נתניהו: "לא נחתום על יוזמת האו"ם בעניין ההגירה"
ראש הממשלה הנחה את משרד החוץ שלא להצטרף ליוזמה המגבשת קווים מנחים ואמות מידה מוסריות לטיפול בהגירה, על אף שישראל הייתה חלק מגיבוש ההסכם. ארה"ב, הונגריה ואוסטריה העבירו מסרים שביקשו מרה"מ לפרוש. נתניהו: "מחויבים לשמור על הגבולות נגד מסתננים"
ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה היום (שלישי) למשרד החוץ לעדכן את האו"ם על כך שישראל לא תחתום על הסכם ההגירה Global Compact on Migration ולא תשתתף בוועידה הבינלאומית שתיערך במרקש שבמרוקו ב-10 בדצמבר. בעקבות ההחלטה תיעדר ישראל מהוועידה.
ההסכם שגובש מטעם הארגון נועד לקבוע אמות מידה כלליות ומוסריות בענייני הגירה. דיפלומטים ישראלים היו שותפים לדיוני ההכנה באו"ם יחד עם נציגים ממדינות אחרות, וישראל הייתה שותפה לגיבוש ההסכם, שנועד להגביר את שיתוף הפעולה הבינלאומי בנושאי הגירה. ההסכם אומנם אינו מחייב, אך הוא קובע קווים מנחים לטיפול במהגרים.
הוריתי למשרד החוץ להודיע שישראל לא תשתתף ולא תחתום על הסכם ההגירה. אנחנו מחויבים לשמור על הגבולות שלנו נגד מסתננים בלתי חוקיים. זה מה שעשינו, וזה מה שנמשיך לעשות
— Benjamin Netanyahu (@netanyahu) November 20, 2018
האיחוד האירופי, מדינות אמריקה הלטינית ומדינות אפריקה תומכות בהסכם המתגבש - אך ארה"ב, הונגריה ואוסטריה טוענות כי הוא פוגע בריבונות והתנגדו לו. גם אוסטרליה, צ'כיה, רומניה ובולגריה הודיעו על פרישה מההסכם.
למרות הודעת נתניהו, הדרג המקצועי במשרד החוץ המליץ שישראל תצטרף להסכם.
גם האיחוד האירופי ביקש מישראל להצטרף להסכם, אך ההחלטה התקבלה בעקבות מסרים מארה"ב, הונגריה ואוסטריה שביקשו מראש הממשלה לפרוש ממנו. "אנחנו מחויבים לשמור על הגבולות שלנו נגד מסתננים בלתי חוקיים", אמר נתניהו. "זה מה שעשינו, וזה מה שנמשיך לעשות".
כזכור, נתניהו גיבש לפני כשבעה חודשים הסכם עם האו"ם שבמסגרתו יגורשו 16,250 מבקשי מקלט לאירופה, והיתר יישארו בישראל ויתחילו בהסדרת מעמדם. בעקבות הביקורת הרבה שספג מצד מפלגתו ומפעילים למען גירוש מבקשי המקלט הורה נתניהו על השעיית ההסכם.