שתף קטע נבחר

 

אסד הפציץ באידליב המפורזת ומאשים בטבח כימי

שבעה ילדים נהרגו בהפצצה במעוז המורדים אידליב, למרות הסיכום על פירוז האזור. מנגד האשים אסד את המורדים בתקיפה כימית בחלב: "50 נפגעו"

שתי נשים ושבעה ילדים נהרגו אתמול (שבת) בהפצצה של הצבא הסורי בכפר במחוז אידליב - באזור שאמור להיות מפורז. מנגד דיווח המשטר הסורי שעשרות נפגעו בתקיפות של המורדים בעיר חלב, תקיפות שלטענת המשטר כללו שימוש בגז כלור. לפי הטלוויזיה הסורית 50 נפגעו במתקפות בשתי שכונות בעיר חלב, שנמצאת בשליטת אסד. "זו ההוכחה שלמורדים יש נשק כימי", מסרה סוריה. לפי הדיווח הנפגעים סובלים מקשיי נשימה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

בין תשעת ההרוגים בכפר ג'רנאז בצפון מערב אידליב היו מורה וארבעה תלמידים. הם נהרגו בהפצצה כשיצאו מבית הספר. ב-2 בנובמבר נהרגו לפחות חמישה אזרחים בתקיפות של משטר אסד בכפר, שנמצא בקצה האזור המפורז שרוחבו בין 15 ל-20 ק"מ.

 

פוטין מכריז בספטמבר על הפסקת אש באידליב    (צילום: רויטרס)

פוטין מכריז בספטמבר על הפסקת אש באידליב    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משטר אסד מאשים את המורדים בתקיפה כימית ב חלב סוריה נשק כימי ()
סוריה טוענת: 44 נפגעו בתקיפה כימית בחלב

משטר אסד מאשים את המורדים בתקיפה כימית ב חלב סוריה נשק כימי ()

באמצע ספטמבר סיכמו רוסיה וטורקיה על הקמת אזור מפורז באידליב, המחוז האחרון בסוריה שעדיין נמצא בשליטת המורדים. רוסיה, נזכיר, היא בעלת הברית הגדולה של סוריה והסיוע שלה במלחמת האזרחים קירב את אסד להכרעה במלחמה. טורקיה תומכת במורדים.

 

רוסיה וטורקיה קיוו שהפיכת האזור למפורז תמנע, או לפחות תעכב, את המתקפה הגדולה שתכנן אסד באזור – שהדאיגה את העולם. בפועל היו קשיים ביישום ההסכם וכרגע יש חשש שהוא יקרוס.

ולדימיר פוטין פגישה עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן בסוצ'י רוסיה (צילום: EPA)
פוטין וארדואן בפגישה בספטמבר(צילום: EPA)
 

מורדים ג'יהאדיסטים סירבו לסגת מהאזור המפורז בתאריך היעד - אמצע אוקטובר, ומאז היו כמה מתקפות ועימותים באזור – הפעם האחרונה אתמול בכפר ג'רנאז. החודש האשימה מוסקבה את המורדים בניסיון לשבש את ההסכם. המורדים אמרו שאסד ובעלי בריתו ממשיכים לתקוף את האזור.

 

ההסכם על הקמת אזור מפורז באידליב נועד להגן על שלושה מיליון איש שחיים במחוז ממתקפות של הצבא הסורי, וכן על תושבים במחוזות הסמוכים, חלב ובחמה. המשטר הסורי מתעקש שההסכם זמני, ושבסופו של דבר אידליב תחזור לשליטת הממשלה - בדרך לניצחון במלחמת האזרחים שפרצה במרס 2011 ושגבתה את חייהם של יותר מ-360 אלף בני אדם.

נשיא סוריה בשאר אסד (צילום: רויטרס)
נשיא סוריה בשאר אסד(צילום: רויטרס)
 

הדרך של אסד לניצחון: המטרה – אידליב ()
 

טורקיה, רוסיה ואיראן מנסות לקדם מו"מ בין אסד למורדים, ובשבוע הבא אמור להתקיים סבב נוסף של שיחות באסטנה בירת קזחסטן. אתמול הודיע משרד החוץ הטורקי שהממשלה הסורית וארגוני המורדים ביצעו עסקת חילופי אסירים בצפון המדינה. בטורקיה בירכו על הצעד ואמרו שמדובר בצעד הכרחי לבניית אמון בין הצדדים הלוחמים.

 

לאורך המלחמה האשימו המורדים את המשטר הסורי במתקפות כימיות באזורים בשליטתם. צוות חקירה של האו"ם והארגון למניעת הפצת נשק כימי האשים את אסד בשימוש בגז כלור בשתי מתקפות לפחות, ב-2014 וב-2015, ובשימוש בגז העצבים סארין באפריל 2017 בעיירת המורדים חאן שייחון במתקפה שגבתה את חייהם של כמאה בני אדם. בעקבות אותה מתקפה החליט דונלד טראמפ על תקיפה נרחבת בסוריה.


פורסם לראשונה 24/11/2018 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוריה טוענת: 44 נפגעו בתקיפה כימית בחלב
מומלצים