שתף קטע נבחר

 

עונש קל לניסו שחם; הפרקליטות קיבלה עיכוב ביצוע כדי לערער

240 שעות לתועלת הציבור נגזרו על הניצב בדימוס, שהורשע במעשה מגונה עקב נשיקה לשוטרת. ביצוע העונש עוכב ב-45 ימים. שחם: "חוקרי מח"ש סחטו נשים. הם יצטרכו לתת את הדין. לא תם ולא נשלם מבחינתנו". השופט בני שגיא: "יש פערים דרמטיים בין מה שיוחס לו לבין הרשעתו"

 

עורך דינו של ניסו שחם מגיב על גזר הדין    (צילום: אבי חי)

עורך דינו של ניסו שחם מגיב על גזר הדין    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כחצי שנה אחרי הזיכוי המהדהד מרוב העבירות, גזר היום (ב') בית משפט השלום בתל אביב 240 שעות לתועלת הציבור על ניסו שחם, שהיה ניצב במשטרה והורשע בעבירה של מעשה מגונה עקב נשיקה לשוטרת. כמו כן נגזרה עליו חצי שנת מאסר על תנאי. השופט בני שגיא נענה לבקשת הפרקליטות, המעוניינת לערער על העונש, והורה על עיכוב ביצוע של 45 ימים.

 

 

 

לאחר גזר הדין אמר שחם: "מארג שלם של ראיות הוסתר מבית המשפט. חוקרי מח"ש סחטו נשים והטרידו אותן. נחשוף את האמת המלאה ואלה ששיקרו יצטרכו לתת הדין. לא תם ונשלם מבחינתנו".

 

בגזר הדין כתב השופט שגיא: "בבואי לקבוע את העונש המתאים לנאשם, נתתי משקל לנתונים הבאים: תרומתו המשמעותית לציבור במסגרת שירותו רב השנים במשטרה, והפער בין האופן בו החלה החקירה לבין שיוחס לנאשם בכתב האישום, והפער בין שיוחס לנאשם בכתבם האישום לבין הרשעתו. אין ספק כי הפערים האמורים הם פערים דרמטיים, ומבלי להיכנס בשלב זה למקור של אותם פערים, ברור כי יש ליתן להם ביטוי בענישה. הנאשם התמודד במספר רב של חזיתות, התעמת עם טענות חמורות, הצטייר בעיני הציבור כמי שכופה עצמו באופן סדרתי על נשים או כמי שפעל בניגוד עניינים קבוע, ובסופו של יום, עומדת על הפרק כיום הרשעה במעשה פלילי אחד, באירוע נקודתי".

ניסו שחם בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)
ניסו שחם בבית המשפט, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)
   

על פיטוריו של שחם מהמשטרה כתב השופט: "גם אם ניתן לומר שהפיטורים הם פועל יוצא של מעשים שביצע, לא מן הנמנע כי במקרה דנן, וככל שמלכתחילה החקירה וכתב האישום היו משקפים את הפרשיה השישית בלבד, לא הייתה ננקטת כלפי הנאשם סנקציית הפיטורים".

 

בימים הקרובים צערער המדינה למחוזי על זיכויו של שחם מיתר העבירות שיוחסו לו בכתב האישום, ובראשן עבירת הפרת האמונים. עו"ד רונן יצחק מהמחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה מסר: "עובדות המקרה מגלות כי במהלך שירותו כקצין בכיר במשטרת ישראל יצר שחם קשרים אינטימיים, בעלי אופי מיני, עם שוטרות צעירות, על פי רוב בדרגות נמוכות, בתפקידים זוטרים ובפער גילאים משמעותי ממנו, שהיו כפופות אליו; ולמרות קשרים אלה, הוא לא נמנע מטיפול בענייניהן המקצועיים והאישיים, תוך הסתרת הקשרים האינטימיים. מח"ש סברה כי התנהגותו הסדרתית, כקצין בכיר במשטרת ישראל, שפעל בניגוד להוראות ולכללים המחייבים קצין בדרגתו, מגבשת עבירת הפרת אמונים הפוגעת בציבור, בצד עבירת המין שבה הורשע, וביקשה לעכב את ביצוע העונש לצורך הגשת ערעור".

ניסו שחם בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)
ניסו שחם לצד בנותיו בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
 

שחם, לשעבר מפקד מחוז ירושלים במשטרה, סירב להסדר טיעון שבמסגרתו אמור היה להודות בהפרת אמונים בלבד. החקירה בעניינו נפתחה במח"ש ב-2012. הוא הושעה מתפקידו במשטרה עד שהוגש נגדו באוקטובר 2013 כתב אישום בגין שני מעשים מגונים, הטרדה מינית וחמישה סעיפי אישום בגין הפרת אמונים.

 

לפי מח"ש, שחם ניצל את תפקידו כמפקד בכיר וקיים יחסים אסורים עם כמה מפקודותיו. באוקטובר 2013 הוא פוטר מהמשטרה בעקבות כתב האישום החמור שהוגש נגדו. לאחר כמעט חמש שנים של משפט, באפריל השנה שחם זוכה מרוב העבירות.

 

בעת מתן הכרעת הדין לפני כחצי שנה כתב השופט בני שגיא: "חרף ניגוד העניינים החלטותיו בנוגע לשוטרות שעמן היה בקשר לגבי התפקוד היומיומי היו מוצדקות". לצד ביקורת על הליך החקירה כולו, השופט מתח ביקורת על התביעה ופסק כי "התזה שלה אינה הולמת את הוראות החוק והנסיבות".

 

לאחר הכרעת הדין במשפט שחם כתב המפכ"ל דאז, רב-ניצב רוני אלשיך, באגרת לשוטרים: "בקיום קשר אינטימי בין מפקד/ת לפקודיהם אין תחום אפור, המותר והאסור ברורים. כל מערכת יחסים בנסיבות אלה, גם אם נדמה שבבסיסה הסכמה, הינה פסולה בתכלית. קיים גבול חד וברור האוסר קשרים כאלה אף אם מקור הקשר בהסכמה ואף אם המעשים בוצעו מחוץ למסגרת המשטרה ומתקניה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ניסו שחם, היום בבית המשפט בת"א
צילום: מוטי קמחי
מומלצים