בלי ספרים ושיעורי בית: הודו שומרת על גב התלמידים
הודו חוששת שדור העתיד יסבול מבעיות גב בגלל תיקים עמוסים. היא דורשת להגביל את כמות ספרי הלימוד, ולא לתת שיעורי בית בכיתות א' ו-ב'
הודו חוששת שבמדינה גדל דור שיסבול מבעיות גב קשות, והחליטה לפעול. היא גינתה את בתי הספר שגורמים לילדים לסחוב תיקים עמוסים בספרים, ונותנים שיעורי בית לילדים קטנים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הודו פרסמה הנחיות חדשות עם הגבלות למשקל המקסימאלי של התיקים, בהתאם לגיל התלמידים. בהנחיות ציטטה המדינה מחקרים שמראים את ההשפעה הגדולה שיש לתיקים הכבדים על עמודי השדרה של הילדים. לפי ההנחיות החדשות אסור לתת שיעורי בית לילדים בכיתות א' ו-ב', וצריך לוודא שספרי הלימוד שלהם נשארים בכיתה ולא חוזרים איתם הביתה.
לפי אחד המחקרים 68% מהילדים לפני גיל תיכון עלולים לסבול מכאבי גב קלים, שבהמשך יתפתחו לכאבים כרוניים ואפילו לגיבנת. באותו מחקר השתתפו יותר מ-2,500 ילדים ו-1,000 הורים בערים גדולות בהודו. לפי המחקר 88% מהילדים בגילאי שבע עד 13 סוחבים לבית הספר יותר מ-45% ממשקל גופם.
ראשמי טאפקה, אם לשניים, אמרה שהתיקים הכבדים משקפים את התכנון הלקוי של לוחות הזמנים. היא תומכת ביוזמה להגביל את המשקל בתיקי בית הספר, ולהפחית את שיעורי הבית. "אם בתי הספר היו מתכננים מראש, הם היו יכולים לחזור בכיתות על נושאי הלימוד וכך להפחית את המשקל. לילדים שלי קשה לסחוב כל כך הרבה ספרים".
הילדים של ראשמי לומדים בבית ספר פרטי במומבאי, שנמצאת במדינת מהאראשטרה. במדינה מסכימים שמשקל התיקים לא צריך להיות יותר מ-10% ממשקל הילדים. "הבת העדינה שלי חייבת לסחוב 4 ו-5 ק"ג של ספרים בתיק לבית הספר, ולקחת אוכל ובקבוק מים בתיק נפרד", אומר רג'ינדר שוקלה, שבתו לומדת בבית ספר במדינת אוטאר פראדש, המדינה המאוכלסת ביותר בהודו.
בתי ספר רבים התחילו להשתמש במקרנים כדי להבטיח שלא צריך להביא ספרי לימוד לשיעורים. אבל באזורים הכפריים של הודו המצב שונה, והילדים צריכים לעשות דרך ארוכה לבתי הספר (ולפעמים גם לחצות נהרות) עם תיקים כבדים מאוד.