הרשעה בפרשת השחיתות בישראל ביתנו: "מימן הוצאות פרטיות לקירשנבאום"
טיסות, טאבלט, וטלפונים: דניאל אלינסון, מנכ"ל עמותת עזרא העולמית ונשיא עמותת עזרא ארה"ב לשעבר, הורשע במתן שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר - הנאשמת המרכזית בפרשת השחיתות. השופט: "מימון מוצרים דינו כשוחד"
עוד הרשעה בפרשת השחיתות: בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע בצהריים (יום א') את דניאל אלינסון, מנכ"ל עמותת עזרא העולמית ונשיא עמותת עזרא ארה''ב לשעבר, במתן שוחד במקרים רבים לסגנית שר הפנים לשעבר ומזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו לשעבר פאינה קירשנבאום. בית המשפט זיכה את אלינסון מעבירת הלבנת הון.
אלינסון הורשע במיוחס לו לאחר שנהג לממן לקירשנבאום ולבני משפחתה טיסות בעשרות אלפי דולרים, רכש לה מכשירי חשמל ומצלמות באלפי שקלים ואף העסיק את בנה. את כל זה הוא עשה תמורת קבלת תקציבים של מפלגת ישראל ביתנו עבור העמותה שעמד בראשה.
"מחק ממחשבו את טובת ההנאה"
השופט צבי גורפינקל כתב בהכרעת הדין כי "בכתב האישום מפורטות שמונה נסיעות לחו"ל של קירשנבאום ו/או בני משפחתה. אין מדובר בתשלום לגיטימי על טיסות לגיוס תרומות אלא מימון של הנאשם את הוצאותיה הפרטיות של קירשנבאום ומשפחתה. מחקירתו החמישית בחר הנאשם בזכות השתיקה לאחר שהמשטרה הצליחה לשחזר טבלה שמחק ממחשבו ומפרטת את טובת ההנאה שנתן לקירשנבאום".
השופט הוסיף: "הוא נחקר במשך שלושה חודשים, לא גילה את קיומה של הטבלה והסתיר מהמשטרה את מחיקת החומר - המחיקה מעידה כמאה עדים כי ידע כי המעשה שביצע הוא פלילי. לא ניתן לקבל את הטענה כאילו בתה נסעה בתור עוזרת שלה לחו"ל. ברור כי מדובר בנסיעה פרטית, לכן זה מהווה תשלום שוחד. אלו נסיעות שקירשנבאום קבעה, דיווחה לנאשם והוא ששילם".
גורפינקל ציין עוד כי אלינסון רכש עבור סגנית השר לשעבר טאבלט, מצלמה וטלפונים בשווי כולל של אלפי דולרים. לדבריו, "הטענה כאילו המוצרים היו עבור קידום פעילות העמותה היא פגיעה באינטליגנציה. מדובר במימון מוצרים בשווי יקר שדינו כשוחד. העסקתו של בנה בעמותה הוא פרויקט שהומצא אך ורק כדי לשלם לו שכר - דבר המהווה שוחד".
התובע בתיק, ד"ר עו"ד מאור אבן-חן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, אמר: "בית המשפט הרשיע את הנאשם בכל עבירות השוחד שיוחסו לו בכתב האישום. הוא קבע כי מימון סקר עבור המפלגה, המתנות, כל אלו מהווים עבירת שוחד ונקבע שמדובר בעבירת שוחד. אין זה משנה אם מדובר במזומן או טובות הנאה הניתנות לעובד הציבור".
אישום נוסף בפרשה: "הלוביסט שיחד"
במקביל, המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה הבוקר כתב אישום חדש בפרשת השחיתות בישראל ביתנו. ישראל יהושע, שדלן ובעליה של חברת השדלנות (לובינג) "סגולה לישראל" הואשם בין היתר בריבוי עבירות שוחד.
בכתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד יהושע והחברה שבבעלותו, מיוחסות לו גם עבירות מרובות לפי חוק איסור הלבנת הון ועבירות מס.
בכתב האישום נטען כי יהושע ביקש מגופים ציבוריים שונים שאותם ייצג סכומי כסף גדולים מאוד, רובם במזומן, כתנאי להשגת תקציבים לאותם גופים, תוך שהוא מסביר כי חלק מהכסף מועבר על ידו לנבחרי ציבור שונים היכולים לאשר את העברת התקציבים.
באחד האישומים מתואר כיצד יהושע דרש לבקשת קירשנבאום מראש המועצה האזורית מגילות, שישלם תשלום חודשי קבוע לאתר חדשות אינטרנטי "יזרוס" כתנאי לכך שהמועצה תקבל שלושה מיליון שקלים מהכספים הקואליציוניים שהיו בשליטת מפלגת ישראל ביתנו. בעקבות דרישה זו המועצה שילמה לאתר החדשות כ 250 אלף שקל, תשלום אשר נפסק רק בעקבות חקירת המשטרה.
במקרה אחר, כך לפי כתב האישום, פעל יהושע מול המועצה האזורית מגילות והיישובים שבתחומה, והשיג להם תקציבים מגופים ממשלתיים שונים בסך כולל של כ-26 מיליון שקל. מתוכם קיבל עמלה של כשלושה מיליון שקלים, אשר חלק מהם, כך נאמר בכתב האישום, מסר יהושע כי הוא מעביר לאישי ונבחרי ציבור כדי שאלה יעבירו תקציבים לגופים שאותם הוא מייצג.
עו"ד ירון קוסטליץ, פרקליטו של יהושע, מסר: "ישראל יהושע לא עבר עבירה. העובדה שמגישים עתה את כתב האישום, כארבע שנים לאחר החקירה, ויותר משנה אחרי שכתבי אישום הוגשו נגד המעורבים בפרשה, מדברת היא בעד עצמה. על עינוי הדין חרבה ירושלים, ולכן טוב היה לכתב האישום שלא הוגש. כתב האישום נשען על עדותו של עד מדינה, מוצי דהמן, ראש מועצה שסרח, ואשר 'קנה' את חירותו באמצעות ניסיון נפל להפליל אחרים. אוי לה למדינה המבקשת להסתמך על איש כזה".
ברקע הדברים יצוין כי סגנית השר לשעבר קירשנבאום מואשמת בפרשה בלקיחת שוחד, בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס.