למרות בהלת העכברת: גידול במספר המטיילים באתרי המים בצפון
רשות הטבע והגנים מסרה כי כ-50 אלף מטיילים הגיעו לשמורות הטבע והגנים הלאומיים, ובהם גם לאתרי מים בצפון הארץ: "שמחנו לראות שהקהל יודע לזהות את האתרים שמותרים לרחצה, וממשיך להגיע לצפון"
על רקע בהלת העכברת והפגיעה האנושה שספגו עסקים בצפון הארץ, רשות הטבע והגנים דיווחה היום (ג׳) על גידול במספר המטיילים באתרי המים בצפון בכלל וברמת הגולן בפרט, שבהם הרחצה מותרת. הרשות מסרה כי כ-50 אלף מטיילים פקדו היום את שמורות הטבע והגנים הלאומים ברחבי הארץ.
בין האתרים שבלטו: שמורת טבע נחל שניר עם כ-2,700 מטיילים (לעומת כ-700 בלבד בשבת האחרונה), שמורת טבע תל דן עם 2,000 מטיילים (לעומת כ-550 בלבד בשבת), הגנים הלאומיים חורשת טל ואכזיב עם כ- 1,500 מטיילים בכל אחד מהם וגן השלושה עם כ-1,700 מטיילים. אתרים נוספים שבהם נרשמה תנועה רבה של מבקרים היו הגנים הלאומיים מצדה וקיסריה ושמורת הטבע עין גדי.
ברשות הטבע והגנים אומרים כי מדובר במספרים יחסית רגילים של אמצע שבוע בתקופת החופש הגדול. את מספר המטיילים שהגיעו לשמורות נחל שניר ותל דן הם אף כינו "מרשים במיוחד".
רעיה שורקי, מנהלת חטיבת קהל וקהילה ברשות הטבע והגנים אומרת כי "שמחנו לפגוש היום אלפי מטיילים שפקדו את אתרי המים ברמת הגולן ובצפון בכלל ונהנו מחווית טיול קייצית ומהנה. שמחנו לראות שקהל המטיילים יודע לזהות אילו אתרים מותרים לרחצה ואלו לא ובהתאם ממשיך לטייל ולהנות בצפון. מספרי המטיילים שהגיעו היום ואף אתמול לאתרי הצפון בהחלט מרשימים נוכח ירידה מסויימת בתנועת המטיילים שחווינו לפני כמה מים עקב הדיווחים על מחלת העכברת".
על רקע התפרצות המחלה ובניסיון למזער נזקים, סיירו היום שר החקלאות אורי אריאל, מנכ"ל רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' איתמר גרוטו בנחלי דרום רמת הגולן.
השלושה עמדו מקרוב על ההשפעות הסביבתיות של הזרמת המים לנחלים שהחלה ביום חמישי והורחבה אתמול, ובחנו את הפתרונות להפחתת הזיהום בחלק מהנחלים בדרום הגולן. השלושה קראו יחדיו למטיילים להמשיך לטייל ברמת הגולן, בנחלים ובמעיינות המותרים לרחצה וזאת בהתאם להנחיות משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים.
מנכ"ל רשות הטבע והגנים אמר במפגש, כי באירוע הנוכחי בא לידי ביטוי הצורך בשיתוף הפעולה בין רשות הטבע, משרד החקלאות ומשרד הבריאות. "היכולת שלנו לטפל בנושא גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך מצריכה לשתף פעולה. החקלאות נמצאת בטבע, הטבע בחקלאות, הבריאות של האדם היא מה שמוליכה אותנו כרגע. השילוב בין שלושת הגורמים האלה לצערי בשנים האחרונות גרם לקונפליקטים. כעת מנסים לפתור את המשבר על ידי השבת מים לנחלים, הרחקת בקר מהנחלים וטיפול בחקלאות באספקת מים בצורות אחרות".
שלשום דווח על 42 בני אדם שנפגעו מחיידק הלפטוספירה שטופלו באנטיביוטיקה וחלקם אושפזו. כמו כן נבדק חשד ל-242 מקרים נוספים של הידבקות בלפטוספירוזיס (עכברת). ראשי משרד הבריאות התכנסו שלשום לדיון חירום בהתפרצות המחלה. בפתח הדיון אמר סגן השר יעקב ליצמן כי "המצב תחת שליטה ואנו מבקשים מהציבור להישמע להוראות אנשי המקצוע ולשמור מכניסה למקומות מסוכנים".