שתף קטע נבחר

 

האם הפוקר בישראל יהיה חוקי בקרוב?

חברת הכנסת שרן השכל שהגישה את ההצעה מקווה שהיא תעבור בקריאה ראשונה כבר במושב הקרוב. "במדינות מערביות הפוקר הוא ממש ספורט, עם טורנירים בינלאומיים שמשודרים בערוצי הספורט"

 


משחק פוקר. על פי ההצעה, הטורנירים יתקיימו בכפוף לאישור התאחדות הפוקר בארץ (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משחק פוקר. על פי ההצעה, הטורנירים יתקיימו בכפוף לאישור התאחדות הפוקר בארץ(צילום: shutterstock)
האם משחק הפוקר יהפוך לחוקי בישראל? הצעת חוק שהונחה על שולחן הכנסת מבקשת לאפשר קיום טורנירי פוקר חוקיים בארץ, עם פרסים כספיים. ההצעה שהגישה ח"כ שרן השכל (הליכוד) היא למעשה תיקון לחוק העונשין הקיים הרואה בפוקר כמשחק מזל ולכן גם כמשחק אסור. "פוקר הוא ספורט לכל דבר. אלופי פוקר הביאו כבוד למדינה, באיזו זכות אומרים להם שאסור להם להתאמן כאן?", שואלת ח"כ השכל.

 

בשנים האחרונות ניסו חובבי המשחק ונציגי הסניגוריה הציבורית לשכנע את בתי המשפט בישראל כי אלמנט היכולת במשחק הפוקר גובר על אלמנט המזל, ולכן יש להכיר בו כמשחק חוקי. בית המשפט סירב לקבל את הקביעה הזו והתעקש להתייחס לפוקר על פי תוצאות של יד אחת (משחקון אחד) ולא כפי שקורה בטורניר שבו משוחקות ידיים רבות.

 

על פי ההצעה החדשה, שלוותה משפטית על ידי עורכי הדין גלעד ברון וחיים לוי ממשרד ברון ושות', ניתן יהיה לערוך טורנירי פוקר בארץ עם פרסים כספיים בכפוף לאישור מהתאחדות הפוקר הישראלית. למעשה, כל גוף ישראלי או בינלאומי שירצה לקיים טורניר בארץ, יצטרך להגיש בקשה מסודרת להתאחדות הפוקר ולהוכיח שהוא עומד בסטנדרטים מסוימים. גם שחקני הפוקר עצמם יצטרכו לעבור הליך רישום בהתאחדות כדי שיוכלו לשחק בטורנירים. על הזכיות בפרסים יחויבו השחקנים בתשלום מס למדינה.

 

מתוך קמפיין להסדרת הפוקר

מתוך קמפיין להסדרת הפוקר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ח"כ השכל. "יש אלופי פוקר מישראל שהביאו הרבה כבוד וגאווה למדינה" (צילום: יואב דודקביץ) (צילום: יואב דודקביץ)
ח"כ השכל. "יש אלופי פוקר מישראל שהביאו הרבה כבוד וגאווה למדינה"(צילום: יואב דודקביץ)
הצעת החוק המדוברת אמורה לעלות בקרוב לוועדת השרים לענייני חקיקה, מתוך כוונה להעלותה לאחר מכן להצבעה במליאה בקריאה ראשונה. "כשמסתכלים על המדינות המערביות, רואים שפוקר הוא ממש ספורט שם, עם טורנירים בינלאומיים שמשודרים בערוצי הספורט", הסבירה ח"כ השכל מה הניע אותה להגיש את הצעת החוק.  גם לנו בישראל יש אלופי פוקר שהביאו הרבה כבוד וגאווה למדינה, אני מבינה שיש איזושהי סטיגמה מסוימת, עם זאת אנחנו רואים את השינוי. בחו"ל התפיסה השתנתה והגיע הזמן שגם פה בארץ. תהיה לנו אפשרות להשיג רוב כדי להעביר את החוק, אני אדחוף לכך. החוק יובא גם לעיון הציבור ונשמע את כל העמדות". 

 

לגבי החשש שאנשים חסרי יכולת וידע יפסידו כסף רב אומרת ח"כ השכל: "זה אכן החשש העיקרי. אני בטוחה שיש חששות, חשוב שנשמע אותם, נהיה קשובים ונעשה הכול כדי להגיע להבנות משותפות. אנחנו לא רוצים שאנשים יפסידו את הכסף שלהם. זו אחת הסיבות שאנחנו נדרוש רישום של כל שחקן ושחקן בהתאחדות. במקרה של התמכרויות או הפסדים מרובים, ניתן יהיה לדווח להתאחדות ורישיון המשחק של אותו שחקן עלול להישלל. אנחנו עובדים כעת כדי למצוא את הנוסחה הנכונה לכך".

 

סטס טישקביץ', מייסד האקדמיה הישראלית לפוקר. "ישראל נשארה מאחור" ()
סטס טישקביץ', מייסד האקדמיה הישראלית לפוקר. "ישראל נשארה מאחור"

בחזון שלך, תוך כמה זמן את מאמינה שיהיו בישראל טורנירי פוקר חוקיים?

"אני מקווה שכבר במושב הזה נצליח להעביר את החוק בקריאה ראשונה. אחר כך השאלה היא כמה התנגדויות יהיו בוועדה. מכיוון שהדיונים בוועדה הם מעמיקים ולא על רגל אחת, אני מאמינה שמדובר בערך בתקופה של חצי שנה".

 

"מציאות מעוותת"

רק לאחרונה פסק בית המשפט העליון כי על שחקן פוקר מקצועני שהרוויח מיליוני דולרים בטורנירי פוקר בחו"ל לשלם מס למדינה, כפי שנהוג לשלם על משלח יד ולא כפי שמשלמים על זכייה בהגרלה. בכך למעשה הכיר בית המשפט באלמנט היכולת שיש במשחק, וזאת בניגוד לפסיקות קודמות. עם זאת, מכיוון שמדובר בפסיקת מיסוי, היא נטולת משמעות בהיבט הפלילי.

 

"אי אפשר לדבר בשתי שפות", הוסיפה ח"כ השכל, "אם בית המשפט העליון טוען ששחקני פוקר צריכים לשלם מס כמו על משלח יד, אי אפשר מצד שני לעצור אותם ולהרשיע אותם בעבירות פליליות. יש פה משחק של יכולת, ספורט לכל דבר, והגיע הזמן להסדיר אותו בישראל".

 

חשוב לציין כי הצעת החוק הנוכחית נוגעת לטורנירי פוקר בלבד ולא למשחקי קאש, בהם לצ'יפים יש ערך כספי. בטורניר פוקר כל שחקן משלם דמי הרשמה הנקבעים מראש ו-10%-15% מהשחקנים שנותרים אחרונים בטורניר זוכים בפרסים כספיים בהתאם למקום שבו סיימו.

 

למרות שפוקר אינו חוקי בישראל, שחקני פוקר ישראלים רושמים בשנים האחרונות הישגים מרשימים בטורנירים גדולים ברחבי העולם. רק השנה זכו שחקנים ישראלים בחמישה טורנירים שנערכו במסגרת סבב אליפות העולם בפוקר בלאס וגאס ובצ'כיה וגרפו פרסים במאות אלפי דולרים.

 

מעמדו הבעייתי של המשחק בארץ גרר לאחרונה מהלך ציבורי להסדרתו, בהובלת סטס טישקביץ', מייסד האקדמיה הישראלית לפוקר, ושמעון יפה, טייס חיל האוויר במילואים. במסגרת הקמפיין גויס כסף מהציבור במימון המונים לצורך הפעילות הנדרשת להסדרת הפוקר. "השגנו מימון למיטב המומחים שיסייעו לנו לשנות את המציאות המעוותת בארץ", אומר טישקוביץ'. "לא ייתכן שישראל נשארה כל כך מאחור ביחס לעולם המערבי". יפה הוסיף: "כחצי מיליון חובבי פוקר במדינה לא צריכים לשחק בפחד – הגיע הזמן לשנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים