גם על שרה פיילין נאסר להגיע להלוויית ג'ון מקיין
משפחת מקיין העבירה את המסר לפיילין דרך גורם שלישי, וזו מסרה: "אזכור תמיד את הדברים הטובים". ארונו של הסנאטור והמועמד לנשיאות הוצב תחילה באריזונה, משם הוטס למרילנד ולבסוף ייטמן בוושינגטון. סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן: "מקיין סלד מכל שימוש בכוח"
כלי תקשורת בארצות הברית דיווחו הלילה (יום ו') כי משפחתו של הסנאטור ג'ון מקיין שהלך לעולמו אסרה על שרה פיילין להגיע להלווייתו. מקיין מת בגיל 81 מסרטן המוח. פיילין, מושלת אלסקה לשעבר, התמודדה על תפקיד סגנית הנשיא במרוץ לבחירות שבו התמודד מקיין לפני עשור והפסיד לברק אובמה.
משפחת מקיין העבירה את המסר לפיילין דרך גורם שלישי. גורם במשפחת מקיין אמר השבוע למגזין "פיפל" שאת ההחלטה להדיר את פיילין מהלוויה קיבלה האלמנה סינדי מקיין. גורם במשפחת פיילין אמר לרשת NBC כי "מתוך כבוד למשפחה, אין לנו מה להוסיף בשלב זה". עוד אמרו כי "משפחת פיילין תנצור לנצח את החברות עם מקיין ואת הזכרונות".
פיילין צייצה לאחר מותו של מקיין כי שותפה לשעבר למרוץ לנשיאות היה "עצמאי, לוחם ולעולם לא חשש להביע את דעותיו. ג'ון מקיין היה חברי. אזכור תמיד את הזמנים הטובים. משפחתי ואני שולחים את תפילותינו לסינדי ולמשפחת מקיין".
בספר שפרסם מקיין לפני כמה חודשים, כתב שהתחרט על הבחירה בשרה פיילין ושהיה צריך לבחור בחברו הדמוקרטי, הסנאטור לשעבר ג'ו ליברמן. שלשום עמדו בתור אלפים לחלוק כבוד אחרון למקיין בעת שארונו הוצב באריזונה. הארון יועבר למרילנד ומשם יוטס לוושינגטון, שם ייערך מחר טקס בקתדרלה הלאומית. יישאו דברים הנשיאים לשעבר ברק אובמה וג'ורג' בוש וכן מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר. זאת לבקשתו של מקיין. ואולם על פי בקשתו, הנשיא דונלד טראמפ, שלעג למקיין על תפקודו במלחמת וייטנאם, לא יגיע לטקס.
סגן הנשיא מייק פנס יישא דברים בטקס, ופקידים אחרים ייצגו את הממשל. שר ההגנה ג'ים מאטיס הביע תנחומים בפני בני משפחת מקיין כאשר ארונו הוטס לבסיס אנדרוז במרילנד. אלמנתו של מקיין, סינדי, צפויה להניח זר על ארונו כשזה יוצב באנדרטת וייטנאם בבירה, ולספר על שירותו הצבאי במלחמה - שבמהלכו ישב בשבי למשך חמש שנים.
הלווייתו של מקיין מחזירה אותו לאור הזרקורים, במרחק קילומטרים ספורים מדלת ביתו של טראמפ, בעיר שבה עבד כסנאטור במשך ארבעה עשורים.
הפרידה ממקיין החלה באריזונה, שם הוא ובת זוגו הקימו את משפחתם. סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן נשא דברים, שבהם לא התייחס מפורשות לטראמפ. הוא דיבר על אופיו של מקיין ועל הדרך שבה נפרד מחברה שבה רבים "חסרים ערכי יסוד של הגינות וכבוד, ויודעים שהמשימה שלהם לא מתאימה למידותיהם". ביידן אמר: "מקיין לא יכול היה לסבול שימוש בכוח בכל מקום שבו נתקל בו בכל צורה שהיא, בכל מקום בעולם".
ידידו של מקיין, טומי אספינוזה, אמר לקהל האבלים שמנה כ-3,500 איש: "כולנו עושים את אמריקה גדולה", בהשאלה לסיסמת הבחירות של טראמפ "להפוך את אמריקה לגדולה שוב".
הכומר הבכיר של הכנסייה, נואי גרסיה, הכריז כי "מקיין הוא גיבור אמריקני אמיתי". רבים אחרים הזכירו את חיבתו לקרבות. ביידן ייעץ לחברים ולבני המשפחה לזכור את תצלומיו, את המבט והמגע. "כשראיתי את השמחה הטהורה ברגע שעמד לקבל את הבמה בסנאט ולהתחיל להילחם, אלוהים, הוא אהב את זה".
ראש לשכתו לשעבר של מקיין, גרנט וודס, סיפר כי מקיין היה נהג גרוע, אך התלהב מחוש ההומור שלו. בסיום הטקס, שארך כשעה וחצי, הובילו את ארונו של מקיין אל מחוץ לכנסייה, לצלילי השיר "הדרך שלי", של פרנק סינטרה.