שתף קטע נבחר

 

הילדים לקויי ראיה - וסין נלחמת במשחקי המחשב

בסין מודאגים מזינוק במספר הילדים שסובלים מקוצר ראיה - ומאשימים את משחקי הווידאו שמדביקים אותם למסך. הממשלה החליטה להגביל את שוק הגיימינג הגדול בעולם, גם כדי לחסוך מהילדים את האלימות

סין תגביל את מספר משחקי המחשב שנמכרים במדינה, ותנסה לקצר את הזמן שהילדים מעבירים מול המסך כדי לטפל בבעיה שצוברת תאוצה: ילדים שסובלים מבעיות ראייה במדינה עם שוק הגיימינג הגדול בעולם. בהצהרה של משרד החינוך נמסר שהצעדים החדשים יסייעו להתמודד עם החמרה בקוצר הראיה של הילדים בסין. בתחילת השבוע קרא הנשיא שי ג'ינפינג להעלות את המודעות בסין לבריאות העיניים.

 

עוד לפני בעיות הראיה דאגה בייג'ינג מהצמיחה המהירה של תרבות משחקי הווידאו. הרשויות כבר הבהירו שהן חוששות שהילדים יתמכרו למשחקים ויושפעו מהתכנים האלימים שלהם. בהצהרת משרד החינוך נאמר שסין תפקח על מספר המשחקים שזמינים ברשת, תגביל שיווק של משחקים חדשים, תנקוט צעדים להפחית את מספר השעות שהילדים משחקים במחשב ותעקוב על הגבלת גיל למשחקי הווידאו. המשרד לא ציין לוח זמנים לרפורמה הזו.

סין רוצה שהילדים ישחקו פחות במשחקי וידאו בגלל בעיות ראייה (צילום: AFP)
כמחצית מהאוכלוסייה סובלת מבעיות ראייה(צילום: AFP)
בעקבות ההודעה המניות של ענקית האינטרנט Tencent, שמובילה את שוק המשחקים בסין, צנחו ביותר מ-5% בהונג קונג. מניות Perfect World, שמפתחת משחקי מחשב, ירדו ביותר מ-9% בבורסת שנג'ן בסין. גם המניות של חברות אחרות בתחום צללו.

 

מחקרים בסין ודיווחים בתקשורת הזהירו מעלייה במספר הסינים שסובלים מקוצר ראיה, במיוחד בקרב הילדים הקטנים. לפי המחקרים לישיבה הממושכת מול המסך - וגם לשגרת הלימודים הקפדנית בבתי הספר - יש חלק בעלייה הזו. לפי דו"ח לאומי מ-2015 כ-500 מיליון סינים – כמעט מחצית מהאוכלוסיה מעל גיל 5 – סובלים מבעיות ראיה. 450 מיליון הם קצרי רואי, והמספרים עולים. הבעיות האלה עלו לסין ב-2012 כ-100 מיליארד דולר.

סין רוצה שהילדים ישחקו פחות במשחקי וידאו בגלל בעיות ראייה (צילום: AFP)
צניחה במניות של ענקיות הגיימינג(צילום: AFP)
 

החשש מהידרדרות הראיה באוכלוסייה היא לא הסיבה היחידה שסין נאבקת בשוק הגיימינג. התעשייה זעמה בחודש שעבר כש-Tencent הודיעה שהתבקשה להפסיק למכור את המשחק "ציד המפלצות: העולם", ימים ספורים אחרי תחילת המכירה.

 

מאז חודש מאי לא התעדכנה הרשימה האינטרנטית של המשחקים שאישרה הממשלה, ולפי רשת בלומברג סין הפסיקה לאשר משחקים חדשים. קמפיין ה"טיהור" של שי ג'ינפינג נועד לסלק מתחום הבידור תכנים לא ראויים - עם דגש על אלימות והימורים.

הנשיא שי. בלי תכנים אלימים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא שי. בלי תכנים אלימים(צילום: AFP)
  

בסין יש את שוק הגיימינג הגדול בעולם, שמגלגל בשנה רווחים של 37.9 מיליארד דולר. החשש הסיני מהתכנים האלימים ומההתמכרות של הילדים שמשחקים גרמו לבדיקה קפדנית. בשנה שעברה החלה Tencent להגביל את משך הזמן שבו יכולים ילדים לשחק באחד הלהיטים שלה, "מלך התהילה".

 

הקמפיין של סין נגד משחקי המחשב האלימים צובר תאוצה מאז חודש פברואר. באותו חודש נער בן 15 שמכור למשחקי מחשב היכה אישה וחנק אותה למוות. בחקירה הוא אמר למשטרה שרצה לדעת אם לרצוח בן אדם זה "קל וכיף" כמו במשחקי הווידאו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ילד סיני מרותק למסך
צילום: AFP
מומלצים