ראש מועצת מטה יהודה הורשע בשוחד - וירצה מאסר
משה דדון הודה בהסדר טיעון בקשריו עם קבלנים וביחסים אינטימיים עם עובדת. השופט יתבקש לאשר עונש של 47 חודשי מאסר. הפרקליטות: "ציון דרך חשוב במאבק בשחיתות". סנגורו: "לקח אחריות על מעשיו". גם אחיו הורשע
בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע היום (א') את ראש מועצת מטה יהודה משה דדון בקבלת שוחד, שיבוש הליכי משפט, עבירת מרמה והפרת אמונים - בגין קשריו עם קבלנים ועל רקע קשר אינטימי עם עובדת שהייתה נתונה למרותו. זאת במסגרת הסדר טיעון שנחתם בינו לבין פרקליטות, הכולל גם את אחיו, אבי דדון. השניים הודו בעבירות המיוחסות להם.
על פי ההסדר - הדורש את אישור בית המשפט - יגזרו על משה 47 חודשי מאסר בפועל, חילוט רכוש בשווי 350 אלף שקל וקנס כספי בסך 100 אלף שקל. הוא יושעה מתפקידו והובהר לו כי העבירות שבהן הורשע נושאות עמן קלון. בשנתיים האחרונות - ולקראת הבחירות לרשויות המקומיות - ממלא המקום של דדון במועצה הוא ניב ויזל.
על פי כתב האישום, במהלך 2015 לקח דדון מהקבלן ואיש העסקים גבי מגנזי שוחד בסך 200 אלף שקל בתמורה ליחס מועדף בהתקשרות העסקית עם המועצה. במהלך השנים 2015-2010 שימש מגנזי "קבלן הבית" של המועצה וביצע את רובן המוחלט של עבודות הבינוי והתשתיות. עבור עבודות אלה שילמה המועצה למגנזי ולחברות שבבעלותו כ-180 מיליון שקל, כך שהיו למגנזי אינטרסים כלכליים רחבי היקף במטה יהודה.
אישום נוסף מייחס לדדון ולאחיו לקיחת שוחד בסך כולל של 450 אלף שקל, יחד עם אדם נוסף - בתמורה לכך שיסייעו במכירת המפעל החקלאי "תדמיר" שבתחומי המועצה, לאיש עסקים ששילם להם את השוחד.
אישום אחר ייחס לדדון קיים קשר אינטימי עם אחת מעובדות המועצה, וזאת אף שהייתה נתונה למרותו ולסמכותו והייתה לו יכולת השפעה על קידומה ותנאי העסקתה.
סנגורו של דדון, עו"ד ציון אמיר, מסר בתגובה: "קיימנו היום דיון שנמשך שעות אחדות במהלכן נשמעו הטיעונים לעונש של התביעה ושלנו. כל צד ניסה בדרכו שלו לשכנע את ביהמ"ש לאמץ את הסדר הטיעון שנחתם בין הצדדים. ציינתי את אישיותו של דדון ותרומתו הציבורית במשך עשרות שנים הראויה לכל שבח וכן את האחריות שקיבל על עצמו בהודאתו בעובדות המיוחסות לו. אנחנו מאמינים שביהמ"ש יכבד את הסדר הטיעון שהוצג בפניו".
עו"ד רבקה אלקובי ועו"ד נתי בן חמו מפרקליטות מחוז ירושלים מסרו כי "הכרעת הדין מהווה ציון דרך חשוב במאבק בשחיתות השלטונית ותמרור אזהרה לראשי רשויות ולבכירים בשירות הציבורי - ומבטאת את חומרת העבירות אשר יש בהן ניצול לרעה של כוח המשרה".