שתף קטע נבחר

 

מתה אמל בת ה-7, סמל הרעב בתימן

אמל תועדה בתמונת הצלם זוכה הפוליצר טיילר היקס שפורסמה ב"ניו יורק טיימס" וריגשה רבים בעולם. היא שוחררה מביה"ח בגלל היעדר מקום ומתה במחנה פליטים. יותר מ-10,000 כבר נהרגו במלחמה בתימן, והשבוע – בצל פרשת חשוקג'י – החלה ארה"ב לדחוף את סעודיה להפסקת אש

"ניו יורק טיימס" מדווח כי הלכה לעולמה הילדה בת השבע אמל חוסיין, שתמונתה שפורסמה לאחרונה בעיתון הפכה לסמל הרעב והמלחמה בתימן ועוררה תגובות נרגשות מצד קוראים רבים. את התמונה צילם הצלם זוכה הפוליצר טיילר היקס בבית חולים שבו אושפזה אמל בצפון תימן.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

פרסום דבר מותה של אמל ב"ניו יורק טיימס":

 

תימן: הלוויה לעשרות ילדים שנהרגו בהפצצה סעודית    (רויטרס)

תימן: הלוויה לעשרות ילדים שנהרגו בהפצצה סעודית    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
המלחמה בתימן – עוד כתבות ב-ynet:
הפצצת אוטובוס הילדים: קברים ל-29 ההרוגים

בן סלמאן, רוצח המונים

 

לפי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", בעקבות פרסום התמונה הציעו חלק מהגולשים תרומות כדי להציל את חייה של הילדה. משפחתה סיפרה לעיתון כי היא מתה ב-26 באוקטובר במחנה פליטים לא הרחק מבית החולים. הילדה שוחררה מבית החולים כשהיא עדיין חולה – משום שהיה צורך לפנות מקום למטופלים אחרים.

 

בעיתון דיווחו כי לאמה של אמל, מרים עלי, לא היה די כסף כדי לקחת אותה לבית חולים אחר. "הלב שלי נשבר", אמרה האם לעיתון. "אמל תמיד חייכה. עכשיו אני דואגת לשאר הילדים שלי".

הפעוט סאלם עבדאללה מוסאבין, שתועד במהלך הרעב בתימן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפעוט סאלם עבדאללה מוסאבין, שתועד במהלך הרעב בתימן(צילום: רויטרס)

 (צילום : AFP) (צילום : AFP)
(צילום : AFP)

בשבועות האחרונים חזרה המלחמה האכזרית בתימן לכותרות ברחבי העולם בעקבות פרשת רציחתו של העיתונאי הסעודי מתנגד המשטר ג'מאל חשוקג'י. הרצח, שלהערכת רבים בעולם נעשה בהוראה ישירה של שלטונות סעודיה, אולי אף בדרגים הגבוהים ביותר, הסב את תשומת הלב לכך שבמקביל לרפורמה הליברלית-לכאורה שמוביל יורש העצר מוחמד בן סלמאן בסעודיה ממשיכה ארצו להפר זכויות אדם באופן בוטה ועל בסיס יום-יומי.

 

בהקשר זה הוזכרה המלחמה בתימן, שבה נלחמת קואליציה בראשות סעודיה נגד המורדים החות'ים שהדיחו ב-2014 את הממשלה הפרו-סעודית בצנעא ושנתמכים על-ידי איראן. מבצע ההפצצות הנרחב של סעודיה בתימן גרם להרג של אזרחים רבים, ולא רק של לוחמים חות'ים, ולפי הערכות במלחמה המתחוללת שם מאז 2015 נהרגו כבר יותר מ-10,000 איש. על רקע זה החלו בחודשים האחרונים גם בכירים בקונגרס האמריקני, בכלל זה רפובליקנים, לקרוא לעצור את מכירת הנשק האמריקני לסעודיה.

מטפלים בתת-תזונה בבית חולים בצנעא (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מטפלים בתת-תזונה בבית חולים בצנעא(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

רק אתמול הזהיר מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש כי תימן עומדת בפני הרעב הגדול ביותר שאיתו התמודד העולם זה עשרות שנים, וקרא לצדדים הלוחמים שם להכריז מיד על הפסקת אש. לפי האו"ם הרעב בתימן עלול לפגוע ב-14 מיליון בני אדם, מחצית מאוכלוסיית המדינה.

תומכים של מורדים חות'ים תימן חודיידה (צילום: AFP)
המורדים החות'ים בתימן. תמיכה מאיראן(צילום: AFP)

תימן הפצצה אוטובוס ילדים סעודיה (צילום: AFP)
תימנייה מפגינה נגד סעודיה אחרי הפצצת אוטובוס ילדים(צילום: AFP)

תימן הפצצה אוטובוס ילדים סעודיה (צילום: AFP)
כורים קברים לעשרות ילדים שנהרגו בהפצצה סעודית נגד אוטובוס(צילום: AFP)

ביום רביעי השבוע עשה מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו צעד דרמטי כשקרא להפסקת אש בתימן בתוך 30 יום. הוא אמר שמגעים בתיווך האו"ם לסיום המלחמה יחלו בחודש הבא. פומפאו אמר כי תקיפות הטילים והמל"טים שמבצעים המורדים החות'ים נגד סעודיה ואיחוד האמירויות חייבות להיפסק, וכי מנגד צריכה הקואליציה שמובילה סעודיה להפסיק לתקוף באזורי מגורים בתימן. "עכשיו זה הזמן להפסיק את העוינות", אמר פומפאו.

 

הקריאה האמריקנית להפסקת אש עוררה בסוף השבוע תקווה בקרב אזרחים בתימן שמלחמת האזרחים מתקרבת לסיומה, אבל שם נזהרים עדיין בהתחשב בכך שסבבי שיחות קודמים לא הובילו לתוצאות. הקואליציה הסעודית אינה צפויה להשלים עם הסטטוס קוו הנוכחי, שבו החות'ים ממשיכים לשלוט ברוב שטחי תימן, בכלל זה בבירה צנעא ובעיר הנמל הגדולה חודיידה, ואינה צפויה להסכים לשום פתרון שישאיר את החות'ים בסמוך לגבולה הדרומי של סעודיה. בשנים האחרונות הרבו החות'ים לשגר טילים לשטח סעודיה, בכלל זה לבירה ריאד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התמונה שפרסם "ניו יורק טיימס" בעמוד הטוויטר שלו
מומלצים