שתף קטע נבחר

 

דו"ח של הכנסת: היישובים ביו"ש מקבלים יותר תקציבים

מרכז המידע והמחקר של הכנסת בדק את תקצוב ההתנחלויות לעומת מועצות בתוך הקו הירוק, ללא קשר להוצאות הביטחוניות. תלמיד ביו"ש מקבל 15,900 ש' לעומת 9,800. המועצות האזוריות קיבלו מענקים גבוהים משמעותית מיחסן באוכלוסייה. ח"כ סתיו שפיר: "המדינה משקרת לפריפריה"

 

ח"כ סתיו שפיר על תקצוב ההתנחלויות    (צילום אלי סגל | גיל יוחנן)

ח"כ סתיו שפיר על תקצוב ההתנחלויות    (צילום אלי סגל | גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דו"ח של מרכז המידע והמחקר של הכנסת, שבדק את תקצוב המועצות האזוריות ביישובי יהודה ושומרון לעומת מחוזות אחרים, מעלה שהסכומים המועברים ליו"ש גבוהים משמעותית בכמה פרמטרים. את הדו"ח הזמינה יו"ר ועדת השקיפות של הכנסת, ח"כ סתיו שפיר (המחנה הציוני), ולפיו יישובי יהודה ושומרון מקבלים מהמדינה רבע מתקציבי המענקים, אף שבפועל הם מהווים פחות מ-5% מהמועצות האזוריות בישראל. "ממשלת ישראל לא רואה אזרחים ומשקרת לפריפריה", אמרה ח"כ שפיר.

 

הדו"ח אסף נתונים מכמה מקורות ובדק את התקציבים שהועברו לרשויות בשנים 2016-2015 בתחומי חינוך, רווחה ומענקי משרד הפנים. בניגוד לדוחות קודמים, הוא לא כלל תקציבי ביטחון.

 

על פי הדו"ח שגובש, תלמיד ביהודה ושומרון מקבל 15,900 שקל בשנה לעומת 9,800 שקל בממוצע בשאר המחוזות בישראל.  

מעלה אדומים (צילום: AP)
ארכיון(צילום: AP)

ח"כ סתיו שפיר (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
ח"כ סתיו שפיר(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

עוד נמצא כי מענקי האיזון לרשויות המקומיות ביהודה ושומרון גדולים מהמענקים המושקעים במועצות המקומיות ובאזרחים בשאר המחוזות בישראל. כך למשל, תושבי שתי הערים החרדיות ביהודה ושומרון – ביתר עילית ומודיעין עילית - קיבלו 6.6% מכלל המענקים, אף שהן מהוות 2.7% מכלל האוכלוסייה בישראל.

 

תושבי המועצות המקומיות ביהודה ושומרון מתוקצבים גם הם בפער גדול מתושבי המועצות המקומיות בשאר הארץ, ומקבלים 99.8 מיליון שקל בשנה, המהווים 9.2% מכלל המענקים אף שמדובר ב-6.7% מכלל תושבי המועצות המקומיות בישראל.

 

הפער הגדול ביותר נמצא בתחום המועצות האזוריות: 144 מיליון שקל, שהם רבע מכלל התקציבים למועצות האזוריות (מושבים וקיבוצים), מגיעים לאלה השוכנות במחוז יהודה ושומרון, אף שהן מהוות פחות מ-5% מכלל הרשויות האזוריות בישראל.

 

ח"כ שפיר אמרה לאולפן ynet: "הדו"ח הזה לא מפתיע. הוא חוזר על הנתונים שאנחנו אוספים בשנים האחרונות שרק הולכים ומתגברים. מה שאנחנו כן מוצאים פה זה דו"ח רשמי של מחלקת המחקר של הכנסת שעשתה בדיקה של הנתונים בתוך התקציב, שעוקפים בכל קנה מידה את כל התקציבים שעוברים לכל חלקי מדינת ישראל ולפריפריה.

 

"פה מדובר רק במינימום של הנתונים מאחר שהדו"ח הזה אפילו לא כולל את התקציבים שעוברים מחוץ לתקציב, כמו תקציבי החטיבה להתיישבות שמושקעים ברובם בהתנחלויות ולא במדינת ישראל, .אפשר להגיד לענות לאורנה פרץ מקריית שמונה ששואלת את ראש הממשלה 'איפה התקציבים שנועדו לשירותי הבריאות בצפון?'. אפשר למצוא פה הרבה מאוד תקציבים שהצפון מחכה להם כבר זמן ארוך מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
סתיו שפיר
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים