שתף קטע נבחר

 

מסתכלים קדימה: המועמדים הדמוקרטים האפשריים לנשיאות ארה"ב

הניצחון הסוחף בבחירות לבית הנבחרים החזיר למפלגה הדמוקרטית את הצבע ללחיים - ובעיקר את הרצון לכבוש מחדש את הבית הלבן. אלה רק כמה מהמועמדים הפוטנציאליים שיתמודדו נגד טראמפ ב-2020. וגם: המאבק של ננסי פלוסי על תפקיד יו"ר בית הנבחרים

אחרי הניצחון הסוחף בבית הנבחרים האמריקני בתחילת החודש, המפלגה הדמוקרטית בארצות הברית נערכת לקראת תחילת הקדנציה בקונגרס ומחשבת את צעדיה לקראת הבחירות הבאות לנשיאות ב-2020.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

  

סיכום בחירות האמצע בארה"ב באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סיכום בחירות האמצע בארה"ב באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמה מהדמויות הבולטות שמזוהות עם המפלגה כבר הספיקו להביע עניין במרוץ נגד הנשיא המכהן דונלד טראמפ - וחלקן אף החלו במסעות במדינות עם הפריימריז המוקדמים, בהן איווה, ניו המפשייר ודרום קרוליינה, לצורך גיוס תמיכה. עם זאת, מרביתן עדיין לא הכריזו באופן רשמי על מועמדותן חרף הדיווחים על פגישות עם תורמים פוטנציאליים.

 

ג'ו ביידן

סגן הנשיא לשעבר מתקופתו של ברק אובמה אמר בחודש שעבר כי הוא "אינו מתמודד לנשיאות כרגע". אך עם זאת, כבר בתחילת השנה דווח כי ביידן - בעל מדליית החירות, שחרש את המדינה לטובת מועמדי המפלגה בבחירות האמצע - שוחח עם יועציו על הקמת צוות לקמפיין העתידי שלו.  

ג'ו ביידן (צילום: AP) (צילום: AP)
ג'ו ביידן(צילום: AP)

יצוין כי על אף גילו המתקדם של הנשיא המכהן (76) - אם ביידן אכן יזכה במרוץ לנשיאות הוא יושבע בגבעת הקפיטול בגיל 78 ושלושה חודשים.

 

מייקל בלומברג

מועמד נוסף שעלה בבורסת השמות של הדמוקרטים הוא ראש העיר לשעבר של ניו יורק, היזם מייקל בלומברג. המיליארדר הדמוקרטי הצטרף בעבר לשורות הרפובליקנים, הכריז על עצמו כמועמד עצמאי וחזר בחודש שעבר למפלגת הבית.

.

מייקל בלומברג ()
מייקל בלומברג

באתר האמריקני Axios דווח לפני כחודשיים כי בלומברג השקיע לא פחות מ-100 מיליון דולר לטובת מועמדי המפלגה הדמוקרטית בבחירות האמצע. זוהי לא הפעם הראשונה שאיש העסקים היהודי שוקל לנסות את מזלו בבית הלבן, ובריאיון לרשת CNN הוא הודה שיגבש את החלטתו הסופית עד פברואר 2019.

 

קמלה האריס

הסנאטורית מטעם מדינת קליפורניה הייתה האישה הראשונה ממוצא אפריקני ואסיאתי שנבחרה לתפקיד התובעת הכללית של המדינה המוזהבת. האריס בת ה-54 זכתה לכבוד שפוליטיקאים מעטים זוכים לו אחרי שנה אחת בלבד בסנאט - והיא החברה הצעירה ביותר בוועדת המשפט של הסנאט שאחראית בין השאר למינוי בכירים ומעקב אחר משרד המשפטים.

 

קמלה האריס (צילום: AFP)
קמלה האריס(צילום: AFP)

האריס עלתה לתודעה גם בזכות שאלותיה הנוקבות בשימוע הציבורי שנערך לשופט ברט קאבנו על רקע הטענות כי תקף מינית כשהיה סטודנט. "היא עורכת דין אמיתית, פשוט מקצוענית", החמיא לה הסנאטור הדמוקרטי הבכיר ריצ'רד בלומנטל, שגם מכהן בוועדה. עם זאת, את צעדיה הראשונים לקראת ההתמודדות החלה עוד לפני השימוע - וגייסה קרוב לחמישה מיליון דולר לטובת מועמדי המפלגה בבחירות האמצע.

 

ברני סנדרס

המועמד לשעבר לנשיאות ארצות הברית והסנאטור מוורמונט נמנה יחד עם ביידן על המועמדים הפוטנציאליים לנשיאות המבוגרים ביותר  - ואם יזכה יושבע בגיל 81. הוא לא נחשב לאוהד גדול של ישראל - ובחודש אפריל האחרון הסנאטור היהודי צייץ בחשבון הטוויטר שלו כי הוא לא מאמין לטענות הישראליות, לפיהן עשרות ההרוגים באחת ההפגנות על הגדר בעזה היו אנשי חמאס.

 

ברני סנדרס (צילום: AP) (צילום: AP)
ברני סנדרס(צילום: AP)

סנדרס זכה לאחרונה בקדנציה שלישית בסנאט האמריקני ובריאיונותיו האחרונים אמר כי בחירות האמצע האחרונות, שבהן נבחרו לבית הנבחרים גם פלסטינית, צעירה בת 29 מניו יורק ומושל הומו, מראות כי אזרחי ארה"ב מוכנים גם לנשיא פרוגרסיבי.

 

בטו אורורק

הכוכב של המפלגה הדמוקרטית שסחף את המצביעים בבחירות האחרונות לסנאט מטעם מדינת טקסס. אורורק בן ה-46, חבר בלהקת רוק לשעבר, הצליח לשלהב את תושבי המדינה האדומה בדרום ארה"ב כשהתמודד נגד הסנאטור המכהן טד קרוז. הוא זכה לתמיכה נרחבת במערכת הפוליטית, אך גם מסלבריטאים משפיעים לא פחות, דוגמת ביונסה.

 

ארה
הכוכב הדמוקרטי. בטו אורורק(צילום: AFP)

מלבד התמיכה הגדולה שזכה לה לפני הבחירות, הכריזמה של אורורק גרמה ליריבו קרוז לבקש את תמיכתו של שנוא נפשו דונלד טראמפ - מה שלבסוף סייע לו לגבור על אורורק ב-2.9%. תומכי המפלגה הדמוקרטית כבר קראו לפוליטיקאי הטרי יחסית (בסך הכל חמש שנים בבית הנבחרים) להציע את עצמו למרוץ הנשיאותי.

 

אליזבת וורן

הסנאטורית ממדינת מסצ'וסטס נחשבה לאחת מתומכותיה הגדולות של הילרי קלינטון בקמפיין הבחירות לנשיאות בשנת 2016. וורן מזוהה יחד עם ברני סנדרס כאחת החברות הליברליות יותר במפלגה הדמוקרטית.

 

אליזבת וורן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אליזבת וורן(צילום: AFP)

לאחרונה היא עלתה לכותרות בעקבות מוצאה, לאחר שהנשיא טראמפ הזכיר פעמים רבות כי הוא אינו מאמין שאבותיה נמנו על הילידים האמריקנים וכינה אותה "פוקהונטס". בתוצאות בדיקת DNA שפורסמו בחודש שעבר עלה כי קיימת אצל וורן סבירות גבוהה לשורשים אמריקניים ילידיים - ופרופסור באוניברסיטת סטנפורד שניתח את התוצאות העריך כי מדובר בשישה עד עשרה דורות אחורה.

 

ג'ון דילייני

חבר בית הנבחרים מטעם מדינת מרילנד הכריז באופן רשמי על כוונתו להתמודד ביולי אשתקד, שבעה חודשים בלבד לאחר שנבחר בפעם השלישית לייצג את ארצו. שמו של איש העסקים לשעבר אינו מוכר לציבור הרחב במיוחד, ודווקא בגלל זה הוא היה הראשון ממפלגתו שהכריז על מועמדותו. 

 

ג'ון דילייני (צילום: AP)
ג'ון דילייני(צילום: AP)

על פי כלי התקשורת האמריקניים, דילייני הספיק לבקר בכל 99 המחוזות של מדינת איווה בתקווה להעלות את סיכוייו בבחירות המקדימות של המפלגה לקראת המרוץ לנשיאות.

 

ג'וליאן קסטרו

ג'וליאן קסטרו בן ה-44, ראש העיר לשעבר של סן אנטוניו שבטקסס ומזכיר השיכון והפיתוח העירוני בממשל אובמה, טרם הכריז על מועמדותו באופן רשמי. בחודשים האחרונים הוא הגביר את תדירות ריאיונותיו בתקשורת וב"ביזנס אינסיידר" דווח כי הפוליטיקאי הצעיר כבר התחיל להיפגש עם תורמים פוטנציאליים לבחירות הקרובות.

 

ג'וליאן קסטרו (צילום: AP)
ג'וליאן קסטרו(צילום: AP)

בבחירות 2016 קסטרו נמנה על הרשימה המצומצמת של מועמדים אפשריים לתפקיד סגן הנשיא של הילרי קלינטון, אך לבסוף הסנאטור טים קיין נבחר להתמודד לצדה.

 

המאבק על תפקיד יו"ר בית הנבחרים

ננסי פלוסי (צילום: AFP)
ננסי פלוסי(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים נחשבת ננסי פלוסי לאישה החזקה ביותר במפלגה הדמוקרטית. מתוקף היותה מנהיגת המיעוט בקדנציה האחרונה, בארה"ב העריכו כי היא תהיה זו שתעמוד בראש בית הנבחרים בשנתיים הקרובות.

 

עם זאת, בשבוע הקרוב חברי המפלגה שמכהנים בבית הנבחרים יערכו בחירות פנימיות לאישור מועמדותה לתפקיד החל מינואר. חברי המפלגה שמתמודדים נגד פלוסי בת ה-78 אינם מאיימים עליה באופן ממשי, אך נכון לעכשיו היא נאלצת להתמודד עם לא פחות מ-15 מתנגדים שעלולים להחליש אותה בבחירות.

 

אך ריבוי המועמדים הוא לא הבעיה היחידה של פלוסי, שהייתה האישה הראשונה בתפקיד יו"ר הרוב בין השנים 2011-2007. אם תיבחר - היא תצטרך את תמיכתם של כל חברי המפלגה כדי לגבור על התנגדות הרפובליקנים.

 

חלק מיריביה של פלוסי קראו לערוך עימות לקראת הבחירות הפנימיות לתפקיד יו"ר הבית, ובשלב מסוים לא פחות מ-17 חברי המפלגה חתמו על מכתב שמתנגד למינויה. אך הפוליטיקאית הוותיקה פועלת בכל הדרכים כדי לרכך את כיסי ההתנגדות - ובימים האחרונים היריבים החלו לוותר על ההתמודדות נגדה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בטו אורורק, מכוכבי המפלגה הדמוקרטית
צילום: רויטרס
מומלצים