זעם באמסטרדם על מאפיית "אנה ופרנק"
המאפייה פועלת באותה השכונה שבה ניצב הבית שבו הסתתרה הנערה היהודייה מפני הנאצים. הבעלים: "זה נראה לי שם נחמד, אבל אשנה אותו"
הבעלים של מאפייה שנפתחה באמסטרדם תחת השם "אנה ופרנק" הודיע בימים האחרונים כי ישנה את שמה בעקבות הביקורת שהוטחה בו על ניצול שמה של אנה פרנק, הנערה היהודייה שנרצחה בשואה ושיומנה התפרסם בעולם כולו.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הבעלים של המאפייה, רוברט שמו, הסביר לתקשורת ההולנדית כי לא התכוון לפגוע באיש: "זה נראה לי כמו שם נחמד", אמר. להגנתו טען: "היא גיבורה גם מבחינתי".
המאפייה שחוללה סערה פועלת באותה שכונה שבה שוכן בית אנה פרנק, הבית שבו הסתתרה הנערה עם משפחתה מפני הנאצים בזמן מלחמת העולם השנייה.
אנה פרנק ומשפחתה נחשפו על-ידי הנאצים ב-1944, והנערה מתה במחנה הריכוז ברגן בלזן ב-1945, כשהייתה בת 15. היומן שכתבה התפרסם שנתיים אחרי מותה ותורגם ל-67 שפות. הוא הפך לרב מכר עולמי.
במאי השנה חשף מוזיאון אנה פרנק שני עמודים לא מוכרים מיומנה, שהיו מוסתרים במשך שנים מאחורי נייר חום דביק. נראה שהנערה כיסתה את שני העמודים משום שחששה שאנשים אחרים שהסתתרו איתה במחבוא יקראו אותם. הסיבה לכך היא שהעמודים כוללים כמה בדיחות גסות והרהורים בענייני מין.
אנה פרנק כתבה את שני העמודים הנסתרים ב-28 בספטמבר 1942, כשהייתה בת 13. היה זה פחות משלושה חודשים אחרי שהיא, משפחתה ומשפחה יהודית נוספת נכנסו למחבוא בבית באמסטרדם. בעמודים מופיעות ארבע בדיחות מיניות שאנה פרנק עצמה כינתה אותן "גסות", ויש בהם גם הסבר על התפתחותה המינית של אישה ופסקאות על מין, על אמצעי מניעה ועל זנות.