החשד: הבריחו לארץ יהלומים בשווי 300 מיליון שקל
במסגרת חקירת הפרשה שפורסמה לראשונה ב-ynet, הוארך בשבוע מעצרם של ששת החשודים, בהם קרובי משפחתו של איש העסקים לב לבייב. במשטרה סבורים כי עובד באחד המפעלים של לבייב הבריח לכאורה לישראל כמות גדולה של יהלומים לפני שש שנים. השופט: "חומרי החקירה מקיימים חשד סביר לגבי כל אחד מהחשודים"
לבית משפט השלום בראשון לציון הובאו אחר הצהריים (יום ב') ששת החשודים בפרשת "יהלום שחור", שבמסגרתה נחקר החשד להברחת ענק של יהלומים. מדובר ביהלומים בסכום של 300 מיליון שקלים. המשטרה ביקשה להאריך את מעצר כלל החשודים, בהם קרובי משפחתו לב לבייב, בתשעה ימים - ובית המשפט האריך את מעצרם בשבוע. השופט גיא אבנון אמר כי "לעת הנוכחית, חומרי החקירה מקיימים חשד סביר במידה נדרשת לכל אחד ואחד מהחשודים".
פרקליטו של אחד החשודים, עו"ד ז'ק חן, מסר בתום הדיון: "מרשי ענה לשאלות חוקריו ומסר גרסה שדוחה את החשדות. עניין אחד הוא תפקיד המשטרה לחקור ועניין אחר לגמרי הוא מעצר החשודים. בית המשפט לא קיבל את בקשת המשטרה לתקופת מעצר ארוכה והורה על מעצר לתקופה קצרה יותר תוך שהוא מותח בקורת נוקבת על התבטאות המשטרה בסוף הדיון לפיה היא תשקול לקצר את תקופת המעצר של מי מהחשודים שישתף פעולה עמה".
במסגרת החקירה עלה כי עובד באחד המפעלים של איש העסקים לב לבייב ברוסיה הבריח לכאורה לישראל כמות גדולה של יהלומים כשהגיע לפני שש שנים כתושב חוזר.
במשטרה סבורים כי החשוד מכר את היהלומים בארץ מבלי לדווח על כך לרשויות המס. בפשיטה שערכו בלשי היחידה לחקירות בינלאומיות על ביתו נמצאו מאות תעודות משלוח הקשורות ליהלומים.
במשטרה ניסו להבין כיצד הוברחו היהלומים לישראל, ועלו על נתיב מרכזי: כאמור, עובד בכיר באחד המפעלים של לבייב ברוסיה, שהגיע לפני שש שנים לישראל כתושב חוזר, טמן גם כמויות גדולות של יהלומים במזוודות יחד עם שאר הכבודה שלו.
לב לבייב עצמו נמצא כעת בחו"ל, ולא ברור עדיין אם יידרש לחקירה במסגרת הפרשה. מטעמה של חברת LLD שבבעלות לב לבייב נמסר בתגובה כי "החברה אינה מכירה כלל את האירוע המדווח בתקשורת. מר לבייב והחברות שבשליטתו פועלים בהתאם לנורמות הראויות, ותוך הקפדה על ציות לחוק. אנו מקווים כי הנושא יתברר במהרה והחשדות יתבררו כמשוללות בסיס".
מוקדם יותר היום הודיעה המשטרה כי עצרה שישה חשודים בחשד להברחת ענק של יהלומים לישראל בשווי של מאות מיליוני שקלים ומבלי לדווח על כך לרשויות המס. שוטרים פשטו על בתי החשודים והחרימו מכוניות יוקרה. בכוונת היחידות החוקרות לעצור חשודים נוספים בארץ ובחו"ל. על פי המשטרה גויס עד מדינה בפרשה.
בהודעת המשטרה נמסר כי המעורבים "קשרו קשר, תכננו, והוציאו לפעול במשך כמה שנים הברחה של יהלומים למדינת ישראל בשווי כולל של מאות מיליוני שקלים בניגוד לחוק ומבלי לדווח לרשויות המוסמכות". החשודים נלקחו לחקירה באזהרה בחשד למעורבות בעבירות של הברחת יהלומים, הלבנת הון, עבירות לפי פקודת המכס, עבירות לפי פקודת מס הכנסה, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד ובעבירות נוספות.
במשטרה אומרים כי החקירה נפתחה "במסגרת הלחימה הסדורה של משטרת ישראל ורשות המסים נגד תופעות של פשיעה כלכלית חמורה". המעצרים יצאו לדרך בתום תקופה שבמהלכה התבצעה פעילות סמויה. במהלך הפשיטה על בתי החשודים בעיר במרכז הוחרמו מכוניות מרצדס ולקסוס. צו איסור פרסום הוטל על חלק מפרטי החקירה.
עו"ד אייל בסרגליק, שמייצג את אחד החשודים עם עו"ד קרן ברקוביץ', מסר כי "מדובר בחשדות ראשוניים שאנו בטוחים כי יופרכו בהמשך. למרשנו אין קשר לפרשה. הוא עבד עם איש העסקים לפני יותר משש שנים ואין כל ראיה שקושרת אותו לחשד בפלילים. אנו מקווים כי החקירה תסתיים במהרה וכך יוכל מרשנו להוכיח שאין לו שום קשר לפרשה ולחשדות". עו"ד עמית חדד, שמייצג חשוד אחר, מכחיש את המיוחס למרשו.