הרמטכ"ל סייר בצפון: נמשיך לסכל ניסיונות איראן להעביר נשק לחיזבאללה
בסיור בעוצבת "הבשן" שיבח רב-אלוף גדי איזנקוט את פעילות הכוחות מול ניסיונות איראן להתבסס מעבר לגבול: "העובדה שהיכולת שלהם רחוקה מאוד מהמקום שאליו שאפו - היא תולדה של עשייה מבצעית מתמשכת ואיכותית"
הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט שיבח היום (ג') בעת סיור בצפון את פעילות כוחות צה"ל אל מול ניסיונות ההתבססות האיראנית בסוריה וניסיונות העברת יכולות לפיתוח נשק מדויק לחיזבאללה. את הדברים אמר בסיור בעוצבת "הבשן" בהשתתפות מפקד פיקוד הצפון, אלוף יואל סטריק, ומפקדים נוספים.
במהלך הביקור בוצעה הערכת מצב שעסקה בהתפתחויות האחרונות בלחימה בסוריה, ניסיונות ההתבססות האיראנית ופעילות ארגון חיזבאללה בסוריה. כמו כן, הוצגה היערכות ומוכנות פיקוד הצפון למול תרחישים שונים.
הרמטכ"ל ציין כי העובדה שהיכולת של איראן וגורמי הטרור רחוקה מאוד מהמקום שאליו שאפו - היא תולדה של עשייה מבצעית מתמשכת ואיכותית. "צה"ל ימשיך לפעול לסיכול נסיונות אלו תוך שימור המציאות הביטחונית בצפון לאורך זמן ומתוך מחויבות להגנה על אזרחי מדינת ישראל".
הסיור של הרמטכ"ל בגבול הצפון - והפצת תיעודו על ידי צה"ל - מגיעים לאחר ששלשום התבטא בנושא, באופן חריג, מפקד פיקוד צפון, אלוף יואל סטריק, שאמר כי חיזבאללה מנסה להתבסס בגולן הסורי. התבססות זו של הארגון השיעי נגדעה על ידי צה"ל לפני כארבע שנים, וחידושה מהווה התפתחות מדאיגה עבור ישראל.
הביקור מגיע גם ברקע דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך הטלטלה הפוליטית שחוללה התפטרות אביגדור ליברמן מתפקיד שר הביטחון - לפיהן ישראל נמצאת בתקופה רגישה מאוד מבחינה ביטחונית, באופן שמחייב את יציבות הממשלה ואחדות השורות. נתניהו שב וחזר על דברים אלו גם אתמול, כשאמר: "מצב הביטחון עכשיו מורכב. אנחנו בתוך מערכה, היא רחבה ולא הושלמה עדיין. היא כוללת מרחבים וזמנים. אני לא נכנס כרגע לפירוט של הזמן והמרחב. לא אגיד מתי נפעל ואיך נפעל".
בשטח עצמו לא מורגשת הגבלה של הצבא על האוכלוסייה: מטיילים וחקלאים בגולן מורשים לטייל או לעבוד בקטעים הסמוכים לגדר הגבול.
על הפעילות הישראלית נגד חיזבאללה ואיראן בסוריה מעיבה כיום המתיחות בין ישראל לרוסיה - בעקבות הפלת מטוס המודיעין הרוסי, בשוגג, על ידי מערכות ההגנה האוויריות של סוריה. מוסקבה הטילה את האחריות להפלת המטוס, שעליו היו 15 אנשי צבא רוסים, על ישראל, והעבירה בעקבותיו סוללות של מערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-300 לידי המשטר הסורי.