מחווה מרגשת לישראל: צפו בילדים יפנים שרים "התקווה"
בעיירה היפנית ווטארי "אימצו" את ישראל בעקבות הסיוע שקיבלו ממנה לאחר הצונאמי הקטלני ב-2011, וחגגו לה 70 שנות עצמאות בטקס מרשים. בתפריט: שירים בעברית, סרט וידאו מיוחד ופלאפל
האולם העירוני בעיירה יפנית שקטה לחופי האוקיינוס השקט, כ-300 קילומטרים צפונית לבירה טוקיו, היה מלא עד אפס מקום. כולם התכנסו לאירוע חגיגי ומיוחד. על הבמה עלו כ-100 ילדים לשיר מחרוזת שירים, כשאליהם הצטרף הקהל בשירה רמה. השירים? "הללויה", "הבאנו שלום עליכם" ו"התקווה".
העיירה ווטארי שבמחוז מיאגי ביפן חגגה השבוע 70 שנות עצמאות למדינת ישראל בטקס מרשים בנוכחות שגרירת ישראל יפה בן-ארי. האירוע כלל כאמור שירים בעברית, סרט וידאו מיוחד על ישראל, הצגה של טכנולוגיות ישראליות, פלאפל שהוגש לקהל ודוכן של מוצרים ישראליים.
ב-2011 ספגה ווטארי את מלוא עוצמתו של הצונאמי ההרסני שהיכה ביפן והחריב חלקים רבים בעיירה. בתהליך השיקום הארוך הופתעו אנשי ווטארי לגלות סיוע ממדינה קטנה ורחוקה - ישראל. ארגונים ישראליים ויהודיים עבדו עם תושבי המקום, ובראשם ארגונה של יהודייה ממוצא אינדונזי, סליה דנקלמן, שבשבע השנים האחרונות מגיעה כל חודש לווטארי ומלמדת את ילדי העיירה על תרבות ישראלית ויהודית. "אין לי אזרחות ישראלית אבל אני מרגישה שישראל היא המשפחה שלי", אומרת דנקלמן.
בווטארי לא שכחו את הסיוע, והחליטו "לאמץ" את מדינת ישראל כחלק מתוכנית מיוחדת של ממשלת יפן לקראת אולימפיאדת טוקיו 2020. ראש העיר אף ביקר בארץ בפברואר וחתם על הסכם ידידות בין ווטארי למדינת ישראל.
במסגרת ה"אימוץ" תשקיע ווטארי בחיזוק הקשר עם ישראל דרך אירועי תרבות וחינוך. נציגים מהשגרירות כבר מגיעים אל העיירה על מנת להציג את פניה היפות של ישראל בבתי הספר, ובסוף אוקטובר צפויות להגיע לשם שתי שפיות ישראליות לאירוע אוכל משותף. בשגרירות ישראל אומרים כי במהלך האולימפיאדה תושבי ווטארי יגיעו לעודד את הספורטאים הישראלים.
"הישרדותה של העיירה ואנשיה מהטרגדיה האיומה היא מקור להשראה ולתקווה", אמרה השגרירה בן-ארי במהלך הטקס. היא הוסיפה כי "הקשר המתהדק בין יפן לישראל אינו נשען רק על המישור המדיני והכלכלי אלא על הקשר האנושי בין העמים".