ישראל לא תפצה את הרופא מעזה שאיבד שלוש מבנותיו מירי פגזי צה"ל בעופרת יצוקה
בית המשפט דחה את תביעת הנזיקין של ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש בנימוק שהאירוע התרחש תוך כדי פעולה מלחמתית. כמו כן קבע השופט: ללא ידיעת האב הוסלק בבית אמל"ח של ארגוני טרור, מה שהחריף את ממדי האסון
ישראל לא תפצה את הרופא הפלסטיני תושב עזה, שבמהלך עופרת יצוקה ב-2009 דיווח בשידור חי לערוץ 10 על מות שלוש מבנותיו ואחייניתו מפגיעת פגזי טנק של צה"ל בבית המשפחה. בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה לאחרונה את תביעת הנזיקין שהגיש ד"ר עז א-דין אבו אל-עייש, והשופט שלמה פרידלנדר כי לא רק שהאסון התרחש במסגרת "פעולה מלחמתית" שהמדינה אינה נושאת באחריות נזיקין בגינה, אלא שבבית הוסלק אמל"ח של ארגוני טרור שהגביר את הפגיעה.
ב-16 בינואר 2009 נורו שני פגזים לדירתה של משפחה בג'בליה. כתוצאה מהירי נהרגו שלוש אחיות, בנותיו של אבו אל-עייש, בת דודתן, וכמה בני משפחה נוספים נפצעו. האב, שעבד בעבר במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר, תבע יחד עם בני משפחה אחרים את המדינה בטענה שביתו לא היווה כל סכנה לכוח צה"ל ששהה במרחק כמה קילומטרים משם, ולכן לא היה לא הייתה לירי כל הצדקה מבצעית.
משרד הביטחון, שיוצג על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), טען לטעות בזיהוי במסגרת פעולה מלחמתית. מפקד הטנק שאישר את הירי העיד שבמקום ובזמן האירוע ירו ארגוני טרור על כוח צה"ל. לדבריו זוהו תצפיתנים בדירה בבניין גבוה - שבדיעבד התברר שהייתה של משפחת אבו אל-עייש – כשהם מכווינים את האש על הכוח.
לפיכך הורה מפקד הטנק לירות שני פגזים לתוך אותה דירה. כאמור, בדיעבד התברר שהדמויות החשודות בבית לא היו תצפיתני אויב, אלא בני המשפחה.
"מסקנתי מניתוח הראיות הייתה כי אכן התחוללה אותה שעה לחימה בגזרה שבה שכן בית הרופא, אשר סיכנה את כוח צה"ל, כתב השופט פרידלנדר. "עוד עולה מחומר הראיות, ומרסיסים שנמצאו בגופן של כמה מן הפצועות, כי בבית הרופא הוסלק - בוודאי שלא בידיעתו - חימוש של ארגוני הטרור, אשר התפוצץ בעקבות ירי הפגזים והגביר את ממדי האסון.
"במסגרת אותה לחימה נחשדו דמויות בבית הרופא כתצפיתני אויב, ולפיכך נורו לעברם הפגזים שפגעו במשפחת הרופא. בנסיבות אלה, קבעתי כי הירי לעבר מי שנחזו כתצפיתנים... היה בגדר 'פעולה מלחמתית', שהמדינה אינה נושאת באחריות בנזיקין בגינה".
עורכי הדין אריאל אררט וניר גנצ'רסקי שייצגו את המדינה מסרו: "פסק הדין קיבל את כל טענות המדינה בנוגע לאירוע המצער נשוא ההליך. האירוע התרחש במסגרת לחימה בלב רצועת עזה במהלך מבצע 'עופרת יצוקה'. ביהמ"ש קבע כי מדובר בפעולה מלחמתית אשר מקנה חסינות למדינה מפני אחריות בנזיקין. למעלה מן הצורך, ביהמ"ש גם קבע כי גם לא הייתה התרשלות בפעילות הכוח במקום וכי פעילותו הייתה סבירה בנסיבות העניין".