שתף קטע נבחר

 

דוקרנים וזכוכיות: ניאו נאצים תקפו זרים

גרמניה חשפה כנופיית ימין קיצוני: 100 שוטרים, מגובים ביחידות קומנדו, פשטו על בתים שבהם הסתתרו אנשי ארגון "מהפכת קמניץ", ועצרו שישה גברים שתקפו אזרחים זרים בדוקרנים, בקבוקי זכוכית ואקדחי טייזר. הם תכננו לתקוף שוב מחרתיים

משטרת גרמניה עצרה היום (ב') שישה גברים בחשד שהקימו ארגון ימין קיצוני אלים שתקף אזרחים זרים בעיר קמניץ שבמזרח המדינה ותכנן לתקוף פוליטיקאים ועובדי מדינה.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההפגנות בקמניץ בעקבות הרצח בקיץ    (צילום: רויטרס)

ההפגנות בקמניץ בעקבות הרצח בקיץ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במבצע המעצרים השתתפו כ-100 שוטרים, מגובים ביחידות קומנדו. ששת העצורים, בני 20 עד 30, נתפסו במדינות המחוז סקסוניה ובוואריה. הרשויות חשפו היום גם כי חשוד אחד נעצר כבר ב-14 בספטמבר.

 

לפי משטרת גרמניה, העצורים הקימו ארגון בשם "מהפכת קמניץ", על שם העיר קמניץ, שבה אירעו באוגוסט השנה מהומות קשות בעקבות רציחתו של גבר גרמני על-ידי מהגר. אלה היו מהומות הימין הקיצוני הקשות ביותר שידעה גרמניה זה עשרות שנים. משטרת גרמניה מסרה כי העצורים השתייכו לחוגים של גלוחי ראש וניאו נאצים באזור קמניץ וראו בעצמם בכירים בסצינת הימין הקיצוני בסקסוניה.

 

זאת לא אותה מרקל / פרשנות

 

גרמניה מעצר כנופיית ימין קיצוני בשם מהפכת קמניץ (צילום: EPA)
אחד העצורים מובל לניידת, היום(צילום: EPA)

 

הפגנה הפגנת ימין קיצוני בעיר קמניץ גרמניה מהגרים חשודים ברצח (צילום: רויטרס)
המהומות בקמניץ בקיץ. הרשויות היו שאננות?(צילום: רויטרס)


חמישה מהחשודים תקפו ופצעו אזרחים זרים בקמניץ ב-14 בספטמבר. הם תקפו אותם בבקבוקי זכוכית, בדוקרנים ובאקדחי טייזר. הם התכוונו לבצע תקיפה נוספת ב-3 באוקטובר, החג הלאומי שבו מציינים את איחוד מערב גרמניה עם מזרחה ב-1991.

 

המהומות בקמניץ בקיץ האחרון, שבהן יצאו גלוחי ראש לתקוף מהגרים והצדיעו במועל יד, העלו שוב לדיון ציבור את המחלוקות העמוקות בחברה הגרמנית על החלטתה של הקנצלרית אנגלה מרקל לפתוח ב-2015 את שערי המדינה לכמיליון מבקשי מקלט, רובם מוסלמים.

 

האירועים בקמניץ הגבירו גם את המתיחות בקואליציה של מרקל. שותפיה השמרנים והסוציאל-דמוקרטים לא הצליחו להגיע להסכמה סביב השאלה מה לעשות בראש סוכנות הביון הפנימית BfV, שעורר סערה כשפקפק באמינותו של סרטון וידאו שבו נראו גלוחי ראש רודפים אחרי מהגרים. בסופו של דבר הם הגיעו לפשרה שלפיה הוא יועבר למשרד הפנים, וכך סיימו עימות שכמעט הביא להפלת הממשלה, שישה חודשים אחרי הקמתה.

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: EPA)
מול השוטרים בקמניץ באוגוסט(צילום: EPA)

גרמניה היא מדינה שבה יש רגישות רבה לשאלה אם לקחי עברה הנאצי נלמדו, ואירועי קמניץ העלו את השאלה אם הרשויות בסקסוניה גילו שאננות אל מול התגברות האלימות של הימין הקיצוני ושנאת הזרים. המוניטין של רשויות אכיפת החוק בגרמניה כבר נפגע בתחילת העשור בעקבות חשיפת כנופייה קיצונית בשם "המחתרת הנציונל-סוציאליסטית", שבשנים 2007-2000 רצחה עשרה תשעה טורקים ויווני במסע טרור שמניעיו היו גזעניים. רק ב-2011 גילתה המשטרה – במקרה – את הכנופייה, ושניים מחבריה התאבדו. החברה השלישית נתפסה ונידונה ביולי האחרון למאסר עולם.

 

שר הפנים של גרמניה הורסט זיהופר אמר היום, לאחר חשיפת המעצרים, כי האיום של מתקפה חמושה בגרמניה עודנו גבוה, וכי פירוש הדבר שמתקפה כזו יכולה להתרחש בכל מקום ובכל רגע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הפגנה בקמניץ בקיץ האחרון
צילום: רויטרס
מומלצים