דנמרק: חקירה נגד השוטרת שחיבקה אישה עם ניקאב
במהלך הפגנה נגד האיסור על עטיית כיסוי הפנים האיסלאמי בציבור, תועדה השוטרת מחבקת את אחת המפגינות. בימין זעמו: "המשטרה צריכה לאכוף את החוק, לא לחבק אנשים שמתנגדים אליו". פרקליטה: "שטויות"
משטרת קופנהגן, בירת דנמרק, הודיעה אתמול (יום ד') כי נפתחה חקירה נגד שוטרת שחיבקה אישה עטוית ניקאב, במהלך הפגנה שנערכה נגד החוק האוסר על עטיית פריט הלבוש האיסלאמי, המכסה כמעט לגמרי את פניה של האישה, במקומות ציבוריים.
התקרית תועדה על ידי צלם של סוכנות הידיעות "רויטרס" בהפגנה שנערכה בעיר ב-1 באוגוסט, בעקבות כניסת החוק לתוקף, ובה נראית המפגינה כשהיא בוכה.
"התמונה הפכה את המשטרה, ללא רצונה, לשחקן בוויכוח פוליטי רגיש ביותר שהיא לא צריכה להיות חלק ממנו", אמר מרקוס קנות', עורך דין מטעם המפלגה הליברלית, הגדולה ביותר בקואליציה אשר מתנגדת להגירה.
דנמרק: לראשונה - מוסלמית נקנסה בגלל שעטתה ניקאב
קנות' ואחרים פנו לגוף התלונות העצמאי של המשטרה בעקבות החיבוק. "העבודה של המשטרה היא לאכוף את החוק, לא לחבק אנשים שמתנגדים אליו", הוסיף קנות'.
טורבן קוך, פרקליטה של השוטרת, ששמה נותר חסוי, אמר כי היא סבורה שהתנהלה באופן ראוי בהתאם לתפקידה כ"קצינת דו-שיח", שמטרתו להרגיע מתיחות בהפגנות.
"זה שטויות. כפי שמרשתי אמרה, גם אם זה היה כל אדם אחר באותה סיטואציה, היא הייתה עושה את אותו הדבר. אין לזה שום קשר לכך שהמפגינה עטתה ניקאב", הוסיף קוך.
האיסור על ניקאב עורר ויכוח ציבורי נוקב בדנמרק, כשחלק טוענים כי הוא מחזק את הערכים החילוניים והדמוקרטיים בממלכה, בעוד אחרים סבורים כי הוא פוגע בחופש הדת ובחופש הביטוי.
לפי החוק, שנכנס כאמור לתוקף בתחילת אוגוסט, מי שתעטה בורקה או ניקאב במקום ציבורי, עלולה לספוג קנס של 1,000 קרונות - כ-156 דולר. האיסור שנכנס לתוקף אוסר גם לבישת פריטים אחרים המכסים את הפנים כגון כובעי גרב וזקנים מזויפים. הפרה חוזרת ונשנית של האיסור יכולה להוביל לקנס של 10,000 קרונות.
החוק גם מאפשר לשוטרים להורות לנשים להסיר את כיסוי הפנים שלהן או לצוות עליהן ללכת הביתה. ההסבר לאיסור הוא שבורקה וניקאב "אינם הולמים את ערכי החברה הדנית ואת רעיון הקהילה בה".
דנמרק אינה המדינה היחידה האוסרת על לבישת כיסוי הפנים האיסלאמי במקומות ציבוריים: צרפת, בלגיה, הולנד ומדינת בוואריה שבגרמניה הטילו הגבלות על עטייתו.