שתף קטע נבחר

 

אלשיך נגד אדרי | ארדן: "מקווה שהוועדה תתעלם מהשמועות ומהרכילות"

בעקבות הפרסום ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" על כך שהמפכ"ל ניסה לסכל את מינוי יורשו בוועדה למינוי בכירים, אמר השר לביטחון פנים גלעד ארדן: "כל הנתונים לגבי אדרי נבחנו. אין מניעה להתקדם עם הליך המינוי. אני שלם עם ההחלטה במאת האחוזים"

השר לביטחון פנים וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני גלעד ארדן התייחס הבוקר (ב') בריאיון לאולפן ynet לידיעה שלפיה המפכ"ל אלשיך ניסה לסכל את מינוי יורשו, ניצב משה (צ'יקו) אדרי: "אני מקווה שהכול בגדר שמועות, רכילות ורפש שאני מקווה שהוועדה תתעלם מהם".

 

צפו: הריאיון של ארדן לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

צפו: הריאיון של ארדן לאולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גלעד ארדן מתארח באולפן ynet (צילום: אבי מועלם)
השר גלעד ארדן(צילום: אבי מועלם)

"לצערי", אמר ארדן, "יש איזשהו נוהג ארוך שנים במשטרה לשלוח מכתבים אנונימיים, לנסות לסכל וליירט מינויים. אני לא יודע אם זה קורה כרגע, אני כן רואה שיש פרסומים מהעבר הרחוק שקשורים לניצב אדרי שאני לא חושב שיש בהם ממש. מכיוון שאני שוחחתי ארוכות עם היועמ"ש וצוותו והצגתי בפניו את כל הנתונים, הם נבחנו. היועץ אישר את המועמדות וקבע כי אין מניעה להתקדם עם הליך המינוי".

 

- אבל יש פה דבר שהוא יוצא דופן: אם מישהו שולח מכתב אנונימי מבחוץ, אין לך שליטה על זה, אבל אם מפכ"ל יוצא מעיד עדויות על מפכ"ל שעומד להיכנס, זה נורמטיבי בעיניך?

"אבל זה לא היה. אין אירוע כזה. אני לא שמעתי את המפכ"ל אלשיך אומר דבר שלילי לגבי ניצב אדרי. הטענה הייתה לגבי אותו מכתב שנשלח, שממנו היועצת המשפטית של המשטרה ריכזה את החומר כפי שמתחייב בחוק".

 

- הבוקר פורסם ב-ynet שנעשה ניסיון בפועל גם לסכל את המינוי בוועדה עצמה. כלומר, הוא ממשיך לנסות לסכל.

"אני לא יודע מה נאמר בפני הוועדה, לא יכול להתייחס לזה. אני מקווה מאוד שהדברים הם לא נכונים, ואני מקווה שהוועדה תאשר אותו בימים הקרובים".

 

- הוא יהיה המפכ"ל?

"בעזרת השם, אני חושב שכן".

 

- אתה שלם עם ההחלטה הזו?

"שלם במאה אחוז, ובכל יום שעובר ואני מכיר את אדרי יותר ויותר - אני שלם איתה עוד. אזרחי ישראל יזכו במפכ"ל מצוין שימשיך בתהליך חיזוק המשטרה ושיפור השירות שלה לציבור".

 

מוקדם יותר היום אמר ניצב (בדימוס) בנצי סאו, לשעבר ממלא מקום המפכ"ל, כי לאלשיך "יש חובה לשמור על החוסן הערכי של הציבור, אבל חובתו לשמור על החוסן תוך כדי מילוי תפקידו. רוצה לומר שאם יש חשד או יש חשש לכך שחלק מפקודיו אינם ראויים לשרת במשטרת ישראל - הדבר צריך להיעשות בזמן אמת ותוך כדי שירותם. אם הדברים אכן נכונים, ואני שם פה הסתייגות בהתייחסותי כי יש תחושה של ניסיון לחכות בפינה ולנסות לסכל מינויים - לא ראוי שמי שממלא תפקיד מנסה לסכל את המינוי של מי שאמור להחליף אותו, בוודאי כשהתהליך מתבצע בצורה סדורה". את הדברים אמר סאו בריאיון לגלי צה"ל.

 

 ארכיון צ'יקו אדרי מפכ
אלשיך ואדרי(צילום: מוטי קמחי)

 

גם בוועדה למינוי בכירים: המפכ"ל ניסה לסכל את מינוי יורשו

הבוקר פורסם ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי ביום ראשון, בישיבת הוועדה למינוי בכירים שדנה במינויו של אדרי למפכ"ל הבא, ניסה אלשיך להסביר לחבריה את כל הסיבות לכך שאדרי אינו ראוי לרשת אותו בתפקיד.

 

אלשיך מונה לתפקיד המפכ"ל בסוף 2015, לאחר גל פרישות של קצינים בעקבות עבירות מוסר. עם תחילת הקדנציה שלו הוא אמר שאצלו לא יהיו משפטי שדה, והוא לא יסתמך על מכתבים אנונימיים ושמועות - כמו אלה שליוו את הסקנדלים שבהם היו מעורבים בכירי המשטרה לפני מינויו. אלא שבפועל, בדיון בוועדה שלשום אלשיך דווקא הרבה להסתמך על שמועות כשביקש לעדכן את חברי הוועדה במידע שהגיע אליו בנוגע לאדרי.

 

אלשיך כבר הביע את הסתייגותו מהמינוי בשל העובדה שאדרי כבר פרש מהמשטרה, ולא עבר בדיקת פוליגרף כפי שעשו קצינים אחרים בדרגת ניצב (כשאדרי פרש מהמשטרה בתחילת 2018, עדיין לא הונהגו בדיקות הפוליגרף לניצבים, א.ס). הוא דאג לומר את זה בכמה וכמה פורומים וככל הנראה גם בוועדה.

 

בתקופה האחרונה, כשנודע שאדרי הוא המועמד הנבחר של השר לביטחון פנים גלעד ארדן, הגיעו אליו פרטי מידע שונים על אדרי שלא היו מבוססים על חקירה כלשהי, אבל אלשיך ראה חובה לספר על אודותיהם לחברי הוועדה. "אלשיך, שהתנגד לגל השמועות והציטוטים נגד קציניו בתחילת הקדנציה, השתמש באותו נשק נגד אדרי", אמר גורם בכיר המעורה בעניין.

 

אלשיך לא סיפר לחברי הוועדה על ההערכה שהוא עצמו רחש לאדרי כשזה פרש מהמשטרה. על פי מידע שהגיע ל-ynet ול"ידיעות אחרונות", בעקבות ריאיון הפרישה שערך אלשיך לאדרי בינואר 2018 - שנכנס לתיק האישי שלו - אלשיך החמיא מאוד לאדרי. "גיליתי קצין מיוחד במינו, שוטר בנשמתו שמבין עד הסוף את תפקידי המשטרה, חקרן ולמדן גם בתחומים שלא התנסה בהם ופתוח למהפכות למרות הוותק והידע", כתב.

 

אלשיך הוסיף: "הישגיו של אדרי במחוז תל אביב היו ללא אח ורע בכל תחומי העשייה של המשטרה, וצ'יקו מעביר למחליפו מחוז מפואר". בדברי הסיום שלו הוא לא הותיר מקום לספק: "נהניתי לראות מנהיגות מיוחדת, סוחפת, לא כוחנית, מנהיגות משתפת ומשרתת - סמל ומופת לקצין בכיר. מבחינתי קניתי חבר לחיים".

 

כשהשר לביטחון פנים גלעד ארדן החליט שלא להאריך את כהונתו של אלשיך, הוא חשש שאם יכריז על מועמדות של קצין אחד יתחיל מחול שדים בניסיון לסכל את המינוי. לכן מסר ארדן שלושה שמות: ניצב יורם הלוי, ניצב דוד ביתן ואדרי. בתחילה נראה היה שהלוי הוא המועמד המוביל.

 

גורמים בסביבתו של אלשיך, שביקשו לסכל את המינוי, הפיצו מידע ותדרכו עיתונאים על קשריו של הלוי עם משפחת נתניהו. כאשר היה ברור שאדרי הוא המועמד המועדף של ארדן, החלו לצוץ שמועות גם לגביו. אלשיך גם העביר מידע על אדרי ליועץ המשפטי לממשלה. בסביבת המפכ"ל ניסו להתנער מהצעד, וטענו כי מי שאספה את המידע היא היועצת המשפטית של המשטרה.

 

גורם המקורב לוועדה אמר ל-ynet ול"ידיעות אחרונות" כי הדברים של אלשיך לא היו חדשים, והתבססו בעיקר על מידע ישן שיכול היה להיבדק בזמן אמת, אבל הדבר לא נעשה. "אם כבר, הדברים של אלשיך עשו רושם הפוך על חברי הוועדה", אמר הגורם.

 

בסביבתו של אלשיך אמרו אמש: "הוא מילא את חובתו". מדוברות המשטרה נמסר שאלשיך ענה לכל השאלות שנשאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
השר גלעד ארדן
צילום: אבי מועלם
מומלצים