שתף קטע נבחר

 

עשרות מפגינים נגד חוק הלאום עלו בשיירה לבית הנשיא

הדרוזים חלקו על דעתם של שאר המפגינים שקראו קריאות בגנות הממשלה, ופנו הצדה. בפגישה עם הנשיא השתתפו נציגי המגזרים. "ריבלין עודד אותנו ואמר שהמאבק שלנו צודק", אמר אמל אסעד

 

ההפגנה מול בית הנשיא    (צילום: אלי מנדלבאום )

ההפגנה מול בית הנשיא    (צילום: אלי מנדלבאום )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


עשרות בני אדם הגיעו היום (ו') לבית הנשיא בירושלים, בשיירה שכללה כ-50 כלי רכב שנסעו יחד בכביש מספר 1 לבירה, במחאה נגד חוק הלאום. ואולם מול בית הנשיא התגלעו חילוקי דעות שפיצלו את הדרוזים ואת שאר המוחים לשני מחנות. הדרוזים הביעו את תמיכתם בממשלה ובמדינה ואילו השאר התנגדו וקראו קריאות נגד הממשלה.

 

הוויכוח בין הצדדים הוביל לכך שהמשתתפים הדרוזים לא נטלו חלק בהפגנה. "אנחנו בעד המדינה, מי שנגדה - שיעמוד בצד השני", אמר ג'אבל חביש מירכא. מנגד קראו המתנגדים היהודים, "ביבי הביתה", וקריאות נוספות נגד הממשלה.

עצרת מחאה מול משכן בית הנשיא בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
המחאה מול בית הנשיא(צילום: אוהד צויגנברג)

שיירת רכבים בכביש 1 (צילום: מטה המאבק לתיקון חוק הלאום )
שיירת רכבים בכביש 1(צילום: מטה המאבק לתיקון חוק הלאום )

שיירת רכבים בכביש  בכניסה לירושלים (צילום: חן גלילי)
שיירת המחאה(צילום: חן גלילי)

אמל אסעד (צילום: חן גלילי)
אמל אסעד בדרכו לבית הנשיא(צילום: חן גלילי)

אמל אסעד (צילום: חן גלילי)
(צילום: חן גלילי)

יורם יאיר ו אמל אסעד (צילום: חן גלילי)
(צילום: חן גלילי)

בבית הנשיא קיבל הנשיא ריבלין את פניהם של האלוף במיל' יורם יאיר, את נציג העדה הדרוזית תא"ל במיל' אמל אסעד, את נציג העדה הבדואית סא"ל במיל אמיר מזאריב ואת השופטת בדימוס סביונה רוט לוי.

 

הם הגישו לנשיא מכתב שבו הבהירו: "חוק יסוד מדינת הלאום במתכונתו הנוכחית מחזק את הלאומנות, הגזענות, האיבה והפלגנות בקרב החברה הישראלית ופוגע קשות בחוסן הלאומי. אנו דורשים כי חוק יסוד הלאום ישונה ויכלול שוויון זכויות מלא לכל אזרחי המדינה, כפי שנקבע על ידי האבות המייסדים בהסכמה לאומית רחבה במגילת העצמאות".

 

בתום הפגישה אמר אסעד: "הייתה פגישה מצוינת. הבענו את תמיכתנו בנושא האחדות ונמשיך במאבק הצודק שהתחלנו בעד מדינה יהודית אבל שוויונית לכל אזרחיה. הנשיא עודד אותנו ואמר שהמאבק שלנו צודק. מדינה בלי שוויון ובלי דמוקרטיה מאבדת מהחוסן הלאומי שלה".

עצרת מחאה מול משכן בית הנשיא בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

עצרת מחאה מול משכן בית הנשיא בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

יאיר אמר כי לדעתו "הבעיה היא שלמיעוטים במדינה אין שוויון זכויות, הם לא שווים בפני בחוק. זו בעיה של החברה. 70 שנה התנהלו על פי מגילת העצמאות וככה שילבנו את שבטי ישראל ואת ההזדהות עם המדינה. כשיש מטרה משותפת, יש התלכדות סביב המטרה. כשיש שוויון, יש הדדיות, קל להזדהות אחד עם השני. אין סכנה יותר נוראית מפיצול החברה הישראלית".

 

ענת, תושבת עוספייה שבאה למחות נגד חוק הלאום, הוסיפה: "כולנו עם אחד, באנו לתקן את חוק הלאום. אנחנו רוצים את הילדים שלנו שווים כמו כל הילדים. אנחו לא ימין ולא שמאל, אנחנו בעד המדינה, לא נלחמים באף אחד. הכל טוב לנו. רק לתקן את העוול של חוק הלאום".

 

עודד הון שהגיע מתל אביב, אמר כי הגיע "לתמוך בריבלין בשל דעותיו על חוק הלאום. אנחנו צריכים לבטל את החוק ולהפוך את מגילת העצמאות לחוק יסוד. החוק לא מזכיר את המילה שוויון ולא את המילה ציונות. האם זו התחזית למדינת ישראל חופשית?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מטה המאבק לתיקון חוק הלאום
מחאה בירושלים
צילום: מטה המאבק לתיקון חוק הלאום
מומלצים