שמואל פלאטו שרון הובא למנוחות: "פטריוט, כמה המדינה הייתה חשובה לך"
כ-150 חברים ובני משפחה ליוו את איש העסקים והח"כ לשעבר בדרכו האחרונה, לאחר שהלך אמש לעולמו והוא בן 88. אלמנתו, קלרה, ספדה לו: "תודה על 30 שנים במחיצתך. היינו בפסגות - וגם במעמקים. חשפת אותי לעולם מלא בהרפתקאות חובקות עולם"
בבית העלמין בסביון הובא אחר הצהריים (ו׳) למנוחות איש העסקים וחבר הכנסת לשעבר שמואל פלאטו שרון, שהלך לעולמו אמש בבית החולים שיבא בתל השומר והוא בן 88. כ-150 בני אדם ליוו אותו בדרכו האחרונה. נציג משמר הכנסת הניח זר על קברו הטרי. לטקס ההלוויה הגיעו כמה דמויות מוכרות, בהם השחקנים זאב רווח ודן תורג׳מן והפרקליט ציון אמיר.
אלמנתו של פלאטו שרון, קלרה חורי, ספדה לו בדמעות: "תודה על 30 שנים במחיצתך שהיו רכבת הרים. היינו בפסגות וגם במעמקים. בלעת את החיים כל יום. חשפת אותי לעולם מלא בהרפתקאות חובקות עולם. אין מי שנשאר אדיש לידך.
"פטריוט שלי, כמה המדינה הייתה חשובה לך. לא כל מה שעשית בשביל מדינה יצא לידיעת הציבור, וודאי יסופר על כך רבות פעם. ראית כל אדם שביקש את עזרתך - והוא היה עבורך עולם ומלואו".
בנו יואב אמר: "היה לך שריון שרוב האנשים ראו עליך. אני כבן שלך לא ראיתי אותו. ראיתי רק את הרוך - לא את חבר הכנסת לשעבר או את איש העסקים. נתת לי כל כך הרבה אהבה שלא הייתי צריך לחדור את השריון".
חברו של פלאטו שרון, זאב רווח, אמר ל-ynet: “היינו חברים למעלה מ-40 שנה. התכונה שהכי אהבתי בו הייתה פטריוטיות עצומה. הוא היה חרד למדינת ישראל ועשה למענה הרבה דברים. אהבתי אותו והוא יחסר לי מאוד".
פלאטו שרון, שזכור בין היתר בזכות המשפט "מה אתה עשית בשביל מדינה?", אושפז בחודש ספטמבר האחרון בבית החולים איכילוב בעקבות דלקת בסימפונות, ובחודש האחרון הועבר לאשפוז בבית החולים שיבא בתל השומר.
פלאטו שרון נולד בשם שמואל שייביץ' בעיר לודז' שבפולין בינואר 1930. כשהיה בן שבע עבר עם משפחתו לצרפת. כשהיה בן 15 הוא היה פעיל ב”ליגת הקומוניסטים הצעירים” בפריז. בהמשך למד בבית ספר ליד שטרסבורג. בצרפת הוא הפך לאיש עסקים ובעל חברות.
ההשקעה הראשונה שלו בארץ הייתה ב-1972, כשרכש שטח של 6,000 מ"ר במקום שבו הוקמה התחנה המרכזית החדשה בתל-אביב במחיר של ארבעה מיליון דולר. הפעילות השנייה שלו הייתה במסגרת תרומה. יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית דאז, פנחס ספיר, חיפש תורם ל"קרן ספיר" ולכן פנה אל פלאטו שרון.
בשנת 1973, לאחר מלחמת יום כיפור, הוא עלה לישראל והפך גם בארץ לאיש עסקים. בכתבה שהתפרסמה ב"ידיעות אחרונות" באוקטובר 1975 פורטו העסקים הרבים של העולה החדש, שהתגורר אז בווילה יוקרתית בסביון.
הצרפתים טענו במשך עשרות שנים כי במסגרת עסקיו המסועפים משנת 1975 הוא ביצע הונאות בסדר גודל של כמיליארד פרנקים. 20 צווי הוצאו נגדו בצרפת, והוא נשפט 15 פעמים שלא בפניו. העונשים שהוטלו עליו כוללים קנסות של מיליוני דולרים ושנות מאסר רבות.
בדצמבר 1976 הוא נעצר בנמל התעופה בן גוריון, לאחר שצרפת ביקשה להסגיר אותו לידיה. נציג המשטרה הציג בדיון מברקים שנשלחו על ידי משטרת צרפת באמצעות האינטרפול, ובהם מואשם פלאטו שרון בעבירות של מתן שוחד וקבלת כספים במירמה. נציג המשטרה אמר אז כי הוא השיג בדרכים בלתי כשרות סכום של 400 מיליון פרנק, סכום שהיה שווה אז כמיליארד לירות.
מתוקף הסכמי ההסגרה עליהם חתומה ישראל, הייתה חייבת המשטרה לעצור את פלאטו שרון עד שתגיע בקשת ההסגרה מצרפת. בסופו של דבר שוחרר פלאטו שרון בערבות של 10 מיליון לירות.
ההתמודדות לכנסת, ההרשעה בשוחד והמאסר
כשחרב ההסגרה לצרפת על צווארו, התמודד פלאטו שרון על מקום בכנסת התשיעית. הוא היה המועמד היחיד במפלגתו "פלאטו שרון" והוא זכה במספר קולות המספיק לשני מנדטים. בשנת 1981 התמודד שוב לכנסת, אך לא עבר את אחוז החסימה.
ב-1984 הוא הועמד לדין בישראל והורשע בשוחד בבחירות בנוגע לקמפיין שבע שנים קודם לכן. הוא נידון לעבודות שירות. בנוסף הוא הורשע בשימוש ברכב של עולה חדש לצרכי בחירות והושת עליו קנס זעום.
לאחר שלא נבחר לכנסת הוא השתדל שלא לצאת מהארץ. אבל ב-1986 הוא הגיע לאיטליה - שם נעצר בשל בקשת הצרפתים להסגירו. אחרי חצי שנה, בדרך לא-דרך, הוא הצליח להימלט ולחזור לישראל. בשנת 1991, בהליך אזרחי, נקבע שעליו לשלם 41 מיליון דולר לחברה צרפתית. לאחר משא ומתן מפרך הסכימו הצרפתים לקבל ממנו רק 12 מיליון.
באפריל 2000 הוא החל לרצות את עונשו בכלא חרמון, לאחר שנגזרו עליו 11 חודשי מאסר, בגין עבירות מרמה שביצע בצרפת שמונה שנים קודם לכן. עונשו קוצר בשליש בשל התנהגות טובה.
בשנים האחרונות המשיך פלאטו שרון בעסקיו. לאחר שהתגרש מאשתו אנט הוא התחתן כשהיה בן 85 עם קלרה חורי. הוא הופיע לא פעם במדורי הרכילות וגם במוספי הכלכלה, בין היתר לאחר שביקש למכור את ביתו בסביון.