על חודו של קול: אלו המדינות שמנעו את גינוי חמאס
גוואטמלה שהעבירה את השגרירות לירושלים הייתה אחת מאלו שתמכו בדרישה לרוב מיוחד באו"ם - שהובילה להכשלת המהלך. גם צ'אד, יפן וארגנטינה הצביעו בעד רוב מיוחס, כמו גם עומאן וסעודיה. אבל ישראל וארה"ב רשמו גם הישגים חשובים בהצבעה
על חודו של קול החמיצו ארה"ב וישראל ביום חמישי בלילה הישג היסטורי חסר תקדים: להעביר החלטה בעצרת הכללית של האו"ם המגנה את החמאס על ירי הרקטות ועפיפוני התבערה ועל מנהרות הטרור. החלטת הגינוי אמנם זכתה לרוב מרשים וחסר תקדים של 87 מדינות בעד, 57 נגד ו־33 נמנעות, אולם בשל תרגיל פרוצדורלי של הפלסטינים, בתמיכת איראן וטורקיה, התקיימה הצבעה מקדמית שבה נקבע כי דרוש רוב של שני שלישים להעברת החלטת הגינוי.
בהצבעה המקדמית הצביעו 74 מדינות בעד רוב של שני שלישים, 72 היו נגד ודרשו רוב רגיל ו־26 נמנעו. מספיק היה שמדינה אחת תעבור מבעד לנגד - והדרישה לרוב מיוחד של שני שלישים הייתה נופלת. בחינת רשימת המצביעות בעד מגלה ארבע מדינות שנחשבות ידידותיות מאוד לארה"ב ולישראל, אך הצביעו בעד והכשילו את המהלך האמריקני-ישראלי: גואטמלה, ארגנטינה, יפן ואיי בהאמה.
שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, שההצבעה הזאת הייתה המהלך הדיפלומטי האחרון שלה לפני עזיבתה, זעמה על גואטמלה, מדינה שנחשבת קרובה מאוד לארה"ב והעבירה במרץ האחרון את שגרירותה בישראל לירושלים. היילי התקשרה לשגריר גואטמלה, שלא היה באו"ם, ולפי דיווחים צעקה עליו. השגריר התנצל והורה לממלא מקומו לשלוח הודעה רשמית למזכירות האו"ם ולפיה גואטמלה מתקנת את הצבעתה, אלא שלפי כללי האו"ם שינוי הצבעה בדיעבד אינו מבטל או משנה החלטות של הארגון שכבר התקבלו. היילי סיפרה כי העבירה דיווח לנשיא טראמפ, ששאל אותה: "איך זה קרה? למי צריך לקצץ בסיוע?"
לפי בכירים בישראל, באותו ערב חל בלבול גדול בין חברות האו"ם בנוגע לשאלה כיצד יש לנהוג אם תהיה דרישה להצבעה על רוב מיוחד. היו שגרירים, למשל מטוגו, שמרוב מבוכה יצאו מהאולם ולא השתתפו בהצבעה. "היו כאלה שפשוט לא הבינו את עניין הדרישה לרוב של שני שלישים", הסביר גורם ישראלי בכיר.
בהצבעה המרכזית רשמו ארה"ב וישראל הישג חשוב: תמיכה של 87 מדינות לגינוי חמאס, ובהן כל 28 מדינות האיחוד האירופי כולל שוודיה, האנטי־ישראלית לרוב. גם 18 מדינות מדרום אמריקה והקריביים תמכו, וכן שווייץ, שכמעט תמיד נשארת ניטרלית. זמן קצר לאחר ביקור הנשיא בישראל, צ'אד לא הצביעה נגד חמאס ושגרירה נעדר מההצבעה - אבל לפני כן היא תמכה בהצבעה על רוב מיוחס.
זה לא הספיק: צריך היה עוד 10 מדינות כדי להגיע לשני שלישים. למרבה האירוניה, בהצבעה האמיתית הצביעו גואטמלה, ארגנטינה, יפן ואיי בהאמה בעד גינוי החמאס. אכזבות, אם כי צפויות, נרשמו כשעומאן, סעודיה, מצרים, ירדן, בחריין ואיחוד האמירויות הצביעו נגד. הפתיעה לרעה אזרבייג'ן, מדינה שמאוד קרובה לישראל וקונה ממנה נשק במאות מיליוני דולרים, והתנגדה.