שתף קטע נבחר

 

ברקע ההסלמה בדרום: סיבוב שני בבחירות המקומיות

ליאון או ברקוביץ' בירושלים? צור או קינסטליך בראשון לציון? בכר או ברוט בבת ים? ב-54 רשויות, שבהן לא הושגה הכרעה בסיבוב הראשון, נערך סיבוב שני בבחירות המקומיות. הקלפיות ייסגרו בשעה 22:00 בערב

 

 

מנכ"ל משרד הפנים על הסיבוב השני

מנכ"ל משרד הפנים על הסיבוב השני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החלה ההצבעה בסיבוב השני בבחירות לרשויות המקומיות: ב-54 רשויות ברחבי הארץ, שבהן לא הושגה הכרעה בסיבוב הראשון, נפתחו בצהריים (יום ג') הקלפיות. כמיליון ו-900 אלף תושבים יוכלו להצביע בסיבוב השני עד לשעה 22:00. בכל רשות מתמודדים השניים שקיבלו את מירב הקולות בסיבוב הראשון.

 

בשל המצב הביטחוני, הבחירות במועצה האזורית חוף אשקלון נדחו למועד אחר שייקבע בהמשך.

 

בסיבוב השני, בשונה מהראשון, אין יום שבתון וכל השירותים הציבוריים פועלים כרגיל. במשרד החינוך קיצרו את יום הלימודים ב-54 הרשויות שבהן נערך סיבוב שני, כדי לאפשר את הפעלת הקלפיות בבתי הספר. הבחירות מתקיימות גם בצה"ל ובשירות בתי הסוהר, שם מצביעים במעטפות כפולות.

משה ליאון בחירות רשויות מקומיות ירושלים (צילום: אוהד צויגנברג, יואב דודקביץ')
משה ליאון ועופר ברקוביץ מצביעים(צילום: אוהד צויגנברג, יואב דודקביץ')
 

 

כרמל שאמה הכהן ישראל זינגר יוסי בכר צביקה ברוט כופר ברקוביץ' משה ליאון דב צור רז קינטסליך ()
מתמודדי הסיבוב השני ברמת גן, בת ים, ראשון לציון וירושלים

אינפו גרפיקה סבב שני לבחירות ברשות המקומית ()
.

הקלפיות הוצבו באותם מיקומים כמו בסיבוב הראשון, למעט כמה עשרות קלפיות שהוצבו בסיבוב הראשון בבתי ספר של החינוך המיוחד. לבדיקת זכאות ומיקום הצבעה בסיבוב השני - לחצו כאן.

 

הסיבוב השני מתקיים ב-19 ערים, 29 מועצות מקומיות ושש מועצות אזוריות. הערים שבהן מתקיים סיבוב שני הן אום אל-פחם, אילת, בת ים, הוד השרון, טירת כרמל, טמרה, יהוד-נווה אפרים, ירושלים, כפר סבא, מעלות-תרשיחא, צפת, קלנסווה, קריית טבעון, קריית שמונה, ראש העין, ראשון לציון, רמת גן, רמת השרון ורעננה.

אינפו גרפיקה סבב שני לבחירות ברשות המקומית ()
.

במועצות המקומיות תל שבע ועילוט פרשו מועמדים שעלו לסיבוב השני ונשאר מתמודד יחיד. הבוחרים במועצות אלה יצביעו בעד המועמד היחיד בפתק צהוב או נגדו, בפתק ירוק. בתל שבע המועמד שנותר הוא עומאר אבו רקייק ובעילוט זהו ראש המועצה המכהן, איברהים אבו ראס.

 

26 מ-110 המתמודדים בסיבוב השני הם ראשי רשויות מכהנים ושש בלבד הן נשים, מהן אחת מכהנת - יעלה מקליס מיהוד-נווה אפרים. שיעור ההצבעה בסיבוב הראשון עמד על 60%, גבוה ב-9% מאשר בבחירות הקודמות ב-2013, בהשפעת יום השבתון והקרבות הצמודים בערים הגדולות. מאחר שבסיבוב השני אין יום שבתון, הציפייה היא לשיעור הצבעה נמוך יותר, אך התקווה היא שיהיה גבוה יותר מ-50%, שיעור ההצבעה בסיבוב השני בבחירות לפני חמש שנים.

 

מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, פנה אמש לבעלי זכות ההצבעה: "לפני שבועיים חגגנו כולנו חגיגה דמוקרטית אמיתית. כ-60% מבעלי זכות ההצבעה בישראל הלכו לקלפי ובחרו את ראשי הרשויות, את הסיעות במועצה, את מי שבעצם ינהל את חייהם ביום יום. נשאר לנו להשלים את המשימה. הסיבוב השני אמנם מצומצם יותר, אך הדרמה בשיאה, ואנו צופים לאחוזי הצבעה גבוהים גם בסיבוב הנוכחי.

 

"עובדי המשרד השלימו את כל ההכנות במטרה לבצע בחירות חוקיות הוגנות ותקינות כמו בסיבוב הראשון. תמשיכו עם אותו מאמץ, לכו להצביע ולהשפיע. אבל -הבחירות צריכות להיות הוגנות ומכבדות. יש לשמור על הסדר ולהקשיב להוראות המשטרה. החגיגה הדמוקרטית תהיה מלאה ושלמה אם הבחירות יתנהלו בצורה סדירה ותקינה".

 

ירושלים: משה ליאון מול עופר ברקוביץ'

היום יגיע להכרעה המרוץ לראשות הבירה: על פי ההערכות, הקרב צמוד ויוכרע ביתרון קל של אלפי ואף מאות קולות. שני המטות מפעילים מערך פעילים הכולל כ-3,000 בני אדם לכל מועמד.

 

אמש אירע מהלך דרמטי כשמועצת גדולי התורה של מפלגת "אגודת ישראל" הודיעו כי לא יתמכו באף מועמד בסיבוב השני לבחירות. הרבנים ומנהיגי הקהילות ינחו את הבוחרים במצוות "שב ואל תעשה", כלומר להדיר את רגלם מהקלפי, ואף מרמז על מתן יד חופשית להחלטה במי לתמוך.

 

הסיבה להחלטת "אגודת ישראל" נובעת מקרע שנוצר בין הסיעות החרדיות ומנהיגי הקהילות, שלא הצליחו לאחות אותו עד לרגע זה - שעות לפני פתיחת הקלפיות.

 

דרעי נגד ברקוביץ'    (באדיבות ארי קלמן - בחדרי חרדים)

דרעי נגד ברקוביץ'    (באדיבות ארי קלמן - בחדרי חרדים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכירים באגודת ישראל אמרו אמש כי "זה מהלך דרמטי שלא היה לו תקדים בציבוריות החרדית. בדבר כה מהותי כמו הצבעה בבחירות תמיד יש הוראה מעשית ברורה. ההחלטה שלא להחליט מהווה בעצם אישור לא רשמי למצביעים לבחור במי שירצו, גם למועמד החילוני עופר ברקוביץ'. לתחושתנו בסיבוב הראשון מפלגות דגל התורה ושס פגעו באופן יזום במועמד החרדי מטעמנו, יוסי דייטש".

 

בשבוע האחרון זכה משה ליאון לתמיכת סיעת "הבית היהודי" בעיר, שתמכה בסיבוב הראשון בשר לענייני ירושלים זאב אלקין. אליהם הצטרפה גם סיעת הליכוד ושרים רבים, בהם מירי רגב, יריב לוין, צחי הנגבי, ישראל כץ וגלעד ארדן. עוד הביע תמיכה בליאון, ראש העיר הנוכחי בירושלים ניר ברקת, שהודיע על פרישתו לאחר עשור בעירייה. כל אלו מצטרפים לתמיכת סיעות "דגל התורה" וש"ס, שהריצו את ליאון עוד בסיבוב הראשון.

 

עופר ברקוביץ' לעומת זאת, זכה לתמיכות משמעותיות פחות, ולא זכה לתמיכת סיעות גדולות בעיר, מלבד מרצ וסיעת "מצילים את ירושלים" בראשות יוסי חביליו. אתמול הצהיר חבר סיעתו של זאב אלקין, יהודה בן יוסף, על תמיכה בברקוביץ'.

 

ראש העיר המכהן דב צור מתמודד מול רז קינסטליך, שהיה סגנו עד אשר הכריז על התמודדותו. צור, שהיה עד לפני כמה חודשים המועמד המוביל הברור, נמצא כעת במרכז חשדות בפרשת שחיתות, ולמרות שהוביל בסיבוב הראשון עם 32%, ניצחונו אינו מובטח. קינסטליך, שקיבל 22% בסיבוב הראשון, זוכה לתמיכת ראש העיר לשעבר מאיר ניצן וכן לתמיכת ליאל אבן זוהר ומוטי עג'מי, שהתמודדו גם כן בסיבוב הקודם.

 

רמת גן: ישראל זינגר מול כרמל שאמה-הכהן

ברמת גן מתייצבים זה מול זה ראש העיר המכהן ישראל זינגר וכרמל שאמה-הכהן, השגריר לשעבר ב-OECD, בתום מערכת בחירות יצרית וסוערת במיוחד. זינגר, שהגיע בסיבוב הראשון למקום השני עם 27%, זכה לתמיכת חברי המועצה הוותיקים משה רווח ואביהוא בן משה. שאמה-הכהן זכה בסיבוב הראשון ל-28% וגייס את תמיכתם של ליעד אילני, המועמד הצעיר שהגיע למקום השלישי בסיבוב הראשון ושל יו"ר רשימת הצעירים רועי ברזילי.

חצי חצי ישראל זינגר כרמל שאמה הכהן בחירות רשויות מקומיות רמת גן (צילום: מוטי קמחי)
כרמל שאמה-הכהן וישראל זינגר מצביעים ברמת גן(צילום: מוטי קמחי)

שאמה-הכהן הגיע יחד עם ורד רעייתו וילדיו פיני, איל, יונתן ומיה להצביע בקלפי בבית הספר ברמת אפעל. זינגר הצביע בבית ספר מכל"ל בעיר, ואמר כי "זה יום חשוב לעיר רמת גן אוהבים את העיר? צאו להצביע ולהשפיע, כל קול קובע".

 

בת ים: יוסי בכר מול צביקה ברוט

מערכת הבחירות בבת ים זכתה לתשומת לב ארצית בעקבות המחלוקת בצמרת הליכוד בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין השרים הבכירים והשר לשעבר גדעון סער. בזמן שנתניהו הביע את תמיכתו בסיבוב הראשון ביוסי בכר שהתמודד מטעם סיעה עצמאית, מרבית שרי הליכוד ושר הפנים לשעבר גדעון סער תמכו ביו"ר סיעת הליכוד העירונית צביקה ברוט. עם זאת, נתניהו לא התבטא בנושא מאז הסיבוב הראשון, שבו בכר זכה ב-35% וברוט ב-30%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ ישראל ברדוגו
ליאון וברקוביץ', היום בירושלים
צילום: יואב דודקביץ ישראל ברדוגו
מומלצים