שתף קטע נבחר

 

דיווח: מאמצים רוסיים להידברות בין ישראל לאיראן

העיתון "א-שרק אל-אווסט" דיווח כי רוסיה מנסה להקים ערוצי הידברות בין ישראל לאיראן. בדיווח צוין כי המהלך של מוסקבה נועד "להפחית את המתיחות ואת הסיכוי לחיכוך" באזור על רקע העברת מערכת ההגנה S-300 לידי משטר אסד

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשיא איראן חסן רוחאני נשיא רוסיה ולדימיר פוטין  ()
ערוצי הידברות בין איראן לישראל? נתניהו, פוטין ורוחאני

רוסיה מנסה להקים ערוצי הידברות בין ישראל לאיראן. כך דיווח הבוקר העיתון "א-שרק אל-אווסט". בדיווח נטען כי מקור רוסי אמר לעיתון שמוסקבה החלה במאמצים מתחת לפני השטח כדי לקדם את המהלך, שנועד בשלב הראשון "להפחית את המתח הקיים בסוריה ולהוריד את הסיכוי לחיכוך", על רקע הערכת מערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-300 לידי משטר אסד.

 

הגעת מערכת ה-S-300 מרוסיה לסוריה    (צילום: משרד ההגנה הרוסי)

הגעת מערכת ה-S-300 מרוסיה לסוריה    (צילום: משרד ההגנה הרוסי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מוקדם יותר השבוע פרסם משרד ההגנה הרוסי תיעוד של הגעת מערכת S-300 לשטח סוריה. בתיעוד נראים חלקים שונים של המערכת המוצאים אל מחוץ למטוס התובלה הרוסי מדגם אנטונוב An-124, מטוס המטען הצבאי הגדול בעולם.

 

יום קודם הודיע שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו לנשיא ולדימיר פוטין כי מערכת ההגנה האווירית S-300 הגיעה לסוריה. "העבודה הסתיימה", אמר השר הרוסי. "הציוד שהועבר כולל 49 יחידות של ציוד צבאי, בהם מכ"מים, מערכות הפעלה וארבעה משגרים". שויגו ציין כי הכוחות הסורים יוכשרו לתפעל את המערכת תוך שלושה חודשים.

 

מערכת הנ
תיעוד הגעת מערכת S-300 לסוריה

מערכת הנ

מערכת הנ

מערכת הנ

אנטונוב 124 הצבא הרוסי צבא רוסיה (צילום: ויקיפדיה)
המטוס הענק שהעביר את המערכת. אנטונוב 124(צילום: ויקיפדיה)

רוסיה הודיעה כי תעביר לסורים את המערכת לאחר תקרית הפלת מטוס המודיעין הרוסי סמוך לתקיפה הישראלית בלטקיה, לפני כשבועיים וחצי. רוסיה מטילה את האשמה להפלת המטוס על ישראל, ולדבריה ישראל הטעתה אותה בנוגע לשטח התקיפה ולא נתנה לה די זמן להיערך. הנשיא פוטין אמר בשיחת טלפון בשבוע שעבר לראש הממשלה בנימין נתניהו כי "הצעד נועד כדי להגן על הצבא הרוסי".

 

בסוף השבוע שעבר אמר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב בניו יורק כי ארצו החלה בהעברת מערכת הנ"מ מסוג S-300 למשטר הנשיא בשאר אסד בסוריה. בדבריו במסיבת עיתונאים שקיים בתום נאומו בעצרת הכללית של האו"ם, שויגו הוסיף כי ההעברה תתבצע למרות בקשותיה של ישראל בעבר שלא להציבה בשל פעילותה באזור.

 

דוברת מחלקת המדינה בוושינגטון, הת'ר נאורט, הגיבה להעברת המערכות המתקדמות נגד מטוסים לסוריה ואמרה בתדרוך לתקשורת: "ראינו את הדיווח, אנחנו לא יכולים לאמת אותו. אנחנו מקווים שהם לא העבירו את המערכות. העברת המערכות תהווה הסלמה חמורה בנוגע לסוגיות הקורות בסוריה, אך כעת אנחנו לא יכולים לאשר זאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים