בגדה בבעלה ולא תקבל חצי מהדירה: לקראת דיון בעליון
ח"כ רויטל סויד פנתה להצטרפות כעותרת ציבורית לעתירה בפסק הדין של בית הדיון הרבני, שקבע כי אישה שבגדה בבעלה לא תקבל זכויות על דירתם. "בתקופה שבה נשים משוועות לשוויון, יש המבקשים להחזירן לימי סנהדרין"
לאחר פסק הדין השנוי במחלוקת של בית הדין הרבני, אשר קבע כי אישה שבגדה בבעלה לא תקבל מחצית מדירתם המשותפת שבה התגוררה במשך 25 שנים, הגישה היום (א') סגנית יו"ר הכנסת, ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני), המשמשת כחברה בוועדה למינוי דיינים לבתי הדין הרבניים, ביקשה להצטרף לעתירה לדיון נוסף בבית המשפט העליון כעותרת ציבורית.
ברקע הבקשה טוענת סויד כי בעוד שנשים משוועות לשוויון יש מי שמעוניין להחזירן לימי הסנהדרין וכי בית הדין הדתי מציב עצמו מעל בית הדין האזרחי ומתעלם מהלכות קודמות.
בבקשה להצטרפות לוועדה, שהוגשה על ידי עורכי הדין שמואל מורן ויהודית מייזלס, נכתב כי "תרומתה של המבקשת (ח"כ סויד) לעתירה הינה בהיבטים שונים ובין השאר ביכולתה לשפוך אור על מחויבותם של דיינים שנבחרו לכהן בבתי הדין לדין האזרחי בענייני רכוש ויחסי ממון, על פיו מחובתם לפסוק". עוד צוין כי "המבקשת תוכל להביא בפני בית המשפט הנכבד את השלכות הרוחב המדאיגות שיש להכרעת בית המשפט העליון אשר דחה את העתירה".
ח"כ סויד, עורכת דין בעברה, טוענת כי המסר הנקלט בעקבות פסק הדין המדובר, בקרב הדיינים והמועמדים לדיינות הוא שהפרשנות ההלכתית לדין האזרחי קיבלה רוח גבית מבית המשפט העליון. זאת בניגוד לפסיקה ארוכת שנים, לפיה אין בתי הדין כפופים לתקדימי בית המשפט העליון ופרשנותו לגבי הדין.
"בתקופה שבה נשים זועקות לשוויון וביטחון יש מי שרוצה להחזיר אותן לימי הסנהדרין", אומרת סויד. "קביעת בית המשפט העליון שבית הדין הרבני לא חרג מסמכותו היא טעות שפוגעת בזכויות נשים. קביעה זו עומדת בסתירה מוחלטת להלכות קודמות של בית המשפט העליון ופסיקה זו מציבה את הדין הדתי מעל האזרחי ופוגעת פגיעה חמורה במעמדן של נשים. בכוונתי להילחם נגד הפסיקה ולא אנוח שעד שיהפכו את ההחלטה".