שתף קטע נבחר

 

הוועדה למינוי בכירים מוקפאת עד הכרעת בג"ץ

עיכוב נוסף בעבודת הוועדה שאמורה לאשר בקרוב את מינוי הרמטכ"ל, הנגיד והמפכ"ל הבאים. יו"ר הוועדה הודיע שלא יכנס אותה עד שבג"ץ יכריע בשאלת חתימתה של חברת הוועדה על עצומה שקראה לסירוב פקודה בהתנתקות

טליה איינהורן מועמדת לוועדה למינוי בכירים (צילום: Gary Yohler)
הוועדה לא תתכנס עד שבג"ץ יכריע בעניינה. פרופ' טליה איינהורן(צילום: Gary Yohler)
תסבוכת חדשה: יו"ר "ועדת גולדברג" לאישור מינויים בכירים, השופט העליון בדימוס אליעזר גולדברג, הודיע בימים האחרונים למחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה כי לא יכנס את הוועדה עד שתתקבל עמדת בג"ץ בשאלת חתימתה של חברת הוועדה, פרופ' טליה איינהורן, על עצומה שקראה לסרבנות בתקופת ההתנתקות.

 

הוועדה אמורה להתכנס בקרוב לדון במועמדותו של אלוף אביבי כוכבי לתפקיד הרמטכ"ל, פרופ' אמיר ירון לנגידות בנק ישראל ומפכ"ל המשטרה. גולדברג הבהיר לפרקליטות שאם הוועדה תחל לדון במועמדים אך בג"ץ יפסול את המינוי של פרופ' איינהורן, עלול להיווצר מצב בעייתי שאין ממנו חזרה.

 

זו אינה התסבוכת הראשונה שבה נתקלת הוועדה: הסיבוך הראשון אירע כאשר הוגשו עתירות נגד בחירתם של רו"ח איריס שטרק ושל יעקב נגל בטיעון שהם נגועים בניגוד עניינים בשל קרבתם לראש הממשלה. כתוצאה מכך מונו על ידי הממשלה, תוך עריכת הסדרי ניגוד עניינים, משה טרי ופרופ' איינהורן.

 

סגן הרמטכ
המועמד לרמטכ"ל אלוף אביב כוכבי(צילום: דובר צה"ל)

מועמדים לתפקיד מפכ
המועמדים לתפקיד מפכ"ל המשטרה(צילום: אוהד צויגנברג, יואב דודקביץ, הרצל יוסף)

אמיר ירון (צילום: The Wharton School)
פרופ' אמיר ירון, המועמד לתפקיד נגיד בנק ישראל(צילום: The Wharton School)
 

אולם, נגד בחירתה של איינהורן הוגשה עתירה לאחר שעלו טענות של "הארץ" שהתהדרה בתואר פרופסור שלא ניתן לה. בנה של איינהורן, ישראל, ששימש עד לאחרונה יועצו של שר הביטחון אביגדור ליברמן לענייני מדיה דיגיטלית, התפטר מתפקידו כדי לא לחבל במינוי של אמו לוועדה.

 

במהלך הדיון בעתירה עלתה שאלת חתימתה של איינהורן על עצומת הסרבנות בתקופת ההתנתקות, ומשמעותה כאשר תדון בשאלת התאמתם של המועמדים לשמונה המשרות הבכירות ביותר במדינה.

 

השופט העליון עוזי פוגלמן ביקש שהפרקליטות תודיע לו עוד היום מה עמדתה. ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet נודע כי הפרקליטות עתידה להודיע לבג"ץ שאין למדינה התנגדות למינוי, שכן מדובר בחתימה שאירעה לפני שנים רבות ואין בה כדי להשפיע על שיקול דעתה של איינהורן. עתה נותר לראות האם השופט פוגלמן יפרסם צו ביניים, שאם כן, ימשיך השופט גולדברג להקפיא את דיוני הוועדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר הוועדה למינוי בכירים, אליעזר גולדנברג
מומלצים