מלחמת הסחר נמשכת: "סין לא שינתה את הפרקטיקות הלא הוגנות"
נציבות הסחר האמריקנית הגישה את העדכון התקופתי בנוגע למעקב אחרי מדיניות הסחר של סין. לפי הנציבות, בייג'ינג לא הגיבה באופן "חיובי" לטענות ולא תשנה את המדיניות "הבלתי הוגנת והבלתי מתקבלת על הדעת". היא הוסיפה כי סין עלולה בחודשים הקרובים לבצע פעולות "בלתי סבירות" נוספות
ממשל טראמפ הודיע הלילה (ד') כי סין לא שינתה את הפרקטיקות "הלא הוגנות" שנמצאות בלב מלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין. הודעת נציבות הסחר האמריקנית מעלה את המתיחות לקראת פגישתם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג בהמשך החודש.
הממצאים הועלו במסגרת העדכון שמוסרת הנציבות במסגרת "סעיף 301", שנוגע במדיניות הקניין הרוחני ושיתוף הטכנולוגיה של סין. בעקבות העדכונים עד כה הטילה ארה"ב מכסים על סחורות סיניות בשווי 50 מיליארד דולרים, שגדלו אחר כך לשווי של 250 מיליארד דולרים.
באוגוסט אשתקד הורה טראמפ לפתוח בחקירה לפי סעיף 301 לחוק הסחר, שמתיר לממשל להטיל סנקציות על מדינות שלא מנהלות מסחר הוגן. בין היתר נקבע בממצאי החקירה כי סין גונבת מידע מחברות אמריקניות, ומשתמשת בלוחמת סייבר כדי לגנוב נכסי מידע.
"העדכון מראה שסין לא שינתה באופן יסודי את הפרקטיקות הבלתי הוגנות והבלתי מתקבלות על הדעת שמעוותות את השוק", אמר נציב הסחר האמריקני רוברט ליטייזר. הוא הוסיף כי סין עלולה לבצע פעולות "בלתי סבירות" נוספות בחודשים הקרובים.
בעדכון טענה נציבות הסחר האמריקנית כי סין לא הגיבה בצורה "חיובית" על ממצאי החלק הראשון של הדוחות ונמנעה מלנקוט כל פעולה מהותית כדי להתייחס לחששות בארצות הברית. היא הוסיפה שסין הבהירה שלא תשנה את מדיניותה כתגובה לממצאים.
הנציבות הוסיפה כי סין ממשיכה, במדיניותה ובהתנהגותה בפועל, בניהול ובתמיכה של גניבת הקניין הרוחני האמריקני בתחום הסייבר וממשיכה בהגבלות רישוי טכנולוגיות מפלות. הנציבות טענה עוד כי למרות שנעשו כמה הקלות בהגבלות על בעלות זרה, "הממשלה הסינית התעקשה להשתמש במגבלות על השקעות זרות כדי לדרוש או ללחוץ על העברת טכנולוגיות מחברות בארה"ב לגופים סיניים".
בחודשים האחרונים התעצמה מלחמת הסחר בין המדינות. לפני כחודשיים הטילה ארה"ב סנקציות על סין בעקבות רכש של מטוסי קרב וטילים מרוסיה. בתגובה בייג'ינג זימנה לשיחה את השגריר האמריקני והקפיאה את שיחות התיאום הצבאיות עם ארה"ב.
סגן נשיא ארצות הברית, מייק פנס, אמר בסוף השבוע שעבר כי ארה"ב לא תיסוג מהסכסוך המסחרי, ואולי אף תעלה את המכסים, אלא אם כן בייג'ינג תיענה לדרישות האמריקניות.