שתף קטע נבחר

 

אש והרס בלב פריז: "להרוג את הבורגנים"

110 פצועים ו-300 עצורים במהומות הגדולות בעיר בשנים האחרונות. אנשי "האפודים הצהובים" מחו על יוקר המחיה ועליית מחירי הדלק, הציתו בניינים ומכוניות והרסו חנויות. גם פסל של מריאן, הסמל הלאומי, לא נותר חסין. מבחן גדול למקרון, ששיעור התמיכה בו הוא 20% בלבד: "לא אקבל אלימות"

 

המהומות בפריז, אמש    (צילום: רויטרס)

המהומות בפריז, אמש    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המפגינים שהתפרעו אתמול בלב פריז אחראים למהומות הקשות בעיר בשנים האחרונות. אלפי מפגינים, אנשי "האפודים הצהובים", התעמתו עם השוטרים, הציתו בניינים ומכוניות והשחיתו חנויות בשאנז אליזה. הם לא חסו גם על פסל של מריאן, הסמל הלאומי של צרפת. הפסל הושחת באתר שער הניצחון.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חלק מהמפגינים הצעירים, שהיו רעולי פנים, הגיעו למחאה עם מוטות ברזל וגרזנים והשליכו אבנים לעבר השוטרים. לפי רויטרס לפחות שני בניינים ועשרות מכוניות הוצתו. המפגינים גם הציתו ניידת משטרה וגנבו רובה מאחת הניידות. השוטרים הגיבו לאלימות של המפגינים בירי גז מדמיע והשתמשו בזרנוקי מים. המשטרה דיווחה על קרוב ל-300 עצורים ו-110 פצועים בהפגנות (20 מהם שוטרים).

 

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: EPA)
אש ליד שער הניצחון(צילום: EPA)

פסל של מריאן הסמל הלאומי צרפת שער הניצחון (צילום: EPA)
נזק לפסל של מריאן בשער הניצחון(צילום: EPA)

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AP)
המפגינים הפכו מכוניות בלב פריז(צילום: AP)

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
זו השבת השלישית שבה יוצאים אנשי "האפודים הצהובים" למחות על העלייה במחירי הדלק. למרות שמספר המפגינים אמש היה נמוך בהשוואה לשבוע שעבר, אלו שיצאו לרחובות היו נחושים להיאבק באלפי השוטרים שנשלחו לשמור על הסדר. "אנחנו במצב של התקוממות, מעולם לא ראיתי דבר כזה", אמרה ז'אן דאוסטרה, ראש הרובע השמיני של פריז.

 

בשדרת פוש היוקרתית ליד שער הניצחון, שם נמצאות שגרירויות ובנייני פאר, עקרו המפגנים ספסלים כדי לחסום את הכבישים. אחד המפגינים נופף בדגל פיראטים. ליד מלון ריץ הפכו המפגינים מכוניות חונות והציתו ניידת, והפילו עצי חד מולד שמקשטים את הרחובות.

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בשאנז אליזה דהרו ניידות המשטרה לעבר המפגינים. החנויות, שבתקופה הזו של השנה עמוסות בקונים לקראת חג המולד, נותרו סגורות. בעלי החנויות אטמו את החלונות. ברויטרס דיווחו על 19 תחנות רכבת בלב העיר שנסגרו בגלל המהומות.

 

המשטרה הצרפתית טוענת שכמה מאות פעילים קיצוניים, מימין ומשמאל, שלהבו את המפגינים שמחו על העלאת המסים על הדלק. במהומות השחיתו המפגינים גם חנויות – כולל חנות "אפל סטור" חדשה – וריססו כתובות על סניפי בנקים. האות A, סמל האנרכיזם, רוססה על אחד הסניפים.

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AFP   )
(צילום: AFP )

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"האפודים הצהובים" כינו את עצמם כך בשל החובה להחזיק במכוניות אפודי בטיחות לשעת חירום. למחאה הזאת עדיין אין הנהגה ברורה ובמערכת הפוליטית, כמו במשטרה, מעריכים שמדובר בניסיונות הסתה של אנשי ימין ושמאל קיצוני. הפוליטיקאים מגנים את האלימות, אך חלקם אומרים שמקרון משלם את המחיר על הסירוב לעצור עליית המסים על הדלק. עלייה נוספת תהיה בחודש הבא.

 

מקרון, שנמצא בארגנטינה, אמר אמש שאין שום דבר שמצדיק את האלימות בלב פריז. ברחוב הצרפתי לא כולם מסכימים איתו. זו המחאה הגדולה ביותר שאיתה מתמודד מקרון. אתמול קראו חלק מהמפגינים לנשיא להתפטר. "אני תמיד מקשיב לאופוזיציה, אבל לעולם לא אקבל אלימות". אחוז התמיכה במקרון בצרפת עומד על 20 בלבד.

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

ההפגנה על יוקר המחייה בפריז (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בנוסף למחאה האלימה בבירה היו עוד הפגנות, בפריז וברחבי צרפת, נגד יוקר המחיה. רבים מהמפגינים קיוו שמקרון ישמע את התלונות שלהם על יוקר המחיה, והקושי שלהם לגמור את החודש עם משכורת או פנסיה שלא מספיקות להם.

 

שנטל, בת 45 שהגיעה להפגין בפריז עם בעלה ושני הילדים, אמרה ש"השתיקה של מקרון" נענתה ב"אלימות לגיטימית". "אני מסיימת כל חודש עם אוברדראפט של 500 אירו. כבר שלוש שנים לא יצאנו לחופש", אומרת שנטל, עובדת מדינה שמרוויחה 1,700 אירו בחודש.

עמנואל ו בריז'יט מקרון פורום כנס G-20 G20 ארגנטינה בואנוס איירס כלכלה (צילום: AFP)
מקרון ורעייתו בסוף השבוע בארגנטינה(צילום: AFP)

"האנשים נואשים, להרוג את הבורגנים", נכתב על שלטים בהפגנות בפריז. "אני תומכת ב'אפודים הצהובים', אבל אני רואה את כל האלימות הזאת וזה בלאגן, בא לי לרצות לבכות", אמרה פאני, אחות בת 47. "זה כמו המהפכה". רומיין, בן 39 שעובד באופרה גרנייה, אמר שהוונדליזם הוא "רוע הכרחי" ו"דרך לבטא את עצמך". עם זאת הוסיף: "לשרוף מכוניות של אנשים זה לא קול".

 

מדובר במהומות הקשות בפריז מאז 2005 לפחות. אז היו עימותים בפרברי העיר, בעקבות מתיחות גדולה בין המשטרה לצעירים בשכונות עוני. המהומות ההן הסתיימו במותם של שני צעירים.


פורסם לראשונה 01/12/2018 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אש ליד שער הניצחון
צילום: EPA
מומלצים