לראשונה: ארה"ב הצביעה נגד נסיגה ישראלית מהגולן
אחרי שנים שבהן ארה"ב נמנעה, השגרירה באו"ם ניקי היילי הצביעה נגד ההצעה הסמלית שקוראת לישראל להחזיר את הגולן לסורים. "ההרס שאסד מותיר אחריו רק מראה שהוא לא מסוגל לשלוט על כלום", הסבירה. השגריר דנון: "הצבעה אמיצה, לא נעמיד את עצמנו במצב שמסכן אותנו"
ארצות הברית הצביעה אמש (שישי) בפעם הראשונה נגד נסיגה ישראלית מרמת הגולן במסגרת הצעה שעלתה בעצרת הכללית של האו"ם. למרות התמיכה של ארה"ב בישראל, נציגיה באו"ם נמנעו עד כה בהצבעות שנגעו בשליטה הישראלית באזור מאז סיפוחו ב-1981 - מהלך שלא מקובל בעיני מדינות רבות ברחבי העולם.
שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, הודיעה שלשום כי היא הולכת להתנגד להצעה, ואמרה כי "ארצות הברית לא תימנע יותר בכל הנוגע להצבעה השנתית נגד השליטה הישראלית ברמת הגולן". היילי הוסיפה כי "ההצעה כולה מוטה נגד ישראל, וההרס שהמשטר של נשיא סוריה בשאר אסד משאיר אחריו בכל מקום רק מוכיח שהוא לא מסוגל לשלוט על כלום".
ההצעה הסמלית התקבלה ברוב מוחץ של 151 מדינות תומכות נגד 14 נמנעות ושתי מתנגדות, ישראל וארה"ב. העצרת צפויה לאמץ אותה באופן רשמי בחודש הבא - אך היא לא צפויה להשפיע באופן ממשי על הנוכחות הישראלית ברמת הגולן.
השגריר הישראלי באו"ם דני דנון הודה לאמריקנים ואמר: "אולי זה לא פופולרי מבחינת פוליטית להתנגד להצעה הזאת, ולכן ההצבעה האמריקנית היא כל כך אמיצה". דנון הוסיף כי "ישראל לא תעמוד מנגד במצב שמעמיד אותנו בסכנה ממשית. רמת הגולן היא קריטית עבור ביטחונה של ישראל, וזכותנו המלאה להחזיק בה. תנו לי להבהיר את עצמי - ישראל לא תיסוג מרמת הגולן והגיע הזמן שהקהילה הבינלאומית תקבל את זה".
מאז היבחרו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ישראל פעלה רבות במישור הדיפלומטי כדי לזכות בתמיכה האמריקנית בסוגיית הגולן.
השגריר האמריקני בישראל, דייוויד פרידמן, אמר לפני כחודשיים כי הוא מאמין שישראל לא תוותר על האזור לעולם. עם זאת, למרות הכרתו של טראמפ בירושלים כבירת ישראל, היועץ לביטחון לאומי ג'ון בולטון אמר לסוכנות הידיעות רויטרס באוגוסט האחרון כי הכרה ברמת הגולן כשטח ישראלי עדיין לא עלתה לדיון.
גם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן צייץ שלשום בחשבון הטוויטר שלו כי מדובר "הגולן הוא חלק מישראל ולעולם יהיה. אין אדם שפוי שחושב שהוא יחזור לרוצח אסד ולמשטר האיראני שמנסה להקים חיזבאללה סורי באזור".