שתף קטע נבחר

 

הנשיא ריבלין בנתיבות: "בחרנו את מנהיגינו וצריך לסמוך עליהם"

העיר שספגה 3 רקטות וש-40% מתושביה אינם ממוגנים אירחה את נשיא המדינה: "החוסן הנפשי שלכם הופך בשבילנו למרחב המוגן של כל המדינה", אמר ריבלין. כבדת ראייה שישנה על מזרן במסדרון באופקים: "צריך לחשוב על מוגבלים". עשרות משפחות מהעוטף התפנו: "נותנים לצה"ל לעבוד"

 

 

נשיא המדינה ריבלין בנתיבות    (צילום: משה מזרחי)

נשיא המדינה ריבלין בנתיבות    (צילום: משה מזרחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ביקר היום (ג') בעיר נתיבות, שבשטחה התפוצצו אמש שלוש רקטות מבלי לגרום לנפגעים. "אנחנו נשמרים כולנו, כל אחד לנפשו ולנפשותינו", אמר הנשיא. "כולנו נמצאים תחת מתקפה, תחת אש שמנסה לערער את אורח החיים שלנו".

 

נשיא המדינה הוסיף: "באתי מירושלים והחוסן שלכם אנשי עוטף עזה הופך בשבילנו למרחב המוגן של כל המדינה. אתם נמצאים בלבותינו ואנחנו רואים ביכולת העמידה שלכם את החוסן ויכולת עמידתנו יחד איתכם. אף אחד מאותם פגזים שנשלחים אלינו לא מכוונות ימינה או שמאלה, אלא לאן שזה פוגע".

נשיא המדינה ראובן רובי ריבלין נתיבות הסלמה דרום (צילום: מארק ניימן/לע
נשיא המדינה ריבלין עם תושבי נתיבות(צילום: מארק ניימן/לע"מ)

פגיעה ישירה בבית בנתיבות    (צילום: אילנה קוריאל)

פגיעה ישירה בבית בנתיבות    (צילום: אילנה קוריאל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ריבלין התייחס לתמונות שמצולמות מאזורי פגיעות הרקטות. לדבריו, "לא צריך לצלם. כל כך הרבה אנשים מצלמים, לא כל אחד צריך לצאת ולראות את הדברים בהתרחשותם ולצלם אותם. אלה הם דברים שאנחנו צריכים להישמר על נפשותינו כדי לא לגרום למצב שבו אלה שרוצים להכות אותנו גם יזכו באיזשהם הישגים. תשמעו לי, תאמינו לי, והדברים יתנהללו בצורה הרבה יותר טובה מכל הבחינות".

 

ברקע הדיון שמקיים הקבינט המדיני-ביטחוני על צעדים אפשריים עתידיים מול חמאס, אמר הנשיא כי "לפעמים יש מחלוקות, אבל אנחנו יודעים שכל ההחלטות מתקבלות על ידי המערכת הצבאית, טובי מפקדינו ובנינו. אני בטוח שהם מקבלים את ההחלטות בשיקול דעת ואחריות. צריך לסמוך על המערכת הצבאית שהיא גם בקשר מלא עם המערכת המדינית, אנחנו בחרנו את מנהיגינו ואנחנו צריכים לסמוך עליהם".

נזק מנפילת רקטה בבניין המועצה הדתית הנתיבות (צילום: רדיו דרום)
זירת רקטה שהתפוצצה בנתיבות(צילום: רדיו דרום)

נזק בנתיבות כתוצאה מירי רקטות מעזה ()
.

ירי רקטות מעזה ב נתיבות ()
.

ראש העיר נתיבות יחיאל זוהר הציג לנשיא את בעיית חוסר המיגון של כ-40% מהתושבים. הנשיא אמר בעניין זה כי "כאשר שדרות עמדה במערכת יותר תכופה של התקפות עשינו מה שיכולנו, אני חושב שצריך בעניין הזה לבוא ולשבת על המדוכה ברמה של עדיפות תקציבית, ולתת מענה לאותן משפחות שלא יכולות להתמגן". ריבלין ציין כי מדובר בעניין תקציבי, אך הוסיף כי "בוודאי שהממשלה תצטרך לתת על זה את הדעת".

 

ראש העיר זוהר אמר לנשיא: "אני חושב שכל ההחלטות של צה"ל והממשלה עד כה שקולות. אני חושב שיש לנסות לצמצם את הסיכון לחיי אדם. ביממה האחרונה שילמנו מחיר יקר, וככל שניתן לפעול מבלי להכניס כוחות קרקעיים - צריך לעשות זאת. אין רצון של אף אחד, מי שיש לו חיילים בבית יודע, להיכנס פנימה".

 

אחר כך אמר ראש העיר ל-ynet: "אתמול, בניגוד לפעמים הקודמות, הירי על העיר היה שונה, גם מבחינת היקף וגם מבחינת עוצמת הירי. חווינו אתמול משהו שלא ידענו עד היום. לשמחתי, למרות ההפתעה תושבי העיר לקחו אחריות על חייהם וחיי ילדיהם. מהר מאוד התארגנו ופעלנו לתת פתרונות וסיוע ל-40% מתושבי העיר שאין להם מיגון בבתיהם".

 

הוא הוסיף כי "למרות הקרבה לרצועת עזה, למרבה הצער אנחנו לא נכללים כחלק ממה שמוגדר 'עוטף עזה'. אני במרחק קילומטר מעוטף עזה ועוטף את העוטף. חלק מהתושבים בנתיבות בנו ממ"ד על חשבונם, אבל החלשים משלמים מחיר". זוהר הציע לאפשר לתושבים מתן הלוואה בערבות המדינה, על מנת שיוכלו למגן את בתיהם ולהחזיר את הכסף אחרי 10 שנים.

 

"הורידו את המיגונית" 

רבים מתושבי הדרום בילו את הלילה במרחבים המוגנים או בסביבתם. רוחמה גמרמן (48), כבדת ראייה מאופקים, עשתה את הלילה על מזרן במסדרון. בביתה אין ממ"ד ולידו אין מקלט או מיגונית. "כשהגענו הנה לפני שנה הייתה פה מיגונית מחוץ לבית, אבל בינתיים הורידו אותה", סיפרה גמרמן ל-ynet.

 

גם בבתי העץ הצמודים אין ממ"ד. "לפני הבחירות נאמר על ידי ראש העיר שהוא ישים פה 30 מיגוניות בתוך חודש ובינתיים זה לא קורה וזה מכעיס מאוד", אמרה גמרמן. גם המגבלה הפיזית מפריעה כמובן: "בלחץ של ריצה למיגונית היה לי בוודאי קשה לרדת במדרגות. הממשלה צריכה לחשוב ולמצוא פתרון לאנשים עם מוגבלות כמו שלי בשביל שלא אשן במסדרון כמו בלילה האחרון".

רוחמה גמרמן ()
"זה מכעיס מאוד". גמרמן
 

פינוי אזרחי אזרחים עוטף עזה דרום ירי רקטה הסלמה ()
עשרות משפחות מהעוטף התפנו

פינוי אזרחי אזרחים עוטף עזה דרום ירי רקטה הסלמה ()
.

במקביל, ההסלמה גרמה לעשרות משפחות מיישובי עוטף עזה להתפנות מבתיהם, אף על פי שצה"ל לא הורה על כך. חלקן עזבו לקרובים, אחרות ליישובים מאמצים. מרבית המתפנים מתגוררים ביישובים צמודי הגדר במועצות האזוריות אשכול, שער הנגב וחוף אשקלון.

 

חלק מהמתפנים יצאו הבוקר מיישוביהם באוטובוסים מאורגנים ואחרים בכלי רכב פרטיים. יישובים בצפוון הארץ ובמרכז יקלטו כמה מתושבי העוטף. גם בתנועה הקיבוצית החלו לערוך מהבוקר רשימות ולשבץ משפחות מהעוטף בקיבוצים מארחים. בנוסף התקבלו הצעות רבות של אזרחים מרחבי הארץ, שמעוניינים לקלוט את תושבי הדרום.

 

"אנחנו יוצאים כדי שצה"ל יוכל לעשות את העבודה שלו כמו שצריך", סיפרה תושבת העוטף. "נאפשר לו לנצח ללא חשש מפגיעה באזרחים. הילדים ממילא לא יכולים לצאת החוצה. במצב הזה אין סיבה להישאר בבית. נחזור הביתה עם שובו של השקט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן/לע"מ
הנשיא ריבלין בנתיבות
צילום: מארק ניימן/לע"מ
מומלצים