אישום: ניסו להבריח טלפונים לאסירים ביטחוניים באמצעות רחפן
כתבי אישום הוגשו נגד שמונה בני אדם בגין עבירות של ניסיון לפגיעה בביטחון המדינה או סיוע לארגון טרור וקשירת קשר לביצוע פשע בכך שהחל משנת 2014 ניסו להבריח עשרות טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים באמצעות רחפן. חלק מהנאשמים נעצרו באזור כלא נפחא שבנגב
פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז כתבי אישום נגד שמונה נאשמים, המייחס להם, כל אחד על פי חלקו, עבירות של הכנסת ציוד טלפוני סולולאריים במטרה לפגוע בביטחון המדינה או לסייע לארגון טרור בצוותא חדא, קשירת קשר לביצוע פשע, קשירת קשר לעוון, הסעה שלא כדין, כניסה לישראל שלא כדין ושיבוש הליכי חקירה.
באישומים נכתב כי "החל משנת 2014 קשרו מרבית הנאשמים קשר להברחת טלפונים סלולריים לאסירים ביטחוניים, במסגרתו במספר הזדמנויות הבריחו עשרות טלפונים סלולריים אסורים לכתלי בית הכלא, בתמורה לאלפי שקלים. בנוסף, בשנת 2018 קשרו מרבית הנאשמים קשר להברחת טלפונים סלולריים נוספים לאסירים ביטחוניים בכלא".
אחר הצהריים הותר לפרסום כי בפעילות משולבת של שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר, נעצרו הנאשמים בחודש שעבר בחשד לניסיון הברחת טלפונים סלולריים לכלואים ביטחוניים באמצעות רחפן. לנוכח הערכות של שירות בתי הסוהר, נתפסו חלק מהחשודים באזור כלא נפחא שבנגב.
בחקירה בשב"כ עלתה מעורבות של חלק מהחשודים במספר בהברחות של טלפונים סלולריים לכלואים ביטחוניים. ההברחות הוכוונו מהכלא על ידי גורמי טרור המוכרים לכוחות הביטחון.
עוד עלה כי בחודש אוקטובר 2018, היו מעורבים חלק מהחשודים בניסיון להבריח מספר רב של טלפונים ניידים באמצעות רחפן. בעת ניסיון ההברחה באמצעות הרחפן, אבדה השליטה עליו והוא התרסק מחוץ לכותלי הכלא. לאחר סריקות באיזור אותר הרחפן ע"י כוח משטרתי. בחקירה עלה שלאורך תקופה בוצעו אימונים בתפעול הרחפן. במקביל, בוצע תיאום טלפוני מול הכלואים אודות הנקודה בה יוטל המטען המוברח באמצעות הרחפן, ומשם ייאסף על-ידי כלואים.
משב"כ נמסר עוד, כי "בסמוך לנקודת ההברחה איתרו חוקרי השב"כ והמשטרה חבילות ובהן 60 טלפונים שהיו מיועדים להברחה. ממצאי החקירה מלמדים כי בנוסף לניסיון ההברחה האחרון, החשודים לקחו חלק במספר הברחות טלפונים לאסירים ביטחוניים בשנים האחרונות, במסגרתן הוברחו עשרות טלפונים לכלואים תמורת כספים מארגוני הטרור".
"הטלפונים שנתפסו יועדו עבור אסירים ביטחוניים מארגוני הטרור המשרתים תקופות מאסר ארוכות", נאמר עוד, "על מעורבותם בפיגועים וקידום פעילות טרור. יוזכר כי האסירים הביטחוניים מובילים מאמץ מתוך כתלי בתי הכלא להנעת פעילות טרור, בייחוד במתווה חטיפה, במטרה להוביל לעסקאות חילופי שבויים. הברחות טלפונים מסוג זה נותנות כלים בידיהם של אותם פעילי טרור אשר בסופו של יום מאפשרים להם לקדם את מאמציהם וסיכול הברחה זו מנע המשך פעילות זו".
עורך הדין פאדי חמדאן מהסנגוריה הציבורית, המייצג את הנאשם אסי רוחאנא, אמר: "קיבלנו את כתב האישום, נקרא אותו, נצלם ונלמד את חומר הראיות ונגיב בהמשך. כפי שזה נראה לפי שעה, לא נראה שמדובר בתיק שיש בו פן בטחוני לפחות לא מצד הלקוח שלי - אלא יותר התארגנות פלילית".