הפנים שמביטות על כולם בצפון קוריאה
כל מי שמבקר בצפון קוריאה, לא יכול להתעלם מפניהם של מייסד המשטר קים איל סונג, בנו ונכדו, מביטים בעוברים והשבים מהבניינים, ברכבת - ואפילו בסלון. על פי החוק הדיוקן חייב להיות תלוי, כדי להיות מעל כולם
אחד הדברים הראשונים שכל תייר בצפון קוריאה נתקל בו בנמל התעופה הוא דיוקן ענק של מייסד המשטר המבודד, קים איל סונג. אך גם אם המחזה נראה מעט מוזר - התיירים מתרגלים לשלטי הענק שמעוטרים בבני השושלת ששולטת במדינה בחמישים השנים האחרונות.
את הפנים המחייכות של המנהיגים ממשפחת קים אפשר לראות בכל מקום בצפון קוריאה. מעבר לדיוקנאות הפרוסים במקומות הציבוריים, דוגמת תחנות רכבת, בתי חולים, בתי ספר ומפעלים, ניתן לראות אותם גם בסלוני הבית של אזרחי המשטר.
על פי החוק בצפון קוריאה, הדיוקן חייב להיות תלוי - כך שאף אחד לא יוכל להיות "מעל" המנהיגים. עם שקיעת השמש, תמונותיהם של קים איל סונג, בנו ונכדו, שתלויות על הבניינים - גם מוארות לבל יישכחו בשעות הלילה.
על אף שצפון קוריאה נחשבת לאחת מהמדינות הסגורות ביותר בעולם עבור זרים - ניתן לבקר בבירה פיונגיאנג ובכמה מקומות נוספים כחלק מקבוצות מאורגנות בליווי מדריך שיציג את המדינה באור החיובי ביותר שניתן. מדובר באחד מהמקורות היחידים לכסף זר שנכנס למדינה.
תזכורת נוספת למעמדם הבלתי-ניתן לערעור של שושלת קים, היא סיכות הדש המעוטרות עם פניהם של קים איל סונג וקים ג'ונג איל, שאזרחי צפון קוריאה מחויבים לענוד על בגדיהם.
הסיכה מוענקת לכל צפון קוריאני וצפון קוריאנית ביום הולדתם ה-12, ועליהם לענוד אותה בכל רגע שבו הם נמצאים מחוץ לבית. על פי מדריכי קבוצות התיירים, הסיכה נחשבת לקדושה - ואסור בתכלית האיסור למכור אותה.
אן סול יונג, מורה למוזיקה מפיונגיאנג, אמרה לקבוצת העיתונאים שהתלוותה אליו בביקור בבירה פיונגיאנג כי מיקומה של הסיכה, סמוך ללב, אינו מקרי. "הלב הוא האיבר החשוב ביותר בגוף, נכון? כשהמנהיגים הדגולים שלנו נמצאים קרוב ללב - זה רק מסמל את האמונה שלנו שאילולא הם - לא היינו קיימים".