מכירה פומבית בפייסבוק של נערה בדרום סודן
גברים דרום סודנים הציעו פרות ומכוניות תמורת חתונה עם ניאלונג, בת 17. היא תהיה אשתו התשיעית של הגבר הזוכה. הממשלה מגיבה לזעזוע: "אסור להסתכל על זה בעיניים אירופאיות, חייבים להסתכל בעיניים אפריקאיות"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הגבר שהגיש את ההצעה במכירה הפומבית ויתחתן עם ניאלונג הוא בן 51. היא תהיה אשתו התשיעית. מלבדו הגישו עוד לפחות ארבעה גברים במדינת איסטרן לייקס בדרום סודן הצעות תמורת הכלה. אחד המשתתפים במכירה הפומבית היה סגן המושל של איסטרן לייקס. בתמונות שפורסמו בפייסבוק אחרי המכירה היא יושבת לצד החתן בשמלת כלה, מדוכדכת.
פיליפ אניאנס נגונג, עורך דין לזכויות אדם, ניסה לעצור את המכירה הפומבית שהייתה בפייסבוק בחודש שעבר. נגונג אמר שהגולשים התייחסו לכלה הצעירה כסחורה לכל דבר. הוא אמר שמדובר במבחן הגדול ביותר במאבק בניצול הילדים והסחר בבני אדם. הוא אומר שכל מי שהשתתף במכירה הפומבית צריך להיענש.
בדרום סודן יש מסורת של תשלום מוהר עבור הכלה, בדרך כלל באמצעות פרות. למדינה יש היסטוריה בעייתית של נישואי ילדים. למרות שכעת המנהג הזה אסור בחוק, לפי האו"ם 40% מהדרום סודניות עדיין מתחתנות לפני גיל 18. המכירה הפומבית של הנערה גרמה לזעם בדרום סודן ומחוצה לה. רק אחרי כמה ימים הפוסט של המכירה הוסר מפייסבוק.
ממשלת דרום סודן מגנה את נישואי הילדים, אבל לא יכולה לפקח על הקהילות המקומיות, במיוחד באזורים מרוחקים. דובר הממשלה, אטני ייק אטני, מתגונן: "אי אפשר לקרוא לזה מכרז, כאילו שזו הייתה מכירה פומבית. זה לא מכרז. אם אתה רואה את זה בעיניים אירופאיות אתה יכול לקרוא לזה מכירה פומבית. אבל אתה חייב לראות את זה בעיניים אפריקאיות, כאילו שזו מסורת של אלפי שנים. אין לזה מילה באנגלית".
פוליטיקאים מקומיים ופעילי זכויות אדם חולקים על קביעתו של דובר הממשלה. בהצהרה השבוע קראה הברית הלאומית של עורכות הדין בדרום סודן לרשויות לשתף פעולה עם תוכנית הממשלה להפסיק את נישואי הילדים עד 2030, כולל מכירות פומביות כמו זו שהייתה בפייסבוק.