שתף קטע נבחר

 

חילופי מפקדים באוגדת עזה: "אנו בתקופה מורכבת, האויב מורתע"

תא"ל אליעזר טולדנו יחליף את תא"ל יהודה פוקס, מפקד האוגדה היוצא, שאמר כי "הלחימה התת-קרקעית - המשימה המאתגרת ביותר בחיי". מפקד פיקוד הדרום, אלוף הלוי, אמר כי "האויב מחפש כל דרך - מתחת לאדמה ומעליה - להזיק לישראל". משלחת חמאס יצאה למצרים: "הלחצים יימשכו? זה ייגמר בפיצוץ גדול". היום: שבע שריפות בעוטף עזה מבלוני תבערה

 

 

טקס חילופי מפקדים באוגדת עזה    (צילום: רועי עידן)

טקס חילופי מפקדים באוגדת עזה    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

באוגדת עזה התקיים היום (ד') טקס חילופי המפקדים. תת-אלוף יהודה פוקס, המפקד היוצא, סיפר לנוכחים במקום על תקופת השירות המאתגרת. המפקד הנכנס, תא"ל אליעזר טולדנו, קיבל עליו את התפקיד ואמר כי "אין מי שיעצור אותנו מלהמשיך לבנות את ביתנו הלאומי". בינתיים, נמשך טרור הבלונים: נכון ל-14:00 התלקחו שבע שריפות בעוטף עזה.

 

טקס החלפת מפקד אוגדת עזה, (מימין לשמאל) מפקד האוגדה היוצא תא
טקס חילופי המפקדים באוגדת עזה(צילום: יואב זיתון)

"שילמנו מחיר כבד עבור הביטחון", אמר תא"ל פוקס. "ברצועת עזה יש אויב שחופר באדמה ומקלל את האדמה שבה יכולים לפרוח פרדסים. אויב זה יפגוש ביום פקודה את חפצי החיים בדמותם של לוחמי צה"ל.

 

"הלחימה התת-קרקעית", המשיך תא"ל פוקס, "הייתה המשימה המאתגרת ביותר שנתקלתי בה בחיי. פרויקט המכשול נגד מנהרות ישנה בצורה מהותית את הביטחון לתושבי האזור". הוא הוסיף כי "חמאס קובע את רמת האלימות בגבול. רוב המשאבים שנכנסים לעזה הולכים לחפירת מנהרות ויצירת רקטות".

 

מפקד פיקוד הדרום, אלוף הרצי הלוי, נשא גם הוא דברים בטקס: "כבדים שערי עזה. אנו בתקופה מורכבת. יתרונותנו מול אויבנו ברורים. יש בעזה אויב מורתע שמחפש כל דרך מתחת לאדמה ומעליה להזיק לישראל.

 

"נדרשים אורך רוח ותחבולה. איננו רוצים לשמוע את חבל ארץ זה באדום ולראות אותו בשחור. כאן באוגדת עזה הטקטיקה היא הקובעת אך המבין את רזי האטסטרטגיה יוכל לקבוע את התוצאות בצורה המועילה ביותר".

 

בתוך כך, נפגש אלוף הלוי עם ראשי רשויות בעוטף עזה, כשברקע המתיחות הגוברת מול הרצועה.  "המדיניות שלנו היא לחזור לסטטוס קוו שהיה לפני 30 במרץ - שקט בגבול וללא עפיפונים ובלונים. אנחנו בהחלט מזהים ניסיון של חמאס לשמור על השקט. יש ירידה בעוצמת ההפגנות והפרחת הבלונים. סיוע הומניטרי יסייע בהפחתת האלימות. לתושבי עזה יהיה מה להפסיד".

 

חידוש אספקת הדלק לעזה    (צילום: בראל אפרים)

חידוש אספקת הדלק לעזה    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ישראל חידשה את אספקת הדלק לעזה במימון קטאר

שר הביטחון אביגדור ליברמן, שאמר שלשום כי ישראל מיצתה את האפשרויות מול חמאס וקרא "לקבל החלטות", אימץ אמש את המלצת גורמי הביטחון והחליט לחדש את אספקת הדלק במימון קטאר לרצועת עזה מהבוקר. לפני כעשרה ימים הורה ליברמן לעצור את הכנסת מכליות הדלק לרצועת עזה בעקבות ההתפרעויות על גדר הגבול.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אמש בשדרות למצב בעוטף עזה: "אנחנו מתכוננים לכל תרחיש. אנחנו ננהל את זה בצורה מאוד נחושה ומאוד מחושבת. יש לנו עניין מולנו עם חונטה תיאולוגית שהשתלטה על שני מיליון איש. הם היו 3,000 לפני ההתנתקות האומללה, השגויה והטרגית והיום הם 65 אלף איש חמושים.

 

"הם מחויבים להשמדתנו ולכן הם לא ברי שיח במובן המדיני, אבל הם מבינים יפה מאוד את המסרים האחרים שלנו ואנחנו לא ניתן להם להמשיך. אנחנו גם לא ניתן להם לחלום על ביצוע זממם. הדבר הראשון שאני מחויב לו זה הביטחון. לא רקטות, לא מרגמות ולא בלונים". נתניהו אמר את הדברים בכנס תמיכה בראש העיר שדרות, אלון דוידי.

 

בינתיים, היום, בפעם השנייה בתוך שבוע והרביעית בתוך שבועיים, משלחת בכירי המודיעין המצרי בראשות מחזיק התיק הפלסטיני אחמד עבד אלחאלק נכנסה לרצועת עזה דרך מעבר ארז לפגוש את מנהיג חמאס איסמאעיל הנייה ואת הנהגת הארגון, בנוגע למאמצים לגבש הסכם הסדרה ברצועה שכולל הבנות רגיעה עם ישראל.

 

מאמצי כיבוי שריפה שפרצה בסמוך לקיבוץ אור הנר שבעוטף עזה (צילום: יואב ויס)
שריפות בעוטף עזה(צילום: יואב ויס)

מאמצי כיבוי שריפה שפרצה בסמוך לקיבוץ אור הנר שבעוטף עזה (צילום: יואב ויס)
(צילום: יואב ויס)

מאמצי כיבוי שריפה שפרצה בסמוך לקיבוץ אור הנר שבעוטף עזה (צילום: יואב ויס)
(צילום: יואב ויס)

מאמצי כיבוי שריפה שפרצה בסמוך לקיבוץ אור הנר שבעוטף עזה (צילום: יואב ויס)
(צילום: יואב ויס)

חמאס: "אם הלחצים יימשכו - הם יובילו לפיצוץ"

חבר הנהגת חמאס, חוסאם בדראן, אמר כי "קטאר משקיעה מאמצים אינטנסיביים כדי להקל את המצור על רצועת עזה. בעזה ישנה פעילות מדינית אינטנסיבית מצד גורמים שונים מהאזור ובעולם, בהם קטאר, האו"ם ומצרים. גם חמאס עורך דיונים פנים-פלסטיניים עם שאר הפלגים. המטרה של הפעילות הזאת היא להסיר את המצור והסבל מבני עמנו ברצועת עזה שנמשך זה שנים ארוכות.

 

"התושבים שם חיים במצב קשה ותחת סבל שרק מתגבר בכל יום, הן בשל המצור הישראלי והן בשל הסנקציות של הרשות הפלסטינית. אם הלחצים יימשכו על רצועת עזה, הם יובילו לבסוף לפיצוץ גדול שיפגע בכולם. הפלסטינים לא מייחלים למלחמה, אך להתנגדות יש כיום יכולות שמטרידות רבות את ישראל, וגורמות לה לחשוב אלף פעמים לפני שהיא מבצעת פעולה טיפשית חדשה. על תושבי עזה להמשיך בצעדות השיבה, להקריב כמה קורבנות שיידרשו, כל זאת עד שיושגו דרישותיהם ושאיפותיהם הלאומיות".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
טקס חילופי המפקדים
צילום: יואב זיתון
מומלצים