רק עבודות שירות לקשיש שדרס בת 9 למוות; הפרקליטות ערערה
שרל מיטרני בן ה-80 פגע בילדה במעבר חצייה באילת, אבל השופט בחר לא לשלוח אותו למאסר. הפרקליטות דורשת בין 8 ל-21 חודשים ופיצוי כספי
פרקליטות מחוז דרום ערערה היום (ה') על קלות העונש שנגזר על שרל מיטרני בן ה-80, שדרס למוות ילדה בת 9 במעבר חצייה באילת ונידון על ידי בית המשפט לתעבורה לשישה חודשי עבודות שירות בלבד. עו"ד איילת קדוש מהפרקליטות כתבה בערעור שהוגש למחוזי בבאר שבע: "התנהגותו של הנאשם לא השאירה סיכוי למנוחה, אשר חצתה לתומה את מעבר החצייה".
התאונה אירעה לפני כשנתיים בעת שמשפחת הילדה שהתה בחופשה באילת: אמה החלה לחצות את הכביש והילדה רצה אחריה וחלפה לידה. מיטרני, ניצול שואה, התקרב למעבר החצייה מבלי להאט ופגע בה. היא הועפה 28 מטר ונפצעה באורח אנוש. צוות מד"א פינה אותה לבית החולים יוספטל ושם נקבע מותה.
בבית המשפט אמר אביה של הילדה: "קיבלתי טלפון שהילדה שלי נהרגה במעבר חצייה. קברו אותה בכבוד מתחת לאדמה ואנחנו מתנו בכבוד מעל האדמה. לאשתי אין חיוכים, רק בכי. הבת שלי נרצחה ולא עשתה כלום. אדוני השופט, לא היה איכפת לו מהבת שלי. אם היה איכפת לו - הוא היה מסתכל קדימה".
סנגורו של מיטרני, עו"ד ניר אביב, ציין כי מאז המקרה חלה הידרדרות במצבו הבריאותי והנפשי והוא חש חרטה, תסכול ואף חושש להתקרב לכביש ולכלי רכב. לפני גזר הדין אמר מיטרני עצמו: "אני לא האדם שהייתי. זה פגע בי בצורה בלתי רגילה. כל הזמן שאני חושב על זה. אני יוצא מדעתי כי אני יודע מה זה כאב של הורים. יש לי ילדים ונכדים. הכאב של האבא שלה שהיה פה - אני הבנתי אותו. אם כואב לי - לו כואב פי אלף. זה לא ייצא לי מהראש עד שאמות".
שופט התעבורה אלון אופיר הרשיע אותו בגרימת מוות ברשלנות, גזר עליו חצי שנת עבודות שירות ופסל את רישיון הנהיגה שלו לצמיתות. בגזר הדין כתב: "חובה על ביהמ"ש לשפוט משפט צדק גם כאשר תוצאה זו קשה מאוד למשפחת קורבן העבירה, וביהמ"ש תקווה כי משפחת המנוחה תצליח למצוא את כוחות הנפש להבין את השיקולים המורכבים שבבסיס החלטה זו".
בערעור מתייחסת הפרקליטות לקביעה של השופט אופיר, שלפיה הופעת הילדה במעבר החצייה הייתה בבחינת "אירוע פתאומי", אלא שלמעשה קבוצה גדולה של הולכי רגל הייתה במקום ועמדה לחצות את הכביש. "התמונה המצטיירת מגזר הדין כאילו הופעתה על מעבר החצייה היה בבחינת אירוע מפתיע מבחינת הנאשם - הינה מוטעית מן היסוד", נכתב.
הפרקליטות ביקשה להשית על הנאשם עונש של בין שמונה ל-21 חודשי מאסר בפועל: "הנאשם אדם מבוגר ומצבו הרפואי לקוי, אך מצבו זה ברובו היה קיים עוד בטרם התאונה".
עוד נטען בערעור כי יש להשית על מיטרני פיצוי למשפחת הקורבן: "לאור הנזק הכבד שנגרם לבני משפחת המנוחה, והאסון הכבד שהמיט עליהם עקב נהיגתו הרשלנית, מן הראוי היה לגזור על הנאשם גם פיצוי שיהלום את האבדון שחוו ואת הצער שנגרם להם".