הח"כ לשעבר גטאס לא יזכה לשחרור מוקדם: "מתקשה להביע חרטה"
בקשתו של גטאס, המרצה שנתיים מאסר בגין הברחת טלפונים סלולריים למחבל בכלא, נדחתה על ידי ועדת השחרורים: "הוא לא היה מעורב בכל הליך טיפולי"
התיעוד: גטאס מבריח מעטפות עם טלפונים (חדשות 10)
ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט החליטה היום (ג') שאין מקום בשלב זה להורות על שחרורו המוקדם של הח"כ לשעבר באסל גטאס, שמרצה שנתיים מאסר בגין הברחת טלפונים סלולריים לאסיר הביטחוני וליד דקה בכלא קציעות.
הוועדה סברה שהעבירות שבהן הורשע חמורות ביותר, והיה בהן כדי לפגוע בביטחון המדינה ובביטחון אזרחיה. עוד נטען כי האסיר לא היה מעורב בכל הליך טיפולי או שיקומי בבית הסוהר, וכי הוא מתקשה להביע חרטה באופן מילולי ובכנות על המעשים שבהם הודה. נקבע כי אין מקום לשחרורו בשלב זה לפני שישולב בהליך שיקומי.
גטאס נעצר בדצמבר 2016 לאחר שנתפס מבריח טלפונים לאסיר. הוא הואשם והורשע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, הכנסה של ציוד אלקטרוני לבית סוהר והעברת מכתב האסור על פי פקודת בתי הסוהר.
במסגרת הסדר טיעון גזר עליו בית משפט השלום בבאר שבע באפריל 2017 שנתיים מאסר. בגזר הדין נקבע שבמעשיו יש קלון, והוא חויב בקנס של 120 אלף שקל. עוד נגזרו עליו 18 חודשי מאסר על תנאי.
גטאס החל לרצות את עונשו ב-2 ביולי 2017 בכלא גלבוע. מאז עבר כמה בתי כלא - רמון, הדרים וכעת הוא שוהה במאסר בכלא נפחא. השופט איתי גונן ברסלר ציין בגזר הדין: "בשים לב להיקף הציוד וזהותם של מקבלי הציוד ונסיבות כליאתם אפשר לומר שמדובר בפוטנציאל ביטחוני בנסיבות מחמירות. הוא ניצל את מעמדו כחבר כנסת ואת האמון שנתנו בו השיטה הדמוקרטית ושב"ס. האמון שהופר הוא כלפי כלל הציבור ולא רק כלפי בוחריו. יש גם נזק אישי אפשרי של פגיעה באמון הציבור בחברי כנסת אחרים".
באסל גטאס
מומלצים