אינדונזיה: מטוס עם 189 בני אדם התרסק בלב ים
מטוס נוסעים של חברת "ליון אייר" שהמריא מג'קרטה לשרשרת איים התרסק 13 דקות לאחר ההמראה. בים נמצאו שרידי המטוס וחפצים של הנוסעים: טלפונים, ספרים ותיקים. רק לאחרונה הסירה אירופה את האיסור על חברות אינדונזיות לטוס לשטחה, איסור שהוטל בגלל הרקורד הבטיחותי שלהן
מטוס נוסעים של חברת "ליון אייר" האינדונזית שהיה בטיסת פנים התרסק לפנות בוקר (יום ב') בים מול חופי אינדונזיה, זמן קצר לאחר שהמריא משדה התעופה בבירה ג'קרטה. על המטוס היו 189 נוסעים ואנשי צוות. הרשויות באינדונזיה פרסמו תמונות שבהן נראים שרידי המטוס וחפצים שונים השייכים לנוסעים שהיו עליו, בהם סמרטפונים, אוזניות, ספרים ותיקים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
מדובר בטיסה JT610 מג'קרטה לפנגקל פיננג שבשרשרת האיים בנגקה בליטונג מול סומטרה. המטוס שהתרסק הוא מטוס מדגם בואינג 737-800 שיכול לשאת עד 200 נוסעים. הטיסה הייתה אמורה להימשך שעה ועשר דקות, אבל המטוס התרסק כ-13 דקות אחרי ההמראה.
המטוס צלל למים מול מערב ג'אווה, באזור שבו עומק הים הוא כ-35-30 מטרים. בעברו של הטייס שהטיס את המטוס יותר מ-6,000 שעות טיסה ובזה של טייס המשנה יותר מ-5,000. בעת הטיסה היה מזג האוויר נוח למדי.
במטה הסוכנות לטיפול באסונות של אינדונזיה, בג'קרטה, התאספו בני משפחה של הנוסעים. אחת מהם, פני, סיפרה כי אחותה שעמדה להתחתן בקרוב הייתה על המטוס בדרכה לפגוש קרובי משפחה בפנגקל פיננג. "אנחנו כאן כדי לחפש מידע על אחותי הקטנה, הארוס שלה וההורים שלו. אנחנו מבולבלים. אנחנו מקווים שמישהו מהמשפחה שלנו עדיין חי". על המטוס היו גם לפחות 23 פקידי ממשל אינדונזים.
כמה שעות אחרי ההתרסקות אמר מנכ"ל חברת "ליון אייר" כי המטוס שהתרסק סבל מתקלה טכנית באחת מטיסותיו הקודמות, אולם לדבריו התקלה נפתרה ולא נמצאו בו בעיות לפני ההמראה האחרונה.
ההתרסקות היא אסון התעופה הגדול ביותר באינדונזיה מאז התרסקות טיסת "אייר אסיה" מסורבאיה לסינגפור בים בדצמבר 2014. בהתרסקות ההיא נהרגו כל 162 האנשים שהיו על המטוס.
בשנת 2017 נאסר על חברות תעופה אינדונזיות לטוס לאירופה מסיבות של בטיחות, אולם בשנים האחרונות חודש אישור הטיסה ליבשת לכמה מהחברות. ביוני השנה הוסר האיסור לגמרי.
בתקרית אחרת, לפני כחמש שנים, מטוס בואינג 737 של "ליון אייר" נחת במי האוקיינוס ההודי, סמוך לשדה התעופה המקומי באי באלי שבאינדונזיה. זאת בעקבות טעות של הטייס, שהחמיץ את מסלול הנחיתה באי. 101 הנוסעים ואנשי הצוות שהיו במטוס ניצלו.