במשרד רה"מ זועמים על המשטרה: "הפריצה - מחדל חמור"
המשטרה לא הגיעה בזמן סביר - טוענים במשרד ראש הממשלה, לאחר שבמשך 45 דקות היו עובדיו נצורים במתחם, ואף נאלצו להבריח משם את מנכ"ל משרד האוצר ולפרוץ חסימת כבישים כדי להוביל ללשכה את ראש ממשלת בולגריה. המשטרה: "הסמכות - של אנשי הביטחון במשרד"
זעם במשרד ראש הממשלה על התנהלותה של משטרת ישראל, כיוון שלטענתם לא מנעה מגמלאי המשטרה לפרוץ למשרד רה"מ. גורמי ביטחון במשרד שהיו במקום בזמן ההתפרעות, אמרו: "מדובר באירוע חמור. שני השוטרים הבודדים שם לא מנעו את פריצת המפגינים לשטח המשרד. המשטרה נקראה למקום (לתגבר את שני השוטרים) אך לא הגיעה בזמן סביר אלא רק לאחר כ-40 דקות, וגם אז לא טיפלה בהפרת הסדר כפי הנדרש".
עובדים במשרד רה"מ סיפרו: "גמלאי המשטרה פרצו לתוך החצר הפנימית של המשרד, זה מחדל אבטחה חמור. מסתובבים פה כבר 45 דקות והמשטרה לא שולחת כוחות לפזר. האירוע מתגלגל, המאבטחים קראו ברמקול לאנשים להסתגר בחדרים ולשמור על חומרים מסווגים. עכשיו חסמו את צומת רופין ואין משטרה. איש הישר בעיניו יעשה. ביזיון. המשטרה הוזעקה אך לא מגיעה בכלל שמדובר באנשים שלה".
קב"ט משרד ראש הממשלה אביעד פייגין הגיש תלונה רשמית למשטרת ישראל בעקבות הפרת סדר ופריצה לשטחי משרד ראש הממשלה. הוא אף דרש מהמשטרה לחקור מיידית את הנושא ולנקוט בכל האמצעים כדי להביא לדין את הפורצים למתקן ואת העוברים על החוק במסגרת ההפגנה. משרד ראש הממשלה הודיע רשמית שהאירוע יתוחקר ויופקו הלקחים הדרושים.
גורמים שנכחו במשרד רה"מ בזמן התקרית סיפרו שהשרים הגיעו לישיבת הממשלה כשכל צירי התנועה בדרך לשם היו חסומים. המפגינים הצליחו לעבור את השער הראשון אך לא נכנסו לתוך מבנה משרד רה"מ. במקביל, בשער המרכזי הפגינו כמה עשרות. אי אפשר היה להיכנס והיה כמעט בלתי אפשרי לצאת. המפגינים קראו במגאפונים, הניפו גלים והמאבטחים היו בהיסטריה מוחלטת. חלק מהשרים לא הצליחו להגיע לישיבת הממשלה וחזרו למשרדיהם. בשלב מסוים השרים נקראו לחזור והוכנסו לתוך משרד רה"מ דרך כניסה אחורית.
בהמשך הבריחו מאבטחי משרד רה"מ את מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד מהמקום, מחשש שהגמלאים ינסו לפגוע בו.
הגמלאים גם חסמו את הכניסה לירושלים דרך גינות סחרוב. מי שנתקע בחסימה היה ראש ממשלת בולגריה בויקו בוריסוב, שהיה בדרכו לפגישה עם נתניהו במשרדו. מאבטחי השב"כ ניסו לפרוץ את החסימה אך ללא הצלחה. רק אחרי דקות ארוכות הצליחו להבריח אותו ולהביאו למשרד ראש הממשלה, אלא שאז בוריסוב נתקע שם ולא יכול היה לצאת בדרכו חזרה לתל אביב. במשרד ראש הממשלה דאגו לכבדו בינתיים בפירות ושתייה, והתנצלו בפניו על האירוע המביך.
ישיבת הממשלה נפתחה באיחור. גם נציגי שירות בתי הסוהר שהוזמנו לדיון והיו נעולים בכניסה הוכנסו.
ואולם, בתום הישיבה הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר לביטחון פנים ולשר האוצר לנהל מו"מ עם גמלאי המשטרה והשב"ס נוכח דרישותיהם להשוואת תנאי פרישתם לאלו של שאר יוצאי מערכת הביטחון. גמלאי המשטרה ושב"ס פתחו במחאה על כוונת האוצר להעביר הצעת מחליטים בישיבת הממשלה, המחריגה את השוטרים, הסוהרים והגמלאים מתוספת האי-ביטחון התעסוקתי ומקבעת את המצב שבו שוטרים מופלים לרעה לעומת יתר כוחות הביטחון. התוספת שנקראת "אי-ביטחון תעסוקתי" משולמת לאנשי קבע ולגמלאי צה"ל כבר 12 שנים ומונעים אותה משוטרים ומגמלאי המשטרה ושב"ס.
ממשטרת ישראל נמסר: "הטענות רצופות אי-דיוקים, אינן מתיישבות עם העובדות וראוי שהמופקדים על האבטחה לא ינהלו תחקיר באמצעות התקשורת. לגופו של עניין, בניגוד לנטען, במקום נערכו מספר עשרות של שוטרים במטרה לשמור על הסדר הציבורי. עוד בניגוד לנטען, השוטרים דווקא מנעו בגופם פריצה של מרבית המפגינים למתחם.
"כוחות משטרה נוספים בפיקוד מפקד המרחב, הוזעקו למקום בתוך דקות בודדות בכדי להשיב את הסדר הציבורי על כנו ולהרחיק את המפגינים - ואכן כך היה בפועל. יתרה מכך, האחריות לשמירת הסדרי הביטחון במקום מצויה אך ורק בסמכות אגף האבטחה של משרד ראש הממשלה ולא של משטרת ישראל. לא מדובר בהפגנה מאושרת ולמרות הכל נערכה המשטרה מבעוד מועד כדי לתת מענה אפשרי להפגנה".