תקפו מינית במעבר: חיילים מואשמים בביזה ובמעשים מגונים
שני החיילים - לוחם ומאבחן ביטחוני מגדוד המעברים של המשטרה הצבאית - מואשמים כי גנבו כסף מפלסטינים שעברו במעבר קלנדיה ותקפו מינית תיירות שבדקו
ביזה, מעשים מגונים ושימוש לרעה בכוח המשרה: אלו רק חלק מהעבירות המופיעות בכתב האישום שהוגש הבוקר (יום א') בבית הדין הצבאי ביפו נגד שני חיילי גדוד המעברים של המשטרה הצבאית. שני החיילים הם לוחם ומאבחן ביטחוני מגדוד המעברים של המשטרה הצבאית, שדרגתם רב"ט.
לפי האישום, השניים גנבו כסף במזומן מפלסטינים שעברו במעבר קלנדיה הסמוך לירושלים בחודשים האחרונים, ותקפו מינית שתי תיירות שבדקו. הם הואשמו בביזה, ניסיון לביזה, מעשים מגונים בנסיבות אינוס ושימוש לרעה בכוח המשרה, והפרקליטות הצבאית צפויה לבקש את הארכת מעצרם.
על פי כתב האישום, אחד מהנאשמים שימש כלוחם והשני כמאבחן ביטחוני. מפרטי כתב האישום עולה כי השניים ביצעו את מעשיהם במשך כחצי שנה, כאשר זממו לגנוב כסף מפלסטינים שעברו במקום שאותו אבטחו, לאחר שהבחינו שפלסטינית שבדקו נשאה כסף רב במזומן.
בחרו נשים בנות 55-50
גניבת הכסף, לפי כתב האישום, תוכננה בקפידה על ידי השניים, מבלי שהפלסטינים יבחינו בכך וממניעים גזעניים: "הפלסטינים עושים ליהודים רע ועל רקע זה קיימת לגיטימציה ליטול את רכושם", נכתב בכתב האישום, "ממניע גזעני זה רקמו השניים תוכנית סדורה בעזרתה יבצעו את תוכנית הביזה".
התוכנית כללה שיבוץ של השניים לעמדת בידוק מבודדת יחסית במעבר, לשעות ספציפיות כאשר אוכלוסיית היעד תהיה פלסטיניות בנות 55-50, מאחר ולתפיסת השניים "הסיכון לגילוי המעשים על ידן הוא נמוך בשל נתוניהן הדלים". לפי התוכנית, הם החליטו להעביר את כבודת הנשים, בניגוד להנחיות ולפקודות, במכונת השיקוף כדי לעיין בתכולתה. כאשר הבחינו שבכבודתה יש כסף, העבירו את התיק יחד עם האישה לתא בדיקה, ביודעין שבתא זה אין מצלמות, בשונה משאר שטחי המעבר. השניים סיכמו עוד כי יבזזו סכומים קטנים מהנשים המבוגרות, בהיקף של 50 עד 100 שקלים בכל פעם, כדי שאלו לא יבחינו בחיסרון הכסף.
בסך הכך הם בזזו 1,600 שקלים מכ-13 פלסטיניות, וחילקו את הכסף ביניהם בסוף כל משמרת. שוטר משטרת ישראל שהבחין במעשים בחודש שעבר תפס אותם ומיהר לדווח על כך למפקדיהם. בסך הכל ניסו השניים, לפי כתב האישום, לבזוז כסף מכ-30 פלסטיניות. "השניים עשו שימוש לרעה בכוח משרתם, השתמשו לרעה בסמכותם, ועשו מעשה שרירותי הפוגע בזכויות אחרים, ממניע גזעני", נכתב בכתב האישום. הפרקליטות הצבאית מייחסת להם גם אישום של מעשים מגונים כלפי שתי תיירות מאירופה בשתי הזדמנויות שונות. לפי כתב האישום, השניים הורו להן להתפשט מולן לצורך בידוק ביטחוני, בניגוד לנהלים ולהוראות.
עו״ד לימור ברמלי ועו"ד אופיר ברמלי המייצגים את אחד הנאשמים בפרשה, מסרו בתגובה: "הבוקר הוגש לבית הדין הצבאי כתב אישום חמור כנגד הלקוח שלנו. מעיון בכתב האישום וחומר החקירה שנאסף בעניינו אנו סבורים כי כתב האישום איננו משקף את המעשים שבוצעו לכאורה לטענת הפרקליטות הצבאית. אנו סבורים כי במהלך המשפט בית הדין הצבאי ימצא כי אין ממש בעבירות שיוחסו למרשנו, וכי הראיות הקיימות ברשות ההגנה, אשר ייחשפו בהמשך, ילמדו על כך".
רס"ן מירב הרשקוביץ-יצחקי וסרן איתי המר, שמייצגים את אחד החיילים מטעם הסנגוריה הצבאית, מסרו: "ההגנה עודה לומדת את חומר הראיות של כתב האישום שהוגש היום, אך כבר עתה עולה שמדובר בחקירה שהתנהלה בצורה לא מקצועית, תוך פגיעה חריפה בזכויותיו הבסיסיות של החייל. אנו משוכנעים שהתיק יסתיים באופן שונה מכפי שמייחס לו כתב האישום. יש להוסיף שמדובר בחייל בעל נסיבות קשות מבית, שהוצב לשירות בתפקיד מורכב זה למרות נתוניו הנמוכים וחוסר התאמתו מלכתחילה לתפקיד".