שתף קטע נבחר

 

הקורסים והציונים זויפו: "ישראלים שילמו 15 אלף אירו תמורת תעודת רופא מארמניה"

החלו הארכות המעצר ל-40 החשודים בפרשת זיוף הדיפלומות. חושף הפרשה, ד"ר פכרי חסן, סיפר ל-ynet: "ראיתי שסטודנטים קופצים שנה. גילינו כנופיה שבראשה עמדו בחור סורי ובחור עזתי. מסרתי את כל החומר למשרד הבריאות. הם סיכנו חיים". אחד הסנגורים: "אז למה נתנו לרופאים להמשיך לעבוד?"

 

חושף הפרשה בשיחה עם ynet

חושף הפרשה בשיחה עם ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פרשת תרמית הרופאים : לבית המשפט השלום בנצרת הובאו משעות הצהריים (יום א') עשרות מהחשודים בהתחזות לרופאים ורוקחים על סמך שימוש בתעודות מפוקפקות מאוניברסיטאות בארמניה. כבר בתחילת הדיון הראשון אמר התובע מטעם המשטרה, יורי סטסטניקוב, שהמסמכים שהציג למשרד הבריאות מצביעים עף זיוף "מקום הלימודים, היקף הלימודים ומשכם, שמות הקורסים שנלמדו והציונים שקיבל... בחלק מהמסמכים זויפו חלק מהפרטים, ובאתרים זויפו כולם". הוא הוסיף בדיון כי בפרשה צפויים להיחקר עוד עשרות מעורבים, חלקם כחשודים וחלקם כעדים.

 

הבוקר עצרה היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז צפון 40 רופאים, סטאז'רים ורוקחים מהמגזר הערבי שהציגו בפני משרד הבריאות תעודות סיום לימודי רפואה ורוקחות מאוניברסיטאות בארמניה, אף שבפועל הם למדו שם פרק זמן קצר מבלי שסיימו את תקופת הלימודים הנדרשת. על בסיס תרמית זו קיבלו החשודים רישיון לעסוק במקצועות רפואה בארץ. בפעולה מתואמת פשטו כוחות משטרה על בתי החשודים ברחבי הארץ ועצרו אותם בו זמנית, מלקיה בדרום ועד מג'דל שמס בצפון. חלק מהחשודים עובדים בבתי חולים, בהם ברזילי, קפלן, אסף הרופא ועוד, ואחרים עובדים במוסדות ציבוריים אחרים. אחד מהרופאים המתחזים היה רופא בשירות בתי הסוהר.

 

חושף הפרשה הוא ד"ר פכרי חסן, שבזמנו שלח מכתב אנונימי למשרד הבריאות והביע חשש שרופאים ומתמחים המציגים תעודות של אוניברסיטאות מסוימות בארמניה לא באמת למדו רפואה כנדרש. היום הוא סיפר ל-ynet: "זה התחיל בזמן ביקור שלי ושל יו"ר ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל בזמנו במולדובה. עמותת רופאי השיניים הערבים בישראל, שאני עומד בראשה, שומרת על קשר עם הסטודנטים בחו"ל. בביקור התקיימו ישיבות עם ראשי אוניברסיטה, הסטודנטים ועוד, ושם קיבלנו רושם שדברים לא הולכים בסדר".

 

הארכת מעצר לחשודים בפרשה    (צילום: שמיר אלבז)

הארכת מעצר לחשודים בפרשה    (צילום: שמיר אלבז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אוניברסיטת מוכתר גוש בארמניה

אוניברסיטת מוכתר גוש בארמניה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

נעצרו רופאים סטאז'רים רוקחים קיבלו תעודות תעודה דיפלומה ארמניה (צילום: דוברות המשטרה)
.(צילום: דוברות המשטרה)

נעצרו רופאים סטאז'רים רוקחים קיבלו תעודות תעודה דיפלומה ארמניה (צילום: דוברות המשטרה)
.(צילום: דוברות המשטרה)

ד"ר חסן הוסיף: "לדוגמה, סטודנטים שסיימו שנה שנייה או שלישית באוניברסיטה בג'נין או בירדן או במדינה אירופאית אחרת - קופצים שנה ומסיימים לפני קולגות שלמדו איתם בכיתה. המשכנו לחקור את התופעה והתברר שהייתה כנופיה שמסדרת את כל הנושא הזה. בראש הכנופיה עמד בחור ממוצא סורי שקוראים לו עארה. הוא ישב במולדובה ובארמניה ועזר לו בחור בשם אבו אל-ואחיד מעזה, שדרך אגב מת לפני כמה חודשים. הם עמדו בקשר עם כנופיה ישראלית בארץ".

 

לדבריו, כל אחד מהסטודנטים שהיה מעוניין בקיצור דרך כזה שילם 15 אלף אירו בתמורה לקבלת תעודה מארמניה. "מסרתי את כל החומר שהיה בידי ואת כל הראיות שאספתי למשרד הבריאות, לד"ר אמיר שאנון, מנהל אגף רישוי מקצועות רפואיים לשעבר", הוסיף ד"ר חסן. "הוא מסר את התלונה במשטרה בשם משרד הבריאות. נתתי עדות מפורטת במשטרה".

 

- אתה חושב שהמעצרים האלה יכולים למגר את התופעה הזו?

"אני מקווה שימגרו את התופעה הזו כי אנחנו מדברים על זיוף של יותר מ-217 תעודות ומתוכן 57 תעודות של רופאי שיניים. כנראה המשטרה עצרה את אלה שכבר עובדים כרופאים בארץ, אבל יש עוד שעדיין לא מורשים לעבוד בארץ. הם לא קיבלו היתר אבל יש להם תעודות מזויפות מארמניה. אני מקווה שלאלה גם לא יתנו".

 

- אלה שעבדו סיכנו חיי אנשים בבית חולים?

"כמובן. למה פעלנו - עמותת רופאי השיניים הערבים ואני אישית - נגד התופעה הזאת? היא מסוכנת ביותר. ללמוד רפואה זה לא דבר פשוט. התעלמות מבריאות של אנשים זה פשע חמור".

 

הסנגור: אז למה נתנו לרופאים להמשיך לעבוד?

מעצרו של החשוד הראשון הוארך בארבעה ימים. סנגורו טען שיש לשחרר אותו היות שהמסמכים נמצאים בידי המשטרה ולא ניתן לשבש את החקירה. הוא העיר שהמשטרה לא הפסיקה את עבודת הרופאים במהלך החקירה.

 

השופטת לילי יונג גפר קבעה שיש תשתית ראייתית וחשד סביר נגד החשוד: "המעשים המיוחסים חמורים מאין כמותם. אין מדובר במעשי זיוף או מרמה שנועדו אך ורק לקבלת כספים או טובות הנאה, אלא מדובר בניסיון לקבל רשות לטפל כרופא בבני אדם, כאשר החשוד יודע שאין הוא כשיר לביצוע טיפולים ואבחנות, כי לא עבר את ההכשרה המתאימה וכי הוליך שולל את הגורמים במשרד הבריאות לסבור כי ניתן לבטוח וכי המטופלים יזכו לטיפול רפואי נאות. מדובר אפוא במעשים שבהצלחתם יש לא רק להעניק לחשוד טובת הנאה שהיקפה עצום, אלא גם לסכן את שלומם של בני אדם".

הארכת מעצר לרופאים, סטאז'רים ורוקחים אשר הציגו במרמה תעודות מארמניה (צילום: אפי שריר)
הארכת מעצר לחשודים בפרשה(צילום: אפי שריר)
 

עו"ד מוחמד נעאמנה, המייצג את אחד הרופאים הפעילים שנעצרו, תושב הצפון, אמר כי לא היה מקום לעצור את החשודים וניתן היה להסתפק בבירור מול משרד הבריאות: "הלקוח שלי מכחיש את המיוחס לו, הוא למד כדין והגיש מסמכים כדין. הבעיה היא אחרת. אם משרד הבריאות חושב שאנשים שלא למדו כראוי יכולים לעבור את מבחני ההסמכה שלהם, אז מי שהכין את המבחנים האלה, חייב לבחון את עצמו.

 

"יותר מכך: החקירה הזו אינה חדשה, ואם במשרד הבריאות ובמשטרה יודעים שהרופאים האלה עובדים בבתי החולים ובמרפאות, מדוע לא הפסיקו את עבודתם אם הם מסכנים את החולים? מי שנותן לרופא את הרישיון יכול גם להשעות אותו, ולא צריך להגיע למצב של מעצרים. המשטרה ומשרד הבריאות פשוט מעוררים רעש תקשורתי סביב המעצרים המיותרים האלה, ואפילו השם של החקירה, 'רישיון להרוג', נועד לעודד את התהודה הזו".

 

פקד סוזנה זנדר מימ"ר צפון אמרה לפני הדיונים כי החשודים הציגו מסמכים מזויפים ובגינם קיבלו שלא כדין היתר לעבור את הבחינה, ולעבוד הרופאים בישראל. "אלה אנשים שביודעין טיפלו וסיכנו חיי אדם", אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
הארכת המעצר לחשודים
צילום: אפי שריר
מומלצים