שתף קטע נבחר

 

כבוד ישראלי לצעירה ההודית הענייה

היא גרה בכפר נחשל, אבל כנגד כל הסיכויים סיימה את לימודיה בתיכון. בזכות נחישותה מונתה ראני בת ה-18 לשגרירת ישראל בהודו, ליום אחד

ראני על כסא שגריר ישראל בהודו   ()
שגרירה ליום אחד - ראני בת ה-18

ראני בת ה־18 גרה בכפר נידח בהודו, שבו יש רק בית ספר יסודי. מכיוון שבית הספר התיכון רחוק מדי, בנות רבות מעדיפות להישאר בבית, ובכך לדון את עצמן בלית ברירה לחיי נחשלות. אלה שמעזות לעבור את הדרך הארוכה (והמסוכנת לפעמים) לתיכון נתקלות בקושי: אין בו שירותים לבנות. בעקבות כך נושרות רבות וחוזרות הביתה. השהייה בבית ללא מעש גוררת תופעות מזיקות: נישואים כפויים בגיל הנעורים, אלימות במשפחה ולעתים אונס.

 

ראני החליטה להילחם למען חיים טובים יותר לה ולבנות אחרות: היא דאגה לכך שבתיכון יוקמו שירותים לבנות, דאגה שההסעה לשם תהיה בטוחה והחביאה בביתה חברות שהוריהן רצו לחתן אותן. המאבק הוליד תוצאות מרשימות: 45 מתוך 50 בנות הכפר סיימו בזכותה תיכון.

 

בעקבות כך בחר ארגון הודי המקדם זכויות לצעירים בראני ובעוד 16 נערות דומות לכהן יום אחד בתפקיד חשוב, כאשר המסר מאחורי היוזמה הוא: כל ילדה בעולם שנתונה במצוקה יכולה לעשות שינוי.

ראני ביחד עם הממונה על שגרירות ישראל מאיה קדוש והכוכב הבוליוודי אניל קאפור ()
"העבודה שלנו ושל ראני תביא לתוצאות עבור כל האזרחים והאזרחיות בהודו"

ראני נבחרה, בתיאום עם שגרירות ישראל, לכהן יום אחד כשגרירת ישראל בהודו. בשבוע שעבר, לראשונה בחייה, עזבה את אזור מגוריה הנידח, התיישבה מאחורי השולחן בשגרירות בדלהי, קיימה ישיבת צוות והרצתה בפני עובדי השגרירות. קודם לכן, כששמעה שסגנית שר החוץ ציפי חוטובלי אישרה את מינויה לשגרירה, פרצה הנערה בבכי מרוב התרגשות. הכוכב הבוליוודי אניל קאפור עשה גם הוא כבוד ל-17 הנערות ההודיות שזכו לתהילה והעניק לכל אחת מהן אות כבוד על הישגיה.

 

הממונה על השגרירות מאיה קדוש סיכמה: "ישראל מביאה להודו ידע בתחומי המים והסניטציה, העבודה שלנו ושל ראני תביא לתוצאות עבור כל האזרחים והאזרחיות בהודו - להצעיד את מדינתם קדימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים