הגיעו לגבול ארה"ב: אלפי המהגרים מהונדורס התמקמו בטיחואנה
ראש העיר תקף את הממשלה שלא לקחה את איומי טראמפ ברצינות - ופנה לסיוע מהאו"ם. לעומת הערים הקודמות שפקדו, הפעם נראה כי 5,000 המהגרים שיצאו לפני כמעט חודשיים לדרכם ישארו בעיר המקסיקנית במשך כמה חודשים עד לבחינת בקשות המקלט
בזמן שאלפי חיילים אמריקנים נפרסו בהוראת הנשיא האמריקני דונלד טראמפ בגבול עם מקסיקו - ראש העיר טיחואנה, שנמצאת על התפר בין המדינות, הכריז הערב (שישי) על מצב חירום בעקבות שיירת המהגרים שהגיעה לתחומו.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
המהגרים ששטפו את הרחובות לנים במקלטים מאולתרים ובאצטדיון המקומי. במרבית הערים שבהן עברה, שיירת המהגרים מהונדורס התקבלה בברכה. גם עיירות שלא התברכו במשאבים רבים במיוחד הצליחו לספק לאלפי המהגרים אוכל ומקום לינה. אך לעומת טיחואנה, המהגרים נהגו להישאר בערים למשך שני לילות לכל היותר. הפעם הם עלולים להישאר בטיחואנה בחודשים הקרובים עד שייפגשו עם נציג אמריקני רשמי.
ראש העיר חואן מנואל גסטלום פנה לאו"ם בבקשה לסיוע עם 5,000 המהגרים שהגיעו מהונדורס מוכת האלימות והפשיעה בתקווה שיחצו את הגבול לארה"ב. לדבריו, הוא לא מסוגל להתחייב שמשאבי העירייה יספיקו למצב החדש שנוצר.
לדברי גסטלום, הממשלה המקסיקנית שוחחה עמו על שליחת 20 טונות של סיוע הומניטרי - אך ראש העיר מתעקש כי רק 5 טונות מיועדות למהגרים עצמם, והשאר לתגבור הגבולות. הוא מתח ביקורת חריפה על הממשלה שלדבריו לא לוקחת ברצינות את איומי טראמפ על סגירת הגבול אם המצב יצא מכלל שליטה. "אלפי תושבים מטיחואנה עובדים בארצות הברית ונאלצים לאחר למקומות העבודה. לעומת זאת, אין תיירים שמגיעים לכאן לצורכי טיפול רפואי או בילוי. המצב הפך להיות לא נוח".
גסטלום התייחס גם לקבוצת קטנה של מהגרים שהחליטו לצעוד לעבר הגבול ולהפגין, ואמר כי המחאה לא תעזור להם.
"אין לנו את התשתיות הנדרשות שבעזרתן נוכל להעניק טיפול הולם למהגרים", אמר בריאיון לאחת מתחנות הרדיו המקומיות. "אני לא מתכוון לבזבז את כספם של תושבי טיחואנה". הממשלה במקסיקו פנתה אתמול באופן רשמי למשרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים בבקשה לסיוע, והעבירה בינתיים סיוע מצומצם.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כינה לאחרונה את שיירת המהגרים מהונדורס "אנשים מסוכנים מהמזרח התיכון", ובשבוע שעבר תקף אותם בחשבון הטוויטר שלו:
"זה לא אירוני ששיירות גדולות של אנשים צועדות לעבר הגבול שלנו בבקשה למקלט בארה"ב כי הם פוחדים להיות במדינה שלהם – ובכל זאת הם מנופפים בדגל של המדינה שלהם? האם זה אפשרי? כן, כי זה הכול הונאה גדולה, ומשלם המסים האמריקני משלם על זה".
הנשיא הכריז כי כל מהגר שייכנס לארה"ב דרך פרצה בגבול, כלומר באופן בלתי חוקי ומבלי שניתנה לו רשות מפורשת לעשות זאת, יגורש ולא יוכל לבקש מקלט בארה"ב לאחר מכן, אך מוקדם יותר השבוע בית המשפט השעה את הצו שפרסם - וההוראה אינה תקפה.