בדרך לקואליציה בינלאומית נגד תקיפות סייבר
אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל אירח יותר מ-40 בכירים מ-17 מדינות לכנס בנוא הגנה בסייבר. קצין באגף: "כבר היום יש ניסיונות לייצר שותפויות הגנה בסייבר בין מדינות"
אגף התקשוב וההגנה בסייבר בצה"ל אירח בפעם השנייה כנס נרחב בנושא הגנה מפני איומי הסייבר. יותר מ-40 נציגים הגיעו מ-17 מדינות מכל היבשות. קצין בצה"ל העריך כי תוך כמה שנים תתגבש קואליציה בינלאומית שתפעל בנושא.
קצין באגף התקשוב אמר בשיחה עם ynet כי לא מן הנמנע שתוך כמה שנים תתגבש קואליציה בינלאומית של מדינות שייאבקו יחד באויבים משותפים שמשתמשים בסייבר כנשק "רך" לתקיפת צבאות ונכסים אסטרטגיים. זאת כמו קואליציות בינאלומיות שכבר תוקפות יחד במזרח התיכון ארגוני טרור כמו דאעש.
"כבר היום יש ניסיונות לייצר שותפויות הגנה בסייבר בין מדינות, דרך האו"ם או דרך נאט"ו", הוסיף הקצין.
המטרה הרשמית של הסמינר הבינלאומי, שנמשך כשבוע ונקרא "סייבר סקיוריטי", הייתה לחלוק מידע בנוגע לתצורות ההגנה בסייבר של כל מדינה, בדגש על ישראל המארחת.
כמה מהמדינות ששלחו נציגים לכנס, בהם פקידים בכירים או גנרלים, ביקשו שלא לחשוף את זהותן בשל רגישויות שונות. אלו שכן פורסם שהגיעו הן בין היתר ברזיל, אוסטריה, ארה"ב, בולגריה, קולומביה, מקסיקו, יפן, פנמה, הודו, טנזניה וגרמניה.
"כל הגורמים שהגיעו היו נציגי שלטון רשמיים ולא מחברות פרטיות. נתנו להם סקירות שהציגו את האקו סיסטם ההגנתי של מדינת ישראל בפן המבצעי-טכנולוגי לצד אתגרי כוח האדם שמעסיקים את כולם", אמר הקצין. "עלו בכנס שאלות כמו מה קורה אם מפילים למדינה בנק או מאגר נתונים מדינתי?".
במהלך הכנס ביקרו הנציגים הזרים בבסיסי צה"ל ובקרית ההיי-טק והתקשוב שמוקמת בבאר שבע, התרשמו ממתקן מאמן הסייבר של צה"ל והציגו את תפיסת ההגנה בסייבר של מדינתם.
איום הסייבר הפך מזמן ממדע בדיוני לכזה שכבר מומש נגד ישראל. בשנה האחרונה הותרה לפרסום פרשייה אחת, כנראה ראשונה אך לא אחרונה, של מהלך התקפי בסייבר שביצעה איראן נגד צה"ל, אך הוא נחשף בעודו באיבו וסוכל.
ניסיונות לתקוף בסייבר יעדים ישראלים רשמיים על ידי גורמים עוינים, חלקם מדינתיים ואחרים קשורים לארגוני טרור כחמאס וחיזבאללה, מבוצעים מדי יום מרחבי העולם ולרוב נהדפים. לא מדובר בניסיונות תקיפה של אתרי אינטרנט ישראליים, אלא בניסיונות ממשיים להפיל חומות הגנה ולחדור לתוך מערכות צה"ל. בנוסף נרשמים כל העת ניסיונות לחדור, לשבש ולהשתלט על חברות סלולר ישראליות, תחנות כוח ועוד.