאמד במאות אלפי שקלים

 

המבצע המשטרתי למעצר המעורבים    (צילום: דוברות המשטרה)

המבצע המשטרתי למעצר המעורבים    (צילום: דוברות המשטרה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

83 בני אדם, בהם ארבעה עובדי רשות האוכלוסין וההגירה והיתר תושבי מזרח ירושלים, נעצרו לאחרונה בחשד למעורבות בפרשת שוחד רחבת היקף שבמוקד שלה סחר בתורים בסניף העמוס שבוואדי ג'וז תמורת מאות אלפי שקלים. שישה מהעצורים חשודים בתיווך ו-73 הנותרים חשודים ששילמו מאות שקלים עבור כל קידום של תור. מיוחסות להם עבירות של קבלת שוחד, תיווך לשוחד, מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון. מעצרם של ארבעת עובדי הרשות הוארך היום (א') עד יום רביעי והשאר שוחררו לבתיהם בתנאים מגבילים.

 

המעצרים בוצעו בתום חקירה סמויה בת ארבעה חודשים שבמסגרתה הופעל סוכן סמוי. היא חשפה שיטה שבה לכאורה קישרו המתווכים בין עובדי הרשות החשודים לבין עשרות התושבים שנזקקו לשירותי המשרד כגון הנפקת תעודת זהות, תעודת מעבר, תעודת לידה ועוד – ותמורת השוחד נקבעו להם תורים ללא צורך בהמתנה.

 

במסגרת גל המעצרים פשטה המשטרה על בתיהם של 23 חשודים מרכזיים, בהם ארבעת עובדי רשות האוכלוסין וששת המתווכים, והחרימה בין השאר מכוניות יוקרה וסכום מצטבר של עשרות אלפי שקלים במזומן.

 

מעצר המעורבים בפרשת השוחד ברשות האוכלוסין:

פעילות הונאה משרד הפנים של משטרת ישראל (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

פעילות הונאה משרד הפנים של משטרת ישראל (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

פעילות הונאה משרד הפנים של משטרת ישראל (צילום: דוברות המשטרה)
(צילום: דוברות המשטרה)

הקושי בקביעת התורים ברשות האוכלוסין וההגירה במזרח ירושלים הוא תופעה מוכרת. כ-350 אלף התושבים במזרח העיר זכאים לקבל את השירותים אך ורק במשרד בשכונת ואדי ג'וז, והעומס גורם לכך שבימים כתקנם נקבעים תורים ארבעה חודשים קדימה ואף מאוחר יותר.

 

על פי החשד, על מנת להגדיל את לחץ התורים בסניף ולהגביר את המוטיבציה של התושבים לפנות לערוץ השוחד, נהגו המתווכים להשתמש באפליקציית my visit שפותחה במטרה להקל על השירות במקום. באופן זה הם רכשו מספר גדול של תורים וסחרו בהם. אחד המתווכים, על פי החשד, זימן בעצמו לא פחות מ-2,700 תורים לכמה חודשים קדימה.

 

מהמשטרה נמסר: "לפי החשד החשודים ניצלו את מצוקת התורים ואת זמני ההמתנה הארוכים לקבלת שירותים אלו על מנת לגבות כספי שוחד. בכמה מקרים אף ניתנו שירותים ללא כל הגעה לסניף והבאת המסמכים הנדרשים על ידי מבקש השרות".

 

תגובת רשות האוכלוסין וההגירה: "הנושא נמצא בחקירת משטרה, שהחלה ביוזמתנו, ולכן לא נוכל להגיב".

 

אמיר אלון השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
מעצר המעורבים בפרשת השוחד
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים